cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


Son Model Cep Telefonları

Yazar admin

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com

Sony Ericsson Z710i Kapaklı Sony Ericsson telefonları arasındaki yerini alan z710i, 2 megapiksel kamera, EDGE desteği, A2DP profil destekli bluetooth bağlantı ve özel müzik tuşlarıyla dikkat çekiyor

Serinin her yeni üyesinde belirttiğimiz gibi Sony Ericsson Z serisi istiridye olarak da belirtilen kapaklı telefonları içeriyor. Son olarak satışa sunulan Z710i, sportif, dayanıklı yapısıyla genç kullanıcılara zengin multimedya yeteneklerini sunuyor. Meraklı zihinleri hemen rahatlatmak adına belirtelim, Z710i ile Walkman serisi dahilinde üretilen W710i aslında fiziki yapı olarak aynı cihazlar. Teknik özellikleri de büyük oranda aynı. W710i üzerinde Walkman uygulaması bulunuyor. Ayrıca hareket algılayıcı ve spor uygulamalarıyla antrenman yapan kullanıcılar için de büyük avantaja sahip. Bir diğer fark da, W710i’nin 512MB, Z710i’nin 64MB M2 kartla satışa sunuluyor olması. Bunun dışında cihazların bağlantı özellikleri ve ağırlık, boyutlar gibi fiziksel özellikleri farksız. Kapaklı serinin başarılı bir temsilcisi olan Z710i, Twilight Black ve Metalic Sand adı verilen iki farklı renk seçeneğiyle satışa sunuluyor. Kapaklı olması sebebiyle biraz kalın olan cihaz genel boyutları itibarıyla küçük ve kullanışlı. Metalik detayları, dış ekranı yanındaki tuşlarıyla daha çok genç kullanıcılara hitap ettiği söylenebilir. Sol yan yüzde ses kontrol tuşlarının altında kamera kısayol tuşu bulunuyor. Kullanım açısından daha önce W710i incelemesinde söylediğimiz gibi sağ yüzde olmasını tercih ederdik. Sağ yan yüzde kızılötesi bağlantı noktasıyla manuel tuş kilidi bulunuyor.

Tuş kilidinin rahatça kullanılabilen bir düğme olarak tasarlanması oldukça büyük bir avantaj sağlıyor. Ayrıca bu, dıştaki müzik tuşlarının kullanımı açısından gerekli bir özellik. Dıştaki ekran mavi arkaplan rengiyle kare olarak tasarlanmış ve şebeke çekim gücü, pil durumu, bluetooth, saat, tarih ve arayan bilgisi gibi oldukça fazla öğe görüntülüyor. Ekranın iki yanına yerleştirilen müzik tuşları, müzikçalar uygulamasının veya radyonun dışarıdan kontrol edilebilmesini sağlıyor. Cihazın 2 megapiksel çözünürlük sunan kamerası kapak üzerine yerleştirilmiş. Cihazın arka kapağı alt bölümdeki küçük bir kilitle kolayca açılıp kapanabiliyor. Sol yan yüzde konumlandırılmış hafıza kartı yuvasına erişebilmek için kapağı çıkarmanız gerekli.

ZENGİN MULTİMEDYA
262 bin renk destekli ekranı, cihazın tüm fonksiyonlarını etkili bir şekilde kullanmaya yetecek kadar kaliteli. Kapak menteşesi, üst bölüm tamamen açılmayacak şekilde tasarlanmış. Bu sesli görüşme sırasında ergonomi avantajı yaratıyor. Fakat özellikle kapaklı telefon kullanmaya alışmamış kullanıcılar için çok kullanışlı olduğu söylenemez. Z710i üzerinde bulunan tuş takımı yumuşak plastikten yapılmış tuşlardan oluşuyor. Yeterli büyüklüğe sahip tuşlar rahatça kontrol edilebiliyor. Cihazı açıp kapamak için kullanılan güç düğmesi en alt sağa konumlandırılmış. Açılış için kapağı kaldırmanız gerektiğinden güç düğmesinin dış yüzde bir yerde bulunmasının daha pratik olacağı görüşündeyiz.


Bunun dışında sol altta mektup simgeli bir kısayol tuşu bulunuyor. Bu tuş sayesinde rahatça e-posta ve SMS/MMS mesajlarının bulunduğu bölüme geçiş yapabiliyorsunuz. Sıklıkla mesaj yazan veya cep telefonu üzerinden e-postalarını kontrol eden kullanıcılar için oldukça pratik bir özellik. Cihazın 2 megapiksel kamerası, basit bir arayüz üzerinden kontrol ediliyor. 1, 2 ve 3 tuşlarına atanan kısayollarla modlar arasında kolayca geçilebiliyor. Otomatik netleme olmadığından netlik sabit fakat kameranın fotoğraf performansı ortanın üzerinde. Z710i Walkman özelliğine sahip değil, fakat müzikçalar uygulaması dahili hafızadaki veya kart üzerindeki müzik parçalarını başarılı bir şekilde oynatabiliyor. Üstelik müzikçalar uygulamasının dıştaki özel müzik tuşlarıyla kontrol edilebiliyor olması, Z710i’ye yüksek kapasiteli bir kart takılması durumunda mobil müzik tutkunlarını nispeten tatmin edebilir. Dış ekranın sağındaki oynatma/durdurma düğmesine basıldığında müzikçalar ve radyo uygulamalarından hangisi son olarak çalıştırıldıysa ona geçiş yapıyor. Bluetooth bağlantısı üzerinden A2DP stereo müzik profili sayesinde kablosuz kulaklıklarla stereo ses kalitesinde müzik dinlemek de mümkün. Uçuş modu da bulunan Z710i ile cep telefonu kullanımının yasak olduğu ortamlarda cihazın diğer fonksiyonlarından faydalanabilirsiniz. Kapaklı sportif yapısı ve eğlenceli özellikleriyle genç kullanıcılara hitap eden Z710i, Walkman uygulaması ve yüksek kapasiteli hafıza kartına ihtiyaç duymayanlar için aynı cihazın daha uygun fiyatlı modeli olarak karşımızda.

