cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


Araplar, bayramda Gaziantep’e akın etti

Yazar admin

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com
destegi Güncel Haber Merkezi
Şehir merkezini turladıktan sonra Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ni ziyaret ediyor. Yetkililer,tatilinde bahçeye gelen Arap turist sayısının 14 bin 500 kişi olduğunu belirtiyor.

Özellikle Suriye ve Lübnanlı turistler, bahçeye turlarla gelmeyi tercih ediyor. 254 türde 4 bin 600 tane hayvanı bünyesinde barındıran ‘nin en büyük hayvanat bahçesine Türkiye’nin farklı illerinden de ziyaretçiler geliyor. Bayram tatilinde bahçenin ziyaretçi sayısı 38 bin 500’ü buldu.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi Müdürü Celal Özsöyler, 4 günlük bayram tatilinde 38 bin 500 kişinin bahçeyi ziyaret ettiğini söyledi.

Özellikle çevre iller ve Suriye’den yoğun ziyaretçi aldıklarını kaydeden Özsöyler, “Suriye’den 14 bin 500 kişi geldi. Suriyeliler, Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ne büyük ilgi gösteriyor. Çevre illerden de çok sayıda ziyaretçimiz var. Hayvanat bahçesinde sürekli türleri yeniliyoruz. Dünyanın en temiz hayvanat bahçesi. Türkiye’nin en büyük hayvanat bahçesi. Avrupa’nın ikinci büyük hayvanat bahçesi. Burada 254 türümüz, 4 bin 600 tane farklı hayvanımız bulunuyor. Çocukların midilli atlara binmesi için, at binim yeri yaptırdık. Tüm insanlara burada hizmet veriyoruz. Bugün 14-15 bin ziyaretçi bekliyoruz. 9 günlükgününde de 40-45 bin kişiyi ağırlamış olacağız.” dedi.

Kasım ayına kadar Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ni 1 milyon 50 bin kişinin ziyaret ettiğini hatırlatan Özsöyler, geçen senenin sonunda 850 bin kişiyle yılı kapattıklarını; bu sene sonunda 1 milyon 500 bin kişiyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Tur şirketleri ile Gaziantep’e gelen Lübnanlı Yakup ailesi de, hayvanat bahçesini çok beğendiğini belirtti.

Leyla Yakup, Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ni çok sevdiğini dile getirdi. Yakup, “En önemlisi Türk insanını çok sevdim.” dedi.

Fermuz Yakup da, Gaziantep’e ilk kez geldiklerini kaydetti. Yakup, “Gaziantep çok güzel, gezilecek mekanlarla dolu. İnsanları da çok sıcak.” diye konuştu.

Hayvanat bahçesinin çeşit olarak zengin olduğuna dikkat çeken Yakup, “Burası çok hoşuma gitti.” dedi.

Halepli Enes Abbas da, çocukları ile birlikte geldiği hayvanat bahçesini çok sevdiğini iade etti. Abbas, “Gaziantep çok güzel bir şehir, Sanko Parkı gezdik. Yemekleri de çok güzel. Hayvanat bahçesi mekan olarak çok güzel.” ifadelerini kullandı.

Enes Abbas’ın çocukları Cuçehin ve Muhammed Arif Abbas da, bahçeyi çok sevdiklerini özellikle aslan, çıta, zürafa ve maymunları sevdiklerini kaydetti.

Arkadaşları ile birlikte Gaziantep’e gelen İbrahim Arj ise, Gaziantep’i şehir olarak çok beğendiğini belirterek, “Çok güzel bir şehir. Hayvanat bahçesi de çok güzel. Belediyenin yaptığı işler çok hoşuma gitti.” diye konuştu.

Araplar, bayramda Gaziantep’e akın etti
Source:http://www.samanyoluhaber.com/h_472676_kurban-bayrami-tatili-dolayisiyla-araplar,-gaziantepi-ziyaret-etti.html

Bu yazı toplamda 1380, bugün ise 0 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

CommentYorum