cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


Karargah Aramaları Tatil Dinlemiyor

Yazar mehmet

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com

Haber: Karargah Aramaları Tatil DinlemiyorPazar Günü Tatil Olmasına Rağmen Seferberlik Bölge Başkanlığı‘na Gelen Hakim Kayan, Tek Başına Aramaları Sürdürüyor.Yılbaşı tatilinde iki gün dinlenen Ankara 11. Ağır Ceza Hakimi Kadir Kayan, arama çalışmalarına yeniden başladı. Pazar günü tatil olmasına rağmen Seferberlik Bölge Başkanlığı‘na gelen Hakim Kayan, tek başına aramaları sürdürüyor.

Genelkurmay Başkanlığı ise daha önce yaptığı açıklamada, tamamen yasal çerçeve kapsamında yürütülmekte olan bu incelemenin bir müddet daha devam edebileceğini bildirmişti.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç‘a yönelik suikast iddiası ile ilgili soruşturma kapsamında, Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı‘ndaki aramalar için Kayan’ın yanı sıra Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de geldi.

Fakat polisler, Özel Kuvvetler’in kalbi olarak bilinen ‘Kozmik Oda’daki aramalara katılamıyor. Özel Kuvvetler’e bağlı Seferberlik Ankara Bölge Başkanlığı’nda, Ankara 11. Ağır Ceza Hâkimi Kadir Kayan’ın yürüttüğü arama, gündemin ilk sırasında yer alıyor.

Seferberlik Bölge Başkanlığı‘ndaki aramayı Kayan tek başına yürütürken; savcı veya polisler katılmıyor. Devlet sırrı diye bilinen bilgi ve belgeleri görme ve inceleme yetkisi sadece Hakim Kayan’a ait. Ceza Muhakemesi Kanunu‘nun 125. maddesinde, “Devlet sırrı niteliğindeki bilgileri içeren belgeler, ancak mahkeme hâkimi veya heyeti tarafından incelenebilir. Bu belgelerde yer alan ve sadece yüklenen suçu açıklığa kavuşturabilecek nitelikte olan bilgiler hâkim veya mahkeme başkanı tarafından tutanağa kaydettirilir.” ifadeleri yer alıyor. Seferberlik Bölge Başkanlığı‘nda bu kanun hükmü uygulanıyor.

İkinci arama 27.5 saat sürmüştü; 5 saattir devam eden bugünkü aramaların ne kadar süreceği bilinmiyor. Balgat Kirazlıdere mevkiindeki Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı‘ndaki aramaların gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor. Özel Kuvvetler’in kalbi olarak bilinen ‘Kozmik Oda’daki aramada, incelenen evraklar tek tek kaydediliyor.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç‘a yönelik suikast iddiasıyla ilgili 19 Aralık 2009 tarihinde 2 askeri personel gözaltına alındıktan sonra askeri savcılıktaki sorgularının ardından serbest bırakılmıştı. Daha sonra ise başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 8 askeri personel, çıkarıldıkları Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ile 12 Ağır Ceza Mahkemesi tarafından serbest bırakılmıştı.

HAKİMİN ŞÜPHELENDİĞİ SİVİL ARAÇTAN ASKERLER ÇIKMIŞTI

Seferberlik Tetkik Kurulu‘nda aramaları yapan Hâkim Kadir Kayan’ı takip ettikleri öne sürülen Kangoo model iki araca polis operasyon düzenlemişti. Durdurulan araçlardan 4. Kolordu Komutanlığı ile Deniz Kuvvetleri’nde görevli 7 asker çıkmıştı. Merkez Komutanlığı’na götürülen askerler ‘yanlış anlaşılma var’ iddiasıyla serbest bırakılmıştı.

Genelkurmay Başkanlığı ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, araçlardan birisinin Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na ait olduğu ve içinde iki şoför er ile bir uzman çavuş aşçının bulunduğu, diğer aracın ise Garnizon Komutanlığı’na ait olduğu ve içinde biri onbaşı biri er iki şoför, bir elektrik teknisyeni er ve bir marangoz erin bulunduğunun anlaşıldığı vurgulanmıştı.

Genelkurmay’ın, “Olayın, bir şüphe üzerine yapılan ihbar ve bu ihbara yönelik olarak icra edilen bir uygulama olduğu anlaşılmış ise de son günlerde yaşananların, kişileri ve toplumu ne hale getirdiğini göstermesi bakımından önemli olduğu düşünülmektedir. Konuya ilişkin olarak gerekli işlemler başlatılmıştır.” ifadesi dikkat çekiciydi.

Bu yazı toplamda 1786, bugün ise 0 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

CommentYorum