Sony Ericsson K550i Cyber-shot telefonlara bir yenisini daha ekleyen Sony Ericsson, K550i ile görüntüleme uzmanlığını orta segmente çekti. 2 megapiksel otofokuslu kamerayla donatılan telefon M2 hafıza kartı destekliyor

Sony Ericsson Walkman serisiyle mobil müzik alanında gösterdiği başarının bir benzerini dijital görüntüleme alanında Cyber-shot markasıyla gösteriyor. 2 megapiksel otomatik netlemeli kamerasının gösterdiği üstün performansla hala rağbet gören K750i modelinin ardından başlayan Cyber-shot serüveni, kullanıcılarla K790i modeli üzerinde tanıştı. Walkman gibi Sony’nin markası olan Cyber-shot geniş bir kullanıcı kitlesine sorunsuz dijital görüntüleme deneyimi yaşatmayı amaçlayan başarılı bir marka. 3.2 megapiksel sunan K790i/K800i ve K810i modellerinin ardından markanın orta segment olarak tabir edilebilecek nispeten daha düşük özellikler sunan modellere adapte edilmesi yüksek mobil görüntüleme performansının daha geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşmasını sağlayacak. Cyber-shot markasını taşıyan Sony Ericsson K550i, alışılmış standart bar tipi Sony Ericsson yapısında. Jet Black ve İnci Beyazı adı verilen iki farklı renk seçeneğiyle satışa sunulan telefonun tuş takımı Sony Ericsson W880i üzerinde kullanılan tuşlara çok benziyor. İnce yatay metal çizgiler şeklinde tasarlanan tuşlar başta garip gelse de kullanım sırasında pek problem yaratmıyor. Kontrol tuşlarının bulunduğu bölümde bir internet kısayol tuşu ve ‘kısayollarım’ menüsüne ulaşmayı sağlayan tuş bulunuyor. Beklenmedik şekilde cihazın bağlantı noktası sol yan yüze konumlandırılmış. Şarj bağlantısı olmasa da kulaklığın yandan bağlanması sebebiyle cihaz çok rahat kullanılamıyor. Sol yan yüzde bulunan müzik tuşu ince fakat uzun şekilde tasarlanmış.

Daha önceki modellerde daha küçük tuşların kullanılması sebebiyle K550i üzerindeki oynatma (play) tuşunun kesinlikle daha rahat kullanıldığını söylemeliyiz. Bu tuşa basarak müzikçalar uygulamasını kolayca başlatabiliyorsunuz. Kulaklık takılı değilse, tuşa bastığınızda müziğin hoparlörden çalınmasını isteyip istemediğiniz soruluyor. Bu da pratik bir özellik. Sağ yan yüzde ise kamera kısayol tuşu, ses kontrol tuşları ve arka kapağı kilitlemeye yarayan iki adet tırnak bulunuyor.


CYBER-SHOT PERFORMANSI
K550i üzerinde bulunan kamera, pratik bir şekilde kamera uygulamasını açıp kapamak için kullanılan şık bir kapakla koruma altına alınmış. 2 megapiksel çözünürlük sunan kamera otomatik netleme özelliği sayesinde aynı çözünürlüğe sahip diğer kameralı telefonların bir adım önüne çıkıyor. Maksimum 1600 x 1200 piksel boyutlarında fotoğraf çekebilen K550i’nin gerçek flaş yerine iki adet basit flaş ışığıyla donatılmış olması üzücü. Zira Cyber-shot markasına layık görülen bir kameranın az ışıklı ortamlarda daha iyi sonuçlar vermesi gerektiğini düşünüyoruz.

Genel performansı açısından başarılı sonuçlar üreten Sony Ericsson K550i, teknik özelliklerine bakıldığında K750i’ye çok yakın bir seviyede. Tabii K750i’den daha ince, hafif olması ve EDGE desteğiyle bu modele göre biraz daha avantajlı. Uygun fiyatıyla başarısı kanıtlanmış görüntüleme performansını kullanıcıların beğenisine sunan K550i, yeni nesil Memory Stick Micro kartlarını destekliyor.

