cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


Vali’den şok iddia

Yazar jawscod2

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com

Denizli Valisi Hasan Canpolat, İtalyan performans sanatçısı ‘Pippa Bacca’ olarak tanınan 33 yaşındaki Giuseppina Pasqualino di Marineo’nun, Kocaeli’nin Gebze ilçesinde otostop yaparak bindiği kamyonet şoförü tarafından öldürülmesinin Türk turizmine büyük bir darbe vurduğunu söyledi.

Denizli Valiliği, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü’nün düzenlediği “Turizm Bilgilendirme ve Koordinasyon” toplantısı EGS Kongre ve Kültür Merkezinde yapıldı.

Toplantıya, Vali Canpolat’ın yanı sıra Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekçi, Vali Yardımcıları Mehmet Çapraz ve Muhsin Çatmadım, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Cemal Temizöz, Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, ilçe Kaymakamları ve belediye başkanları, ilçe jandarma ve emniyet müdürleri, muhtarlar, turizm işletmecileri, özel güvenlik kuruluşlarının temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Vali Canpolat, turizmin olmazsa olmaz unsurunun güvenlik olduğunu ve güvenlik olmadığı zaman turizmin de olamayacağını bildirdi. Denizli’de jeotermal turizm bölgelerinin ilan edilmesinden sonra önemli çalışmalar başlattıklarını ve Denizli’nin geleceğini turizmde gördüklerini ifade eden Vali Canpolat, “Denizli turizminin kalbi Pamukkale ve Karahayıt bölgesinde atıyor. Buldan, Akköy ve Sarayköy jeotermal bölgelerinin birleştirilerek tek bir turizm bölgesi ilan edilmesi ile önemli bir adım atıldı. Jeotermal bölgelerde suyun tek elden dağıtılması ve planlı yapılaşma en büyük hedefimiz. Suyun tek elden dağıtılması konusunda yürütülen proje tamamlandı ve ihale aşamasına geldi. Bu bölge Denizli’ye yakışacak bir bölge olacak. Pamukkale ve Karahayıt bölgesinde herkes kendini düzeltmek zorunda” dedi.

Turizm güvenliği konusunda, geçen yıldan bu yana Denizli’de çok önemli mesafeler alındığını belirten Vali Canpolat, “Biz temiz turizmden yanayız. Turizm alanında faaliyet gösteren kuruluşlar buna hassasiyetle dikkat etmek zorundalar. Aldığımız güvenlik tedbirleri vatandaşlarımızın katkısını gerektiren tedbirler. O yüzden buna toplum destekli güvenlik hizmeti diyoruz. Geçen yıldan bu yana suç oranlarında çok ciddi şekilde azalma oldu. Bunun sebebi denetimleri en üst seviyeye çıkarmış olmamızdır” diye konuştu.

İtalya’dan hareket edip dünya barışına hizmet etmek amacıyla yola çıkan “Barış Gelini” olarak nitelenen İtalyan sanatçı Giuseppina Pasqualino’nun, Kocaeli’nin Gebze ilçesinde otostop yaparak bindiği kamyonetin şoförü tarafından öldürülmesinin Türk turizmine büyük bir darbe vurduğunu belirten Vali Canpolat, şunları kaydetti:

“Devlet ve hükümet yetkililerimiz bu konuda duydukları derin üzüntüleri ifade etmişlerdir. Bu olayın Türk turizmine verdiği zarar çok büyüktür. Bu tip müessif olayların meydana gelmesini hiç kimse istemez ancak maalesef böyle bir olay meydana geldi ve Türk turizmine verdiği zarar çok büyük. Amaç Türkiye’ye ve turizme zarar vermek olabilir.” şeklinde konuştu

Bu yazı toplamda 1164, bugün ise 0 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

CommentYorum