cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


Kürt Meselesi Diye, Türk Meselesi Çıktı

Yazar mehmet

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com

Haber: Kürt Meselesi Diye, Türk Meselesi Çıktı

Süleyman Demirel, ‘Kürt Sorunu’ Diye Başladığınız Söz Karşısında, Bir ‘Türk Sorunu’ Yer Alır.” Dedi.9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Kürt açılımının başından beri yanlış olduğunu belirtti.

Demokratlar Platformu bülteninin son sayısında yer alan röportajında hükümetin demokratik açılım çalışmalarını eleştiren Demirel, özetle şunları söyledi:

Birbirine düşürmeyin

– Kürt meselesi vardır deyip, onu çözmeye kalkıyoruz diye ortaya çıkıp bir Türk meselesi meydana getirdiğiniz taktirde, hiçbir şeyi çözemezsiniz. Bugün olan şey, bir Kürt meselesini çözüyoruz diye ortaya çıkanların ne yapacaklarını söylememeleri sonucunda bir Türk meselesi ortaya çıkarmış olmalarıdır. Her Kürt sözü edildikçe, bu insanlar rahatsız olur. Her Kürt sözü geçtikçe de Türk kökenli insanlar alınganlığa girer. Böylece, ‘Kürt Sorunu’ diye başladığınız söz karşısında, bir ‘Türk Sorunu’ yer alır. Yalnız, ne yaparsanız yapın, bin senedir beraber yaşayan bu ülkenin insanlarını, Türkleri, Kürtleri, birbirine kardeş olan bu insanları birbirine düşürmeyin. Hiçbir şey yapmazsanız, bu insanlar birbirine düşmez.

Milyonlarca Kürt rahatsız

– ‘Açılım yapacağız’ diyor. ‘Ne yapacaksınız?’ diye soruyoruz. O belli değil. ‘Açılıma devam edeceğiz’ diyor. Neye devam edeceksiniz? O belli değil. Bugün, terörü önlemek için, Kürt sorununu çözmek gibi bir iddia ile ortaya çıkarsanız, teröre hiçbir zaman destek vermemiş Kürt kökenli milyonlarca Türk vatandaşı da rahatsız olur.

Vatandaşlara: Birlik olun

– Bunlar yanlıştır. Sizi birbirinize düşürmekle neticelenen her şey yanlıştır. Sizin sağduyunuza, hepinizin aklınıza ve vatanperverliğinize güveniyorum. Sebep ne olursa olsun, birbirinize düşmeyin! Beraber yaşama iradenizi zayıflatmayın. Birliğinize sahip çıkın.

Bu yazı toplamda 4769, bugün ise 2 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

CommentYorum