Motorola Motofone F3

Başarılı tasarımı, kullanışlılığı ve çekici basitliğiyle Motofone F3, 3GSM Dünya Kongresi’nde aldığı ‘en iyi ultra ucuz telefon’ ödülünü sonuna kadar hak ediyor

Motorola tarafından uzunca bir süre önce geliştirilen ve satışa sunulacağı duyurulan Motofone takma adlı F3 cep telefonu, basit anlamda kısa mesajlaşma ve sesli görüşme için kullanılan fonksiyonel, ucuz ve yüksek pil ömrü sunan ödüllü bir cep telefonu. Şubat ayında Barcelona’da düzenlenen 3GSM Dünya Kongresi’nde ‘Best Ultra Low Cost Handset’ (en iyi ultra ucuz telefon) ödülüne layık görülen F3’ün tüm bileşenleri amacına uygun olarak geliştirilmiş. Standart bar tipi görünüme sahip olsa da, gerek dışında kullanılan malzeme gerekse ekranıyla oldukça sıra dışı bir cihaz.

Sade bir görünüme sahip cihazın siyah dış kaplaması tuş takımının bulunduğu ön yüzde dahil tek parça olarak tasarlanmış. Bu sayede telefon doğa koşullarına (toz, yağmur, kir vs.) normal telefonlara oranla kat kat daha dayanıklı bir yapıda. Büyük tuşlar ve ekran kullanımı önemli ölçüde kolaylaştırırken donanımda kullanılan yüksek kontrast sağlayan ekranı, elektronik mürekkep teknolojisini kullanıcılara sunuyor. Az enerji tüketen F3’ün ekranı, firma tarafından Clear Vision olarak adlandırılıyor ve E Ink şirketi tarafından geliştirilen “electrophoretic display” (EDP) altyapısını kullanıyor. Ekran az enerji tüketmesi, yüksek kontrast ve okunabilirlik sağlamasının yanı sıra cihazın kalınlığını da azaltıyor. Çünkü ekran üzerinde ekstra bir plastik veya cam kullanılmıyor.
Oldukça basit bir iletişim cihazı olan Motofone F3, sadece GSM üzerinden sesli görüşme ve SMS desteği sunuyor. Cihazın yüksek okunabilirlik oranına sahip ekranı üzerinde büyük karakterler ve simgeler kullanılmış. Bu açıdan görme problemi olan kullanıcılar için oldukça ideal. Pil durumu ve şebeke çekim gücü göstergeleri, yine EDP teknolojisiyle ekrandan bağımsız olarak tasarlanmış. Ekranın hemen altında tuş takımının üzerinde büyük metalik yuvarlak kontrol tuşu dikkat çekiyor. Sol yanında yukarı ok simgesiyle gösterilen tuş menüye ulaşmayı sağlıyor. Cihazın menüsü soldan sağa simgeler halinde tasarlanmış.


Motofone F3’ü sıra dışı yapan bir diğer özelliği de sesli yardım. Aşağı yön tuşuna bastıktan sonra menü tuşuyla açıp kapayabileceğiniz sesli yardım aktif haldeyken menü seçeneklerinde gezdiğinizde Türkçe olarak ‘Mesaj oluştur’, ‘Zil sesini değiştir’ şeklinde sunulan sesli yardım, kullanım kolaylığını had safhaya taşıyor. Sadece SIM rehberine erişim sağlayan F3 üzerinde kayıtları görüntülemek için sağ yandaki rehber simgeli tuşa basmak yeterli. Menüye ayrıca sağ ve sol yön tuşlarıyla da erişilebiliyor. Aynı zamanda cihazı açıp kapamak için kullanılan çağrı sonlandırma tuşuna bir kez basıldığında ekran beyaz fondan siyah fona geçiyor ve sadece saat görüntüleniyor. Tüm bu özellikleriyle oldukça yüksek pil ömrü sunan Motofone F3, basit, kullanışlı, dayanıklı ve ucuz bir cep telefonu isteyenler için ideal.

Sony Ericsson W200i Walkman serisinin genç üyesi W200i, yüksek mobil müzik performansını daha uygun fiyata kullanıcılara sunuyor. Küçük, kullanışlı yapısı ve eğlenceli temalarıyla sade ve pratik bir telefon

