cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


Pamukbank’ı soyanlar yakalandı

Yazar jawscod2

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com

TMSF, el koyduğu Pamukbank’ın bir şirketinin Genel Müdürü ile yardımcısının Karamehmet’in 7 milyon dolarını dolandırdığı ortaya çıkardı. Müfettişlerin dikkatini gelirle orantılı olmayan lüks hayat çekti.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, elkoyduğu Pamukbank’ın bir şirketinin Genel Müdürü ile yardımcısının Türkiye’nin en zengin işadamı Mehmet Emin Karamehmet’ten 7 milyon dolar çaldıklarını belirledi. TMSF tarafından el konulduktan 1 yıl sonra çözülen olayda, şirketin Genel Müdürü Erhan Ünal ile eski Genel Müdür Yardımcısı Şehhamit Şahin’in, Pamuk Finansal Kiralama A.Ş’ye borçlu olan kişilerden geri alınan araçları ikinci el piyasada satıp bedellerini nakit olarak elden aldıkları tespit edildi.

PARA AKLADILAR

Ünal ve Şahin’in satış bedellerini kayıtlara düşük rakamla yazdıkları, bu yolla 1997-2002 yılları arasında şirketi 7 milyon dolar zarara uğrattıkları ileri sürülüyor. TMSF mütfettişleri, sanıkların 5 yıl içerisinde mal varlıklarında aşırı artış olduğunu belirlerken, iki müdürün paralardan bir bölümünü yurtdışına kaçırarak kara para aklama suçunu işledikleri de iddia ediliyor. TMSF, avukatları aracılığı ile Şişli Cumhuriyet Savcılığı’na şikayette bulundu. İki müdür hakkında tespit edilen raporlar ve deliller üzerine Şişli Cumhuriyet Savcılığı Ünal ve Şahin hakkında dava açtı. İddianamede, Genel Müdür Erhan Ünal ve Müdür Yardımcısı Şehhamit Şahin’in, “Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanmak, Özel belge sahteciliği ve Karapara aklama” suçlarından 6 yıldan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

CiTiBANK’A PARA TRANSFERi

Erhan Ünal’ın İstanbul MetroCity’de bir milyon dolar değerinde bir dairede oturduğu, ayrıca aynı binada kendisi ve oğlu adına kayıtlı iki dairesinin daha bulunduğu belirtildi. Ünal ve Şahin’in İsviçre’deki Citibank’a 500 bin dolar transfer ettikleri belirlendi. Sanıkların mal varlıklarına el konuldu.

SERVETi 4.3 MiLYAR DOLAR

Forbes Türkiye’nin 2007 yılı zenginler listesinin zirvesinde 4.3 milyar dolar servetle Çukurova’nın patronu Mehmet Emin Karamehmet bulunuyor. Turkcell’de kişisel hissesi bulunmayan Karamehmet dolaylı olarak şirketin en büyük hissedarlarından biri. 4,3 milyar dolarlık servetinin önemli bir kısmı Turkcell’den, 1.5 milyar dolara yakın bir bölümü ise Çukurova Grubu’na bağlı şirketlerden geliyor.

BUGUN

Bu yazı toplamda 1137, bugün ise 3 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

CommentYorum