cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


Perinçek’ten gazeteciye dava

Yazar admin

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com
destegi Güncel Haber Merkezi, MSN Desteği ve diğer genel bilgiler.
örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan ile çektirdiği samimi fotoğraflarla büyük tepki çekensanığı Doğu Perinçek, ‘Abdullah Öcalan’ın kadim dostu’ ifadesini kullanan gazeteciye dava açtı. Gazete ve yazar aleyhine toplam 60 bin liralık dava açan Perinçek, kişisel haklarına saldırı ve hakaret edildiğini iddia etti.

Gazeteci Nihat Nasır, 8 Ekim’de Bursa Olay Gazetesi’ndeki köşesinde ‘Ergenekon’a Toz Kondurmayan Baro’ başlıklı bir yazı yazdı. Bursa Baro Başkanlığı’nın soruşturmadaki tutumunu eleştiren Nasır, “Bu tarzı, Abdullah Öcalan’ın kadim dostu Doğu Perinçek’in genel başkanlığını yaptığı ‘nin bir dönem il başkanlığını da yürüten mevcut başkanın meşrebine uygun bulsak bile baroyu bu söylemin bir parçası olarak yansıtmak olacak şey mi?” ifadesine yer verdi. Ergenekon sanığı Perinçek yazı üzerine, avukatları aracılığıyla ‘Kişilik haklarıma saldırı ve hareket edilmiştir’ diyerek Nihat Nasır vealeyhine tazminat davası açtı. Dava Bursa 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde önümüzdeki günlerde görülmeye başlanacak.

Perinçek’in bölücübaşı Öcalan’la çektirdiği samimi fotoğrafların yayınlanmadığı mecranın kalmadığını belirten Nihat Nasır, “Hem maddiyata önem vermediğini söyleyen komünist biri, özellikle dava açarken parayı yasal faiziyle birlikte istiyor. Bu bir çelişkidir. Söylediği her şeyin tersini yapan biri haline geldi. Ben değil Perinçek’e hiç kimseye hakaret etmem. Öcalan’la çektirdiği fotoğraflarda ilişki içerisinde oldukları görülüyor. Yazımdaki ifadeyi hakaret olarak algılanmasına şaşırdım. Perinçek her zaman olduğu gibi gündem oluşturmaya çalışıyor. Şaka gibi, halen inanamıyorum.” dedi.

TERÖRİSTBAŞI İLE ÇEKTİRDİĞİ FOTOĞRAFLARI SAVUNMUŞTU

Doğu Perinçek, Öcalan ile çektirdiği fotoğraflar için ilginç bir savunma yapmıştı. Birinci Ergenekon davasının 157. duruşmasında konuyla ilgili mahkeme başkanına ifade veren Perinçek, İdris Arslan’ın, ‘Doğu Perinçek’in ziyaret ettiği Abdullah Öcalan yüzünden’ sözlerine bir açıklama getirmek istediğini söyleyerek şunları dile getirmişti: “Abdullah Öcalan’ı ziyaret etmedim. Diğer gazetelerin genel yayın yönetmenleri gibi ben de 2000’e Doğru Dergisi Genel Yayın Yönetmeni olarak Öcalan ile röportaj yapmıştım.

Perinçek fotoğraflara ilişkin 2007’de Trabzon’da yaptığı açıklamada ise, “O fotoğraf 20. yüzyılın en çok yayınlanmış fotoğrafıdır. 21. yüzyılın da en çok yayınlanmaya aday fotoğrafıdır. Diğer gazetelerin genel yayın yönetmenleri, muhabirleri de oraya giderek röportajlar yaptı. Ama bunlar gündeme gelmedi. Neden? Sebebi gayet açık. Çünküoraya ABD’nin kontrolünde gitmemiştir de ondan.” diyerek savunmuştu.

Perinçek’ten gazeteciye dava
Source:http://www.samanyoluhaber.com/h_474473_dogu-perincek-gazeteciye-dava-acti.html

Bu yazı toplamda 1175, bugün ise 0 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

CommentYorum