Sony Ericsson Walkman serisi, yeni satışa sunulan giriş seviye olarak belirtilebilecek W200i ile bütçesinin sınırlarını zorlayamayan mobil müzik tutkunları arasında da yaygınlaşmaya başlıyor. Oldukça sade bir tasarımla şık bir görünüme sahip olan W200i, küçük ve hafif bir cep telefonu. Siyah ve beyaz ağırlıklı iki renk seçeneğiyle satışa sunulan telefonun beyaz renkli versiyonundaki turuncu detaylar, ilk Walkman telefon W800i’yi andırıyor. Sol yan yüzde Walkman kısayolu ve sağ yan yüzde ses kontrol tuşları konumlandırılmış. Kamerası bulunmasına rağmen kamera çekim tuşu tercih edilmemiş. 128 x 160 piksel çözünürlük sunan ekran, 65 bin renk destekliyor fakat görüntü kalitesi yeni nesil renkli ekranlarla yarışacak kadar başarılı değil. Standart Sony Ericsson arayüzünde tercih edilen eğlenceli temalar, ekranın görüntü kalitesini olumsuz olarak algılamayı engelleyecek kadar başarılı. Bazı diğer Sony Ericsson modellerinde rastladığımız gibi menü görünümünü tamamen değiştiren temalar, W200i’nin sunduğu başarılı kişiselleştirme özellikleri arasında. Kamera çözünürlüğü 0.3 megapiksel olarak belirtilen W200i, maksimum 640 x 480 piksel boyutunda fotoğraf çekebiliyor. Işık şartlarının iyi olması durumunda tatmin edici sonuçlar alabiliyorsunuz fakat çekilen fotoğraflar ancak MMS üzerinden veya telefondan telefona paylaşılacak kalitede. Sert plastik tuşlardan oluşan W200i tuş takımı sorunsuz bir kullanım sunuyor. Özellikle içbükey olarak tasarlanan sol seçim tuşu, geri dönüş tuşu, sağ seçim tuşu ve silme tuşu gerçekten hiçbir kullanıcıyı rahatsız etmeyecek kadar pratik bir kullanıma sahip.

MOBİL MÜZİK
Walkman uygulamasına sol yan yüzdeki Walkman tuşuyla veya menüden ilgili simgeye tıklayarak ulaşabiliyorsunuz. İlk cihazlarda gördüğümüz Walkman uygulamasıyla donatılan W200i, MP3 ve AAC dosyalarını çalmak için kullanılıyor. 27MB dahili hafıza sunan telefonla birlikte 128MB kapasiteli hafıza kartı veriliyor. Tam anlamında mobil müzik deneyimi yaşamak isteyen kullanıcıları hedeflemeyen W200i, bu bellek kapasitesiyle bir iki albümü hafızasında saklayabiliyor. M2 hafıza kartı yuvası sol yan yüzde küçük bir kapakla koruma altına alınmış. Kartı rahatça takıp çıkarabiliyorsunuz.

Walkman uygulaması, müzik performansı açısından tüm Walkman cihazlarında vaat edilen deneyimi karşılıyor. Kutu içerisinden çıkan kulaklıklar Walkman serisinin diğer üyeleriyle verilen kulak içi kulaklıklardan değil. Standart kulaklıklarla satılan W200i’nin müzik performansını olumsuz etkileyen tek yön bu. Kulak içi kulaklıklarda bas seslerin daha güçlü duyulması, bu tarz müzikler dinleyen kullanıcılar için önemli bir avantaj yaratıyor. Fakat kulaklığın diğer modellerde olduğu gibi iki parça halinde tasarlanmış olması, W200i ile birlikte standart 3.5 mm jak girişine sahip istediğiniz kulaklığı kullanma imkanı tanıyor. Bu da kulak içi kulaklık verilmemesinin yarattığı olumsuzluğu büyük oranda gideriyor. Genel performansı açısından oldukça pratik, sade ve kullanışlı bir müzik telefonu olan W200i, tahmini satış fiyatıyla (350 YTL civarı) uygun fiyatlı bir alternatif olarak karşımıza çıkıyor.

Kaynak: mobimag.com

NOKIA N8600 LUNA

Nokia’dan ‘premium’ telefon serisine yeni bir tanesi daha yolda. Oldukça kaliteli malzemeden yapılan cihazın fotoğrafları Internet’te görünmeye başladı. 2Megapixel kameralı, 1GB’da hafızası var yazana göre. Bu kayan kapaklı telefonun önümüzdeki günlerde daha detaylı bilgilerini görmeye başlamış oluruz.

NOKIA 8800 TAKİPÇİSİ Mİ?

Nokia’nın pahalı 8800 modelinin takipçisi olabilecek bir telefonun fotoğrafları. 8800, az bulunan bir model özellikler yüksek gelir seviyesine hitap eden tasarımı ve alaşımıyla hitap ediyor. Tabii ki tek nedeni fiyatı, çok gelişmiş özellikleri olmamasına rağmen fiyatının bin YTL’nin üzerinde olması. 8800’ın benzeri böyle bir model geldiğine göre (ki metali yine aynı kaliteli cinsten mi buna bakarak takipçisi olup olmadığına karar vermek lazım), 8800’ın belirli bir kitle tarafından tercih edildiğini söyleyebiliriz.

PHILIPS XENİUM NRG
Philips’in Xenium isimli bu modeli normal cep telefonu piliyle çalışıyor fakat piliniz bitmeden önce, normal kalem pil koyarak şarj etmesini sağlayabiliyorsunuz. Yazana göre 3 saatlik konuşma süresini bu şekilde elde edebiliyormuşsunuz. Pili sık sık biten birisi olarak, telefonun oldukça ilginç olduğunu söyleyebilirim.

Öte yandan çözüm kalem pil kullanmak mıdır emin değilim ama yeni renkli ekranlı ve bir çok özellikli telefonların pil sorunlarını artık çözmeleri gerekiyor. Ekranlar iyileşip, özellikler artarken, cihazların pil ömürlerinin azalıyor olması kabul edilemez bir şey. Yani temel özellikdir pil. Pil yoksa hiçbir özellik çalışmaz. Ya yapacak bir şey yok ya da üreticiler daha dikkat çeken özelliklere kafa yorduklarından pil ömrü gibi arka planda kalmış bir şeyle ilgilenmiyorlar. Hangisi dersiniz?

