cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


PKK İçinde Çözülme

Yazar mehmet

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com

Haber: PKK İçinde ÇözülmeGüvenlik Güçlerinin PKK‘ya Yönelik Gerçekleştirdiği Operasyonlar Sonucu Örgütteki Çözülme Arttı.

ıÜüGüvenlik güçleri, 2009 yılında terör örgütü PKK‘ya yönelik yaptığı mücadele kapsamında 324 teröristi etkisiz hale getirdi.

Genelkurmay BaşkanlığııÜü’nın istatistik verilerine göre, terörle mücadele kapsamında 2009 yılında 61 terörist ölü, 107 terörist sağ, 156 terörist teslim olmak üzere toplam 324 terörist etkisiz hale getirildi. Temmuz’da 14, Ağustos’ta 15, Eylül’de 10, Ekim’de 13, Kasım’da 12, Aralıkta ise 25 terörist teslim oldu. ıÜü

Güvenlik güçlerinin terör örgütü PKK‘ya yönelik gerçekleştirdiği yurt içi ve sınır ötesi operasyonlar sonucu örgütteki çözülme arttı. En sonıÜü ıÜü30 Aralık 2009 tarihinde Irak’ın kuzeyinde bulunan barınma alanlarından kaçan 7 terörist, Şırnak‘ın Silopi ilçesinde güvenlik güçlerine teslim olmuştu. Özel Kuvvetler Komutanlığı’nca teslim alınan teröristler, ilgili makamlara teslim edilmişti. Teslim olan teröristlerin ifadelerinde; bölücü terör örgütü içerisindeki adaletsiz uygulamalardan, kendilerine yapılan insanlık dışı muamelelerden ve bazı örgüt üyelerinin adil bir yargılama yapılmadan infaz edilmelerinden dolayı büyük hayal kırıklığına uğradıkları ve kendilerini tutsak gibi hissettiklerini belirtmişti.

Yaşam koşullarının kötü olduğunu ifade eden teröristler, örgütün liderleri hariç kendilerinin telefon dahil hiçbir şekilde aileleriyle görüştürülmediğini, bu sebeple ailelerini ve özellikle de annelerini çok özlediklerini dile getirmişlerdi. Ögütte TCK’nın etkin pişmanlığını düzenleyen 221’inci maddenin pek fazla bilinmediğini vurgulayan teröristler, bu maddenin bilinmesi halinde daha fazla teröristin teslim olacağını belirtmişlerdi.

Öte yandan, yine Genelkurmay Başkanlığı‘nın verilerine göre, 2009 yılında ıÜübölücü terör örgütü mensuplarınca patlayıcı madde kullanılarak gerçekleştirilen olay sayısının 74 olduğu ifade edildi. Ayrıca, ıÜü179 buçuk kilogram TNT, 91.8 kg plastik patlayıcı madde, 2 bin 407.3 kg Amonyum/Potasyum Nitrat, 53.4 kg cinsi tespit edilemeyen madde, 48 adet mayın ile 98 adet de diğer maddelerin bölücü terör örgütünden ele geçirildiği ve etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Bu yazı toplamda 1559, bugün ise 0 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

CommentYorum