cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


Tarık Akan’dan yeni iddia – Foto

Yazar admin

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com
destegi Güncel Haber Merkezi
Sinema oyuncusu Tarık Akan, söz konusu paltonun eline nasıl geçtiğini şu sözlerle anlattı: “Kurtuluş Savaşı’nda görev alan, 1935 ile 1938 yıllarında ise Milli Eğitim Bakanlığı görevini üstlenen Saffet Arıkan’ın ‘daki evine giden Mustafa Kemal Atatürk, ziyaret sonrası paltosunu orada unutuyor. Sonra kendisine paltosunu unuttuğunu söylüyorlar ama o ‘Boşverin’ diyor. Palto Arıkan’ın yeğenine hatıra olarak kalıyor. Paltonun varisi de bunu bana hediye etti. Paltoyu her yıl 10 Kasım’da çıkarır, çocuklarıma, öğrencilerime sergilerim. Sanırım İsviçre’de özel olarak yapılmış. Bu arada paltonun cebinde bir de mendil varmış, o mendil şimdi bana paltoyu hediye eden kişide...”

Paltonun yakasındaki etikette Atatürk’ün frak ve smokinlerini hazırlayan H. Kehrer Frey’in imzası var. “Kemal Pasha” yazılı etikete tarih de düşülmüş: 6.6.1927

Sinema sanatçısı Tarık Akan katıldığı bir televizyon programında ‘Selanik Türküsü-Çalın Davulları’ adlı eseri seslendirenin, Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemalolduğunu iddia etmişti.Ancak durumun hiç de öyle olmadığı ortaya çıktı.

“Selanik Türküsü-Çalın Davulları” adlı parçayı seslendiren kişi Atatürk değil gazeteci Can Dündar’ın kameramanı Murat Özcan’dı.

Tarık Akan türkünün ilk kez yayınlandığını söylemişti. Oysa kameraman Murat Özcan’ın seslendirdiği türkü, Can Dündar’ın “Mustafa” adlı belgeselinde de var.

Tarık Akan, Can Dündar’ın açıklamalarının ardından çark etti.Akan şimdi böyle diyor. Oysa, katıldığı televizyon programında söyledikleri çok net.
Tarık Akan’dan yeni iddia – Foto
Source:http://www.samanyoluhaber.com/h_472660_tarik-akan-ataturkun-paltosu-bende.html

Bu yazı toplamda 3658, bugün ise 0 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

CommentYorum