cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


Dinç Bilgin’in borcu kalmadı

Yazar jawscod2

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk, ATV-Sabah’ın satışından elde edilen 1,1 milyar doların önemli kısmının kamuya gideceğini bildirdi.

Financial Times ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından düzenlenen, “Türkiye Sermaye Piyasaları Forumu” sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ertürk, ATV-Sabah satışından elde edilen kaynağın dağıtımı konusunda önce bazı hesaplamaların yapılacağını ancak bunun biraz zaman alacağını kaydetti.

Ertürk, “Ondan sonra sıra cetveli yapılacak. O sıra cetveline göre dağıtımı gerçekleştireceğiz. Daha Hazineye gidecek rakam belli değil. TMSF’ye kalacak olan bölüm Hazineye gidecek. Ama o arada Maliye Bakanlığına da aktarılacak bir bölüm var. Onların da toplamını kamu olarak düşünürsek önemli bir bölümü kamuya gidecektir” diye konuştu.

Ayrıca öncelikli alacaklılar sınıfında bulunan Ciner Grubuna 120 milyon dolar ödeme yapılacağını ve şirketlerin cari yükümlülüklerinin de ödeneceğini ifade eden Ertürk, “Bakiye bir rakam da kalırsa, diğer alacaklı bankalarla ilgili bir çalışma yapacağız” dedi.

Ertürk, satış işlemiyle Dinç Bilgin Grubunun TMSF’ye olan borcunu tasfiye etmeyi başarmış olacaklarını söyledi.

Ahmet Ertürk, bir başka soru üzerine de parayı Hazineye döviz olarak göndereceklerini söyledi.

Bu yazı toplamda 1517, bugün ise 5 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

CommentYorum