DÜNYANIN EN PAHALI TELEFONLARI

Wired dergisi, en pahalı telefonları göstermiş. Sanki bir marifet. Yanda görünen Nokia Vertu Cobra. Üzerine değerli taşları koyarsan her şey pahalı olur. Dünyanın en pahalı arabası pırlanta taşlarla süslenmiş bir araba olabilir o zaman veya evi? Sadece en pahalı demek için mi bunların hepsi?

Bu Nokia’nın fiyatı 310,000 Amerikan Doları.

NOKIA 5700 EXPRESS MUSİC

Nokia, müzik telefonu konusunda biraz daha iyi adımlar atmaya başladı. Gençlere daha uygun, daha eğlenceli modellerle pazarda yer edinmeye çalışan Nokia yine de biraz kalın görünüyor. Bunun nedeni de aynı zamanda 3G bir telefon olması. 2 megapixel kamerası da bulunuyor.

Kaynak: hurriyet.com.tr

Nokia 5300

Nokia XpressMusic çizgisinin ilerleme hareketi olan Nokia 5300, müzik için atanmış özel tuşları ve Nokia için çokta alışık olmadığımız tasarımıyla karşımızda. Sony Ericsson Walkman telefonlarına rakip olan bu serinin diğer üyeleri 5200 ve 3250 XpressMusic modelleri. Nokia 5200 ve 5300 yaklaşık aynı tasarıma sahipler ancak 5300 özellik ve fiyat bakımından daha ağır geliyor.

Telefon Seri40 kullanıcı arayüzüne sahip. Sürgülü kapak tipi, mini-Usb portu, 3.5mm kulaklık kullanabilme ve A2DP (kablosuz müzik) desteği ile Walkman serisiyle rahatlıkla savaşabiliyor. 5300 sadece beyaz renkte var ancak kenarlık rengi olarak kırmızı ve koyu gri seçimi yapılabiliyor. Usb bağlantısı olmasına karşın paket içeriğinden kablosu çıkmıyor. Rahatlıkla bulunabilecek bir kablo olduğundan bu bir sorun çıkartmayacaktır. Bölgesel olarak değişen microSD kart kapasitesi genelde 256MB oluyor.

Tasarımı banyo sabununa benzetilmiş (gerçekten andırmıyor da değil). Telefona ön yüzden bakıldığından alımlı bir görünümü var. Ekranın altında gruplaşmış tuş takımı bulunuyor. Telefonun sağ yanında kamera tuşu ile ses ayar tuşları var. Tuşlar kaliteli plastik ile kaplı. Ses düğmesinden eksiye basılı tutunca sesli arama aktif oluyor. Ses arttırma tuşuna uzun süre basılı tutulduğunda ise Bas-Konuş özelliği devreye giriyor. Yine ses arttırma tuşu menüde gezintisinde kullanılabiliyor.

Bütün bağlantı girişleri açma/kapama düğmesiyle birlikte telefonun alt kısmında toplanmış. 1.3 Megapiksellik kameranın lens koruması yok. 760mAh Lityum-İyon pil, üretici açıklamasına göre 223 saat bekleme ve 3.2 saat konuşma süresi sunuyor. Sürekli müzik çalma süresi ise 9 saatken aynı koşullarda Sony Ericsson W850 ile karşılaştırma yapıldığında pil süresini iyi bir değerde. Hafıza kartını takmak için kapağı açmanız gerekse de hotswap desteği var.

Telefonun kaydırma mekanizması oldukça yumuşak. Açma ve kapama işlemi kolaylıkla gerçekleşiyor. Tuş takımı SMS fanatikleri için çok kullanışlı. Tuş takımının mavi rengi karanlıkta telefonu şık bir görünüme sokuyor.

Nokia 5300’ın başarılı görüşme ses kalitesi ve netliği, yüksek ses seviyesi (Sony Ericsson W850 denginde) artılarından. Tuş takımını kaydırarak gelen aramaya cevap verilebiliyorken yine aynı haraketle bir çağrı sonlandırılabiliyor ki bu W850 de olmayan bir özellik.

Seri40 kullanıcı arayüzünde güncelleme yapılmış. Flash Lite 1.1 yerine Flash Lite 2.0’a geçiş var. Bekleme ekranında çıkan yazılar için renk seçimide yapılabiliyor (sinyal gücü, pil durumu, analog veya dijital saat, aktif profil). Duvarkağıdı, menü arkaplanı ve renk düzeni değiştirilebiliyor. Telefon defterinde iki font boyutundan biri gerçekten büyük diğeri ise standart tipte. Seri40 arayüzünün yenilikçi özelliklerinden gelen çağrıda atanmış video oynatması da güzel bir yanı.

