Güncel ve Genel Bilgi Desteği
Giriş Sayfanız Yapın  Güncel ve Genel Bilgi Desteği    Sık Kullanılanlara Ekleyin

Follow @yucinbil
37 ülkede kurban coşkusunu yaşattı
Yazar admin
Kimse Yok Mu Derneği, geçen yıl olduğu gibi bu yılda modern tesislerde kurban kesimleri yaparak, Türkiye’nin her bölgesinde ve yurt dışında 37 ülkede ihtiyaç sahibi ailelere kurban bayramı ziyaretinde bulundu ve kurban eti ulaştırdı. Kesilen kurbanlar 7’şer kiloluk torbalara konularak kurban için hazırlanan özel kolilerle, dernek yetkilileri ve gönüllüleri tarafından bizzat ihtiyaç sahibi ailelerin kapısına kadar götürülerek teslim edildi.
2010 YILI DÜNYADA BAYRAM COŞKUSU
2010 Yılında Kimse Yok Mu Derneği 37 Ülkede bayram sevinci yaşattı. Fakirlere ve muhtaçlara umut ışığı olan Kimse Yok Mu Derneği, 2010 ‘nda ihtiyaç sahibi insanlara et dağıtımı yaparak sevinçlerine ortak oldu. Fakir ailelere Türkiye’den bağışlanan kurban hisselerini götüren Kimse Yok Mu Derneği, Pakistan, , Haiti, Endonezya, Sudan ve Afrika ülkeleri başta olmak üzere 37 ülkede ihtiyaç sahibi ailelerin sesine kulak verdi.
Kimse Yok Mu Derneği kurban coşkusu 2010 da Türkiye’nin her bölgesinde dünyanın dört kıtasında yaşandı. Dernek, Türkiye’nin her bölgesinde ve yurt dışında 37 ülkede ihtiyaç sahibi ailelere kurban bayram ziyaretinde bulundu ve kurban eti ulaştırdı.
BAĞIŞALARDA BÜYÜK ARTIŞ GÖRÜLDÜ
Kimse Yok Mu geçen yıl(2009) toplam yurt içi ve yurt dışında 27 bin 594 hisse kurban keserek 93 bin aileye kurban eti ulaştırmıştı. Bu yıl derneğe gelen bağışlarda büyük artış görüldü. Kimse Yok Mu bu yıl(2010) toplam yurt içi ve yurt dışında 49.301 hisse hisse kurban keserek 147.903 aileye kurban eti ulaştırdı. İhtiyaç sahibi ailelere kurban etinin yanında bayram hediyeleri de götürüldü.
Kimse Yok Mu Derneği Genel Başkanı Mehmet Özkara: “Bu yıl gönüllülerimizle yaptığımız kurban faaliyeti yurt içinde ve dışında geniş kitleler tarafından taktir edildi. Katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
KESİLEN KURBAN ETLERİNİN TAMAMI BAYRAM BOYUNCA İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRILDI
Kimse Yok Mu Derneği, kurban etlerini daha sonra dağıtılmak üzere bekletmedi ya da kavurma ve benzeri şekillerde değerlendirmedi. Dernek, bağışlanan kurbanların etlerinin tamamını bayram boyunca gönüllüleriyle dağıtarak, ihtiyaç sahiplerine bayramda bayram coşkusu yaşattı.
Yurtiçindeki ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere bağışlanan kurbanların (her hisseden 3 paket, 7’şer kiloluk olacak şekilde hazırlanarak) tamamı gönüllülerimizle birlikte yurtiçindeki ihtiyaç sahiplerinin evlerine; aynı şekilde yurtdışında kesilmek üzere bağışlanan kurbanlar da hangi ülke için bağışlanmışsa o ülkede kesilerek gönüllülerimizle birlikte ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.
SANATÇI VE VEKİLLER DUYGULU ANLAR YAŞADI
Kimse Yok Mu Derneğinin Türkiye’nin her bölgesinde ve 37 yaptığı bayramlaşma törenine çok sayıda işadamı, sanatçı, brokrat ve gönüllü katıldı. Milletvekili Fatoş Gürkan ve Sanatçı Ahmet Yenilmez Pakista’da duygulu anlar yaşadı. Dernek Pakistan’da 15.580 kurban keserek selin en fazla yaşandığı 17 bölgede dağıtıldı.
AK PartiMilletvekili Fatoş Gürkan ile sanatçı Ahmet Yenilmez de Pakistan’da dağıtımda bizzat görev aldılar. Bayramda kardeşhalkı ile birlikte olmayı çok manidar bulduğunu söyleyen Yenilmez, gördüğü tablo karşısında hüzünlendi. Kimse Yok Mu derneğine ve yardım gönüllülerine teşekkür eden Yenilmez, “İnsanlar, bayramı evlerinde çoluk çocuğu ile geçirmek yerine burada olmayı tercih ettiler. Bu insanlar ayakları öpülesi insanlar. Bu hareket insanlık adına çok güzel bir hareket” diye konuştu. Yardım dağıtımında sık sık duygulu anlar yaşayanAdana Milletvekili Fatoş Gürkan selin ilk günlerinden beri bölgede olan dernek yetkililerine teşekkür etti. Yardımların bir kısmı ise sel sonrasında Kimse Yok Mu’nun kurduğu izolasyonlu çadırlara yerleştirilen Pakistan’lılara ulaştırıldı. Yardım dağıtmak için çadıra giden gönüllüler bazı çadırlarda 20-30 kişinin yaşadığına şahit oldu.
37 ülkede kurban coşkusunu yaşattı
Source:http://www.samanyoluhaber.com/h_473969_kimse-yok-mu-dernegi-37-ulkede-kurban-coskusu-yasatti.html
Bu yazı toplamda 1135, bugün ise 0 kez görüntülenmiş
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...
Yorum
Reklam
Son Eklenenler
- Çiçek Saksıları
- Çocuk Kitapları Web Sitesi Açıldı
- Fabrika İnşaatı Web Sitesi Açıldı.
- Hazır Beton
- Pirelli 2012 Takvimi Çekimi -Galeri
- Kral oyun oyna | Ücretsiz oyun oyna ! hafıza oyunları burada 3
- Oyun Oyna 3d Oyunla Araba Oyunu silah Oyunu flash oyunlar burada
- Fatmagülün Suçu Ne Yeni Sezon İlk Fragmanı sitemizde 2011Fatmagül’ün Suçu Ne Yeni Sezon Fragman Video İzle Kanal D Eylül 2011
- Öyle Bir Geçer zamanki dizisi yeni sezon ilk fragmanı izle
- 2011 Üniversite harçları – üniversite kayıt evrakları 2011-2012
Ayarlar
-
Kasım 26, 2010
-
Dünya
-
Yorum yapılmamış
-
RSS Yorumları
-
Del.ico.us
-
Digg!