cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


‘FATİH’ eğitimde yeni bir çağ açıyor

Yazar admin

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com
destegi Güncel Haber Merkezi, MSN Desteği ve diğer genel bilgiler.
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, 2002’de 85 öğrenciye birdüşerken 2010’da 15 öğrenciye bir bilgisayar düştüğünü, 2003’te çok az okulda, sınırlıerişimi varken bugün ilköğretimde okulların yüzde 96’sında, orta öğretimde de yüzde 100’ünde internet erişimini sağladıklarını bildirdi.

”Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi”nin (FATİH Projesi) imza töreni Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Çubukçu ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın katılımıyla Rixos ‘de gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Çubukçu, projenin Türkiye’yi bilgi toplumuna ulaştırma konusunda büyük güç kazandıracağını belirtti. ‘ın ”eğitime yapılan her yatırımı Türkiye’nin aydınlık geleceğine yapılan bir yatırım” olarak değerlendirdiğini ve buna yönelik önemli çalışmaların yapıldığını dile getiren Çubukçu, bu dönemde bütçeden en fazla payın eğitime ayrıldığını söyledi.

Bu durumun yeni nesillere verilen önemi gösterdiğine işaret eden Çubukçu, Fatih Projesi’yle okulların bilişim teknolojileri laboratuvarlarındaki bilgisayar, internet bağlantısı ve teknolojik donanımın daha ileri bir aşamaya taşınacağını ifade etti.

Orta öğretimde başlayan, 3 yıl içinde okul öncesi eğitime inmesi planlanan projeyle eğitimde fırsat eşitliği ve kalitenin artırılmasını amaçladıklarını belirten Bakan Çubukçu, projeyi ”adından çok söz ettirici, örnek bir proje” olarak nitelendirdi.

Günümüz şartlarında eleştirel düşünce, etkin problem çözme yeteneği, bilgisayar okur yazarlığı gibi özelliklere sahip olmayanların diplomalarının çok fazla bir önem taşımadığını kaydeden Çubukçu, ”Fatih Projesi’nin, bir anlamda eğitimde bir çağı kapatıp bir çağı açacağına, gençleri teknolojiyle, bilgiyle, dünyayla buluşturacağına inanıyorum. Ana hedefimiz olan Cumhuriyetimizin 100. yılında istikrarı, bölgesel ve küresel ölçekte ekonomiye sahip lider Türkiye’nin nitelikli, donanımlı bireylerinin yetiştirilmesinde, eğitim ortamlarının iyileştirilmesinin sağlanmasında yeni bir adımı daha arkada bırakıyoruz” diye konuştu.

Çocukların çağın gerektirdiği donanıma, bilgi ve beceriye, yaratıcı, üretken ve bilgiyi hayatlarında kullanan bireyler olarak yetiştirilmesini amaçladıklarını anlatan Çubukçu, teknolojide hızlı bir değişim olduğunu, bu değişimi yakalayabilen toplumların bilgi toplumu olabileceğini söyledi. Bakanlık olarak Türkiye’nin bilgi toplumuna dönüştürülmesi için yoğun çalışma yürüttüklerini vurgulayan Çubukçu, bu konudaki en büyük gücün genç insan kaynağı olduğunu belirtti. Çubukçu, sözlerini şöyle sürdürdü:

”Amacımız, dinamik ve genç insan kaynağımızı çağın gerektirdiği teknolojik donanıma sahip, soran, sorgulayan, geleceği şekillendiren nesiller olarak yetiştirmektir. Tüm okulları bilgisayar ile donattık, bilişim teknoloji sınıflarını kurduk. 2002’de 85 öğrenciye bir bilgisayar düşerken 2010’da 15 öğrenciye bir bilgisayar düşüyor. 2003’te çok az okulda, sınırlı internet erişimi varken bugün ilköğretimde okulların yüzde 96’sında, orta öğretimde de yüzde 100’ünde internet erişimini sağladık. Okullarımızın tamamını her türlü bilişim teknolojisi araçlarıyla donatmak istiyoruz. Amacımız Türkiye’nin her yerinde öğrencilerin sosyo ekonomik durumu ve şartları ne olursa olsun bilişim teknolojisi olanaklarından yararlanmasıdır.

”PROJE, ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERİN MOTİVASYONUNU ARTIRACAK”

Fatih Projesi’nin tüm öğrencileri kucaklayacağını, bilgiye çok daha hızlı ulaşmalarını sağlayacağını belirten Bakan Çubukçu, proje sayesinde öğretmenlerin çok daha zengin bir ortamda ders yapabileceğine işaret etti. Projenin öğretmen ve öğrencilerin motivasyonlarının artmasına olumlu katkı sağlayacağını da vurgulayan Çubukçu, proje kapsamındaalt yapısının iyileştirileceğini, eğitsel e-içeriğin sağlanacağını, öğretim programlarının bilişim teknolojisini içerecek hale getirileceğini, öğretmenlerin hizmet içi eğitiminin, bilinçli, güvenli ve izlenebilir bilişim teknolojisi kullanımının sağlanacağını söyledi.

Projeyle okulların donanım alt yapısının geliştirileceğini kaydeden Çubukçu, 40 bin okula projeyle ilgili cihazların kurulacağını, her dersliğe geniş bant internet erişim ağı sağlanarak okullara yeni bir internet omurgası yükleneceğini belirtti. Çubukçu, ayrıca okullara akıllı tahta ve çok amaçlı ağ yazıcısı kurulacağını da bildirdi.

”Teknolojinin eğitimde kullanımı ne kadar gelişirse gelişsin eğitimin ana unsuru öğretmenlerimizdir” diyen Bakan Çubukçu, öğretmenlerin etkin olmadığı bir eğitim sisteminin başarılı olamayacağını vurguladı. Fatih Projesi’nin bileşenlerinden birinin öğretmenlerin hizmet içi eğitimi olduğunu hatırlatan Çubukçu, okullarda görev yapan 608 bin öğretmenin yüz yüze ve uzaktan eğitimle sisteme, eğitim içi hizmete hazır hale getirileceğini söyledi.

Çubukçu, projeyle öğretmenlerin Türkiye’nin her yanında aynı teknolojik alt yapıyı kullanabileceğini anlatarak, ”Projenin sonunda öğretmen eğitimine yönelik Türkiye’nin her ilinde en az bir hizmet içi eğitim sınıfı kurulmuş olacak, bu yöntemle mekan ve zaman konusunda da ayrıca tasarruf yapmış olacağız” dedi.

İnternetin güvenli kullanımının en az bilgi kadar önemli olduğuna işaret eden Çubukçu, Fatih Projesi’yle öğrencileri her türlü zararlı içerikten korumak ve istismarı önlemek için gerekli altyapıyı oluşturacaklarını belirtti. Çubukçu, projenin 3 yılda bitirilmesinin hedeflendiğini, projeyle internet kullanımının da güvenli bir şekilde tamamlanmasının hedeflendiğini dile getirdi.

Proje kapsamında projektör cihazları, 38 bin 688 çok amaçlı fotokopi makinesi ve akıllı tahtaların 40 bin okula dağıtılacağını söyleyen Çubukçu, projede emeği geçenlere de teşekkür etti.
‘FATİH’ eğitimde yeni bir çağ açıyor
Source:http://www.samanyoluhaber.com/h_473114_fatih-egitimde-yeni-bir-cag-aciyor.html

Bu yazı toplamda 6337, bugün ise 3 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

CommentYorum