Nokia N73

N73 sahip olduğu kamera yeteneklerini kompakt tasarımıyla birleştirmiş. 3.2MP otomatik odaklamalı kamerası ile N90’ı geride bırakıyor. Fark sadece aradaki megapiksel (2’ye 3.2) kaynaklanmıyor. N73 ilave olarak sensör ile lens arasına konan mekanik objektif kapağına sahip. Bu sayede lens N73 kamerasının hızlı haraketleri daha başarılı yakalamasını sağlıyor. Sürgülü kamera koruyucu ile Carl Zeiss lensleri korunmuş. Aynı zamanda açılıp kapandığında telefondaki kamera özelliğinide aktif/pasif yapıyor.

Nokia N73

İşletim sistemi olarak N93 gibi N73’de Nokia S60 UI Symbian OS 3. sürümünü kullanıyor. 3. sürüm çok geniş geliştirmelerle geliyor. Yüksek çözünürlüklü görüntü (262k renkli QVGA) desteği var. Symbian’ın önceki sürümlerindeki ağırlık bu yeni sürümde giderilmiş. Bu yüzden Symbian’dan vazgeçen varsa geri dönebilirler.

Kamera/Galeri sisteminin yeni bir özelliği slayt gösterimi sunan “Ken Burns Effect”. N73 ile fotoğrafların belli bir bölümüne yakınlaştırma yapabilir, büyük boyutta inceleyebilirsiniz. Diğer yandan fotoğrafın tam boyutta görüntüsünü inceleyebilirsiniz.

Nokia N73 “3G/UMTS” Özellikler:

Band … GSM 850/900/1800/1900MHz, WCDMA 2100MHz
Data … WCDMA/GPRS
Boyut … 110mm x 49mm x 19mm ( 4.33″ x 1.92″ x 0.74″ )
Ağırlık … 116g (4.09oz)
Pil Ömrü … 348 sa WCDMA, 218 sa GSM bekleme
3.7 sa WCDMA, 4.5 sa GSM konuşma
Ana Ekran … 2.4″ 262k renkli TFT LCD, QVGA (320×240 piksel) çözünürlük
Çift Ekran … Yok
İşletim Sistemi … Symbian v9.1
Kamera … Var, 3.2 megapiksel (otomatik odaklamalı, Carl Zeiss mercek)
Video … Video kayıt/oynatma CIF (352×288 piksel) çözünürlük, 15fps
Mesajlaşma … MMS/EMS/SMS
Email … Var
Bluetooth … Var, Bluetooth 2.0
Infrared … Var
Java … Var
Polifonik … Var
Hafıza … 42MB dahili bellek, miniSD kart yuvası
Çıkış Tarihi … Temmuz 2006

Diğer …
MP3, AAC, AAC+ and WMA, video player streaming desteği, Görsel FM radyo, dahili pixie-boyut 3D stereo hoparlörler.

Nokia N95

N95 Nokia’nın ilk 3.5G mobil telefonu olarak öne çıkıyor. Ancak sahip olduğu Wi-Fi, WCDMA, dört-band GSM, A2DP’li Bluetooth, Kızılötesi, USB 2.0, 5 megapiksel kamera, dahili GPS, Tv-Çıkış, 3.5mm kulaklık girişi, FM Radyo, microSD kart yuvası ve 150 MB dahili hafıza özellikleriyle de göz kamaştırıyor.

Bu kadar özelliğine rağmen boyutları 99(y) x 53(g) x 21(k) mm oldukça makul. Nokia N serisinde iki önemli yenilik getirdi: GPS ve HSDPA (3.5G – High Speed Downlink Packet Access), bununla beraber telefonların boyutlarını ergonomik tutarak kullanıcılardan beğeni topladı. HSPDA, gelecek nesil mobil bağlantısı olarak WCDMA (3G) ile kıyasla 10 kat daha hızlı. Tabiki operatörler için büyük bir yatırım gerektiren 3.5 ile ilgili pekçok kurum deneme süreçlerine başladı bile. Hızlı bağlantı multimedya ortamın canlanması anlamına geliyor. İndirilebilen filmler ve hatta internet üzerinden yüksek kaliteli Tv yayını alınabilmesi, müzik veya video klip indirmek bunlardan sayılabilir. 3.5G destekli bir telefon olsada N95, geriye dönük 3G ve şebeke olarak dört-band GSM ve EDGE bağlantılarını da destekliyor.

Çift taraflı sürgülü kapağıyla N95’in bir tarafında multimedya kontroller, diğer sürgüsünde ise tuş takımı bulunuyor. 5 megapiksel Carl Zeiss Optic lensli, otomatik odaklamalı, dijital yakınlaştırmalı ve telefonun yanında 2 aşamalı fotoğraf çekme tuşu ile kamera fonksiyonları oldukça başarılı. DVD kalitesine yakın video kayıt imkanı da var. Telefonu kamera modunda kullanılırken yatay tutulduğunda sanki LCD’li gerçek bir kamera kullanırmışcasına hisse kapılmamak elde değil.

Dahili GPS modülü 10metre hata payıyla çalışıyor. Telefon beraberinde haritaların bulunduğu “Maps” adlı bir uygulamayla geliyor. İlave olarak haritalar internetten ücretsiz indirilebiliyor.

