cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


Türkiye dün kavruldu !

Yazar Onur

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com

http://www.haber3.com/images/news/364541.jpg

Ankara’da 40.4 dereceye ulaşan sıcaklık son 23 yılın rekor değeri oldu. Sıcaklar bu hafta da devam edecek. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklar, Ankara başta olmak üzere İç Anadolu’nun bazı kentlerinde rekor seviyede gerçekleşti.

Bazı merkezlerde ağustos ayı sıcaklık rekorları kırılırken, uzun yıllar değerlendirmesine göre Ankara’da 1987’de 39 derece ölçülen sıcaklık dün 40.4 dereceye ulaştı.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, aşırı sıcakların Basra alçak basıncının sıcak karakterli özelliğinden kaynaklandığını belirtti. Sıcaklıkların bugünden itibaren Karadeniz ve Marmara’da 1-2 derece azalacağını ancak yine de mevsim normallerinin üzerinde olacağını kaydeden Çağlar, “Güney, iç ve doğu bölgelerde sıcaklıklar mevsim normallerinin 6-8 derece üzerinde gerçekleşecek” dedi.

Hayvanlar günde 3 kez sulanıyor!
Mersin’in Tarsus ilçesinde 40 derecenin üzerinde hissedilen sıcaklık Tarsus Belediyesi Hayvanat Bahçesi’nde kafes içindeki hayvanlara da zor anlar yaşatıyor. Boğucu sıcaktan etkilenen hayvanlara günde üç kez hortumla su sıkılarak duş yaptırılıyor.

Yetkililer, bunaltıcı sıcaktan en çok devekuşu, aslan, kaplan, maymun ve akbabaların etkilendiğini, hayvanları serinletmek için üzerlerine ve bulundukları alanlara hortumla su püskürttüklerini belirtti.

Bu yazı toplamda 1334, bugün ise 0 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

CommentYorum