cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


Hürriyet Gazetesi TRT İçin Tekzip Yayımladı

Yazar admin

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com

Sayın Tufan Türenç;

“TRT de yandaş medyaya katıldı” başlıklı yazınızı, araştırmadan ve ideolojik kaygılarla yazdığınız, okuyucunuza “yalan ve yanlış” bilgiler verdiğiniz çok açık.

TRT’nin gelirleri düştüğü halde (elektrik katkı payı yüzde 3,5’tan net yüzde 2’ye düşmüştür) kanal sayısını 5’ten 14’e nasıl çıkarabildiğini ve aynı zamanda gelir fazlası verebildiğini sormanız; hatta takdir etmeniz gerekmiyor mu? TRT yöneticileri; yakın zamana kadarmemurmaaşlarını ödeyebilmek için, kurumlardan borç istemiyor muydu? Bugünse; rutin bütçesiyle 9 televizyon 5 radyo 3 dergi açabilmiş ve para arttırabilmiş bir yönetimi eleştiriyorsunuz.

İbrahim Şahin’in tek bir akrabası TRT’de çalışmıyor

TRT’de sadece iktidara yakın kişilerin program yaptığını iddia ediyorsunuz.
Bu kişileri açıklamak zorundasınız. Kimler iktidara yakın? TRT’de sizinle aynı grupta çalışıp program yapan onlarca profesyonel gazeteci var. TRT’nin bu kişilere kaç lira ücret ödediğini bizzat onlara sorun. Biz TRT yönetimi olarak, 14 TRT kanalında kimlerin, hangi ücretle program yaptığını açıklayabiliriz.
TRT Genel Müdürü Sn. İbrahim Şahin’in tek bir akrabası TRT’de çalışmamaktadır. Eğer bunun aksini iddia eden biri varsa hemen iddiasını ispatlamalıdır.
“Yandaş basın” diye tabir ettiğiniz bazı basın kuruluşlarından TRT’ye eleman alınarak kadrolaşma yapıldığını iddia ediyorsunuz.
8 bin TRT personeli içinde bahsi gecen 6 basın kuruluşundan alınan personel sayısı sadece 28’dir. Merkez medyadan TRT’yetransferettiğimiz personel sayısı ise bu rakamdan çok daha fazladır.

Devlet ciddiyetini, özel sektör dinamizmiyle birleştirmek isteyen TRT yönetimi, ideolojiye göre değil; mesleki birikime göre personel tercihi yapmaktadır.
TRT; “Güçlü Türkiye’nin güçlü yayın kuruluşu” olacaktır; bunun için de transferlerini sürdürecektir.

TRT HABER Türkiye’nin gururu olmuştur

TRT’nin taraf tuttuğunu belgeleyen tek bir mahkeme kararı yoktur!
TRT, 14 televizyon kanalıyla sadece yurtiçinde değil yurtdışında da Türkiye’nin gururu olmuş bir kamu yayıncısıdır. Yurt dışına yayın yapan televizyon kanallarımız “Türkiye’nin sesi” olmuş; yurtiçindeki TRT HABER kanalımızsa kısa sürede Türkiye’nin en beğenilen haber kanalı olmuştur.
Kendi gazetenizde tekzip edilmiş (Yalçın Bayer’in köşesinde) konuları, okuyucunuza sunmanızı esefle karşılıyoruz.

“TRT’de kadrolaşma var” iddiasında bulunan odatv ve Haber-Sen sendikası mahkeme kararıyla mahkum oldu. Mahkemenin mahkum ettiği bir yalanı hiçbir delil olmadan, okuyucunuza aktarmanızın gazeteciliğin hangi niteliğiyle bağdaştığını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

TRT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Bu yazı toplamda 2535, bugün ise 0 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

Okuyucu Yorumları

  1. Soner Benli |

    Hani Hürriyet gazetesinin tekzibi! Sadece sizin yorumunuz yazılmış burada beyefendi.

  2. admin |

    beyefendi bu TRT nin yayımladığı tekzib…

CommentYorum