A2DP Bluetooth desteğiyle kablosuz müziğin tadını çıkartabilirsiniz. Tv-Çıkış seçeneğindeyken sesi TV’den de alabiliyorsunuz. MP3, AAC, AAC+ ve WMA gibi yeterli bir müzik formatı seçeneği var. 2.6-inç QVGA ekranında 16milyon renkle video oynatımı da gayet başarılı. Video formatları ise 3GP, Real Video ve MP4 şeklinde.

Nokia N95, işletim sistemi olarak S60 3rd Edition Feature Pack 1 (Symbian 9.2) kullanıyor. Nokia’nın açık kaynaklı 2.0 sürümündeki web tarayıcınıda içeren telefon Atom Web Feed desteği, WML, XHTML ve HTML’yi tek uygulamadan görüntüleyebilmenizi sağlıyor. Flash Lite 2.0 ve FOTA (firmware over the air updates) diğer uygulamalardan. FOTA özelliği işleri oldukça kolaylaştıracak, üreticiler telefon modellerini kullanıcıların hiçbirşeyle uğraşmasına gerek kalmadan (servise götürmek, PC’den aktarmak gibi) operatör üzerinden, telefonun işletim sistemini güncelleyebilecekler.

N95 diğer S60 3rd Edition modellerle aynı adaptör girişini kullanıyor. Şarj aleti öncekilere göre %60 daha küçük boyutlarda. 950mAh pili kulağa hoşgelmiyor. Bir günlük sıkı kullanım ile kolaylıkla bitebilecek gibi gözüküyor.

Nokia’nın resmi açıklamasına göre N95, 2007’nin ilk çeyreğinde çıkacak.

Güncelleme: Nokia Rss beslemeyle Youtube videoların izlenmesi mümkün. Eğer zamanınız yoksa indirip telefona kaydederek daha sonrada izleyebileceksiniz. N95 yurtdışı için 1200TL’den başlayan fiyatlarla satılacak.

Samsung U700 Ultra Slim


Samsung Ultra Slim serisinden U600 ile U700 aslında çok benzer modeller. Aralarındaki en önemli farklardan öncelikle 3.5G de denen HSDPA desteği ile görüntülü konuşma özelliği söylenebilir. Farkları daha belirginleştirmek için yazının sonunda maddeler halinde sıraladık. Samsung U600 ile ilgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz.

U700’ün özelliklerine göz gezdirirsek basın duyurusundan elde ettiğimiz bilgiler:

– HSDPA 3.6 Mbps, EDGE, GSM 900/1800/1900 MHz + 2.1GHz
– Otomatik odaklamalı 3.0 Megapiksel kamera
– 2.2-inç 262k renkli, 240×320 piksel çözünürlüklü ekran
– MP3/ACC/eAAC+/WMA ses formatları ile WMDRM içerik koruma
– MPEG4/H.263/Real video formatları
– MMS/E-mail/JAVA/WAP 2.0
– Bluetooth 2.0 ve USB 2.0
– 20MB dahili hafıza microSD kart ile arttırılabilir
– 102.5 x 50 x 12.1 mm

Samsung U700 Üstünlükleri (U600’e göre):

– HSDPA 3.6 Mbps
– İkinci VGA kamera sayesinde görüntülü görüşme imkanı
– İlave olarak WMDRM (Windows Media Dijital Haklar Yönetimi) ve MPEG4/H.263/Real format ilavesi
– Html web gezinti
– Wheel key (ekseni etrafında dönebilen tuş)
– Arkaplanda müzik çalabilme

Samsung U700 Dezavantajları (U600’e göre):

– 60MB yerine 20MB dahili bellek
– U600 10.9mm kalınlıkta iken U700 12.1mm kalınlığında
– 3.2 Megapiksel kameraya karşın 3.0 Megapiksel çözünürlüklü kamera

Diğer “U” serisi Ulta Edition modelleri gibi U700’de önümüzdeki aylarda Avrupa’da satışa çıkacak.

Nokia E65

Sürgülü yapısıyla Nokia E-serisinde bir ilk olan Nokia E65, Symbian telefonu olduğundan güçlü yazılım desteğine sahip. Ön yüzdeki tuşlarından ses açma/kapama, çağrı kabul/red ve konferans görüşme işlemleri yapılabiliyor. Nokia’nın “My Own” diye tabir ettiği kişiselleştirilebilir tuşa istediğiniz görevi atayabiliyorsunuz. 3G telefonu olan E65 Wi-Fi, Kızılötesi, Bluetooth destekleriyle Pop-Port bağlantısına da sahip.

Samsung SGH-D900

teknomag.com – Samsung cep telefonlarının popülaritesi son yıllarda oldukça arttı. Önceleri Sony veya Nokia gibi markaların gölgelsinde kalıyordu. Ancak Samsung arttırdığı firma imajı ve iyi cep telefonları üretmesiyle tepeye ortak oldu.

D500 Samsung için önemli bir atılımdı. Oldukça beğeni toplayan modelin takipçisi D600 Samsung’a olan ilgiyi daha da arttırdı. D600 çıktığında başka hiçbir model 320 x 240 ekran, 2 Megapiksel kamera, hafıza kart yuvası ve kompakt tasarım artılarını sunmuyordu. Devamında D800 ise kullanıcılar tarafından pek tutulmadı.

Samsung seriyi tekrar canlandırmak için D900 modelini çıkarttı. Yeni modelde, D600’de yakaladığı başarıyı tekrarlamak istiyor. Samsung’un ultra-slim ve sürgülü kapak model serisinin bir üyesi olan D900, D600’den ebatsal olarak daha geniş yapıda. İki telefonu karşılaştırırsak, D900 sadece derinlik ölçüsünde daha ufak.

D600 – 96 x 46.5 x 21.5mm (YxGxD)
D900 – 103 x 51 x 13mm (YxGxD)

Boyutsal anlamda inceliğiyle D600’ü geride bırakan D900, 93 gram ağırlığıyla 103 gramlık D600’ü yine geride bırakıyor.

Samsung D600 modelinde sürgüyü açmak için parmağa yardımcı olan çıkıntıyı koymamıştı. Ya ekrana parmakla bastırarak açılıyordu ya da telefonun altında tutarak. Ancak D900 için düşünülmüş ekranın altındaki kapak kaydırma çıkıntısı iyi olmuş. Ön yüzde D600 esintileriyle; çağrı yapma/bitirme tuşları, 4 yönlü navigasyon ve “ok” tuşu, “Cancel” tuşu ve iki adet uygulama kontrol tuşu bulunuyor. Telefonun tuş takımı D600’e göre telefonla daha aynı düzeyde olduğunda tuşların kullanımında bazı zorluklar çıktığı söyleniyor.

D900’ün sol yanında ses kontrol tuşu ile microSD kart yuvası bulunuyor. 70MB dahili hafıza bana yetmez diyorsanız harici kart almanız gerekecek (kutu içeriğinde kart verilmiyor). Sağ yanda ise kamera kısayol tuşu ve şarj/pc senk./kulaklık girişleri var. D600 şarj/pc senk. ve kulaklık için ayrı giriş kullanıyordu ancak D900’de girişler hepsi bir arada düşünülmüş. Bunun eksi yanı ise önceki Samsung şarj cihazlarının D900 ile uyumsuz olacağı. Diğer taraftan şarj yaparken aynı zamanda müzik dinlemekte mümkün olmayacak.

Telefonun “My Menu” özelliği oldukça kullanışlı. Navigasyon tuşunda yukarı basıldığında açılan menüden 5 uygulama için kısayola ulaşabiliyorsunuz. Kullanıma göre özelleştirebilirsiniz, iki hamlede alarma ulaşmak rahat oluyor. D900’ün ses kalitesi tatminkar ancak sesle arama yapılamıyor. Bluetooth kulaklık kullanımında bu özelliğin olmaması kötü.

D900 ile stereo Bluetooth kulaklık kullanabiliyorsunuz. Bu demek oluyor ki müziğinizi kablosuz dinleyebilirsiniz. Kamera D600’de telefonun dışında kalıyordu, bu da hertürlü toza ve kire maruz kalmasına sebebiyet veriyordu. Samsung tekrardan düşünmüş olmalı ki D500 deki gibi kamera telefonun arkasında ve sürgünün altında kalıyor. Kapağı kaydırdığınızda kamera ve flaş ortaya çıkıyor. Flaşın aydınlatması, bir fotoğraf makinesi flaşından bile iyi denebilecek düzeyde.

3 Megapiksel kamera 2,048 x 1,536 çözünürlüğüne kadar fotoğraf çekebiliyor. D600’ün 2MP’lik kamerasına göre bir iyileştirme söz konusu. Ancak herşeyin çözünürlükten ibaret olmadığını biliyoruz. D600 ile kıyasla statik çekimlerde iyi ancak haraketli objeleri yakalaması çok başarısız, pozlama zamanı kötü. Örnek çekimi inceleyebilirsiniz.

Telefonda Office ve PDF dosyalarını görüntüleyebilmeniz için uygulama dahili olarak var. 240 x 320 çözünürlüğünde D600’e göre 2-inçten 2.2-inçe çıkan ekran boyutu bu işler için tabiki yeterli değil. Dört bant telefon modasına uyan D900 ile GSM 850, 900, 1800 ve 1900 şebekelerinde konuşma yapabilirsiniz. EDGE desteği de olan modeli uçakta seyahat ederken uçuş moduna alıp kullanabiliyorsunuz. Bu özellik anteni iptal ederek telefonun hattını kapatıyor.

Kutu içeriğinde şarj aleti, USB bağlantı kablosu ve kulaklıklar karşınıza çıkacak. Kulaklıkların verimi iyi değil ancak kendi kulaklığınızı da kullanamıyorsunuz. Bu handikap müzik dinlenebilen bir telefona zarar veriyor. D600 ile gelen Tv-Çıış kablosu verilmiyor, ancak üzülmeyin büyük ekrandaki resim kalitesini! görmemekle bişey kaçırmıyorsunuz.

Kameranın sürgü altına saklanması, kaliteli flaş, sabit çekimlerde başarılı
Pozlama zamanı kötü kamera, düşