cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


Küresel Isınma İçin Önlemler Artıyor

Yazar admin

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com
destegi Güncel Haber Merkezi, MSN Desteği ve diğer genel bilgiler.

Enerji Bakanlığı, binalarının çatılarının beyaza boyanması için harekete geçti. Bu amaçla özel bir genelge hazırlayacak olan Enerji Bakanlığı’nın önceliği sıcak iklim bölgeleri

Hük� ...


Tarih 22 Kasım 2010 – 05:41
Okunma:
Paylaş:



Enerji Bakanlığı, binalarının çatılarının beyaza boyanması için harekete geçti. Bu amaçla özel bir genelge hazırlayacak olan Enerji Bakanlığı’nın önceliği sıcak iklim bölgeleri

Hükümet, küresel ısınmaya karşı ‘beyaz çatı’ önlemi alacak. Enerji Bakanlığı, binaların çatılarının beyaza boyanması için harekete geçti. Genelgelerle, beyaza boyanan çatıların fazla ısınmaması; böylece binayı soğutma yükünün azaltılması hedefleniyor.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, küresel ısınmaya karşı evlerin çatılarının beyaz olması konusunda çalışmaların sürdüğünü belirterek, yayınladıkları genelge ve hazırladıkları yönetmeliklerle teşvik edeceklerini açıkladı. Yıldız, “Bina çatılarının beyaza boyanması yoluyla güneş ışınlarının geri yansıtılarak soğutma yükünün azaltılmasına dönük çalışmalar devam ediyor. Beyaz rengin enerji kullanımı konusundaki olumlu katkıları göz önünde bulundurularak hakim renk olmasına yayınlanan genelge ve hazırlanan yönetmeliklerde önem verilmekte” dedi.

BEYAZ OTOMOBİLLER TEŞVİK EDİLECEK
Yıldız, MHP Giresun Milletvekili Murat Özkan’ın sorusuna verdiği yanıtta, beyaz renkli evlerde klimaların daha az çalıştığı, güneş ışığının büyük kısmının atmosfere geri yansıdığından hareketle evlerin çatılarının beyaza boyanması, beyaz arabanın teşvik edilmesi konusunda çalışmalar yapıldığını açıkladı. Yıldız, Enerji Verimliliği Hareketi başlattıklarını anımsatarak, bina çatılarının beyaz boyanması konusunda da şunları söyledi:

ÖNCELİK SICAK İKLİM BÖLGELERİ
“Bina çatılarının beyaza boyanması yoluyla güneş ışınlarının geri yansıtılarak soğutma yükünün azaltılmasına yönelik çalışmalar araştırma aşamasındadır. Öncelikle sıcak iklim bölgelerinde buna yönelik projeler yapılmaktadır. Bunun binanın soğutma yüküne etkilerinin değerlendirilmesi, maliyet ve piyasa analizlerinin yapılması önem arzetmektedir. Yalıtım yapılan binalarda yalıtım malzemesinin ve kaplama malzemelerinin uzun süre dayanımının sağlanması amacıyla güneş ışınlarını yansıtacak açık renk boyalar kullanılmaktadır.

PVC pencerelerde çerçeve aksamının yüksek sıcaklıkta deforme olmasını önlemek amacıyla yaygın olarak beyaz rengin kullanıldığına dikkat çeken Bakan Yıldız, “Bu faaliyetler kapsamında beyaz rengin enerji kullanımı konusundaki olumlu katkıları göz önünde bulundurulmakta ve resmi genelgelerle bağlanmamış olsa da hakim renklerden olması hususuna önem verilmektedir” dedi.

Küresel Isınma İçin Önlemler Artıyor
Source:http://www.borsarti.com/kuresel-isinma-icin-onlemler-artiyor.html

Bu yazı toplamda 1053, bugün ise 0 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

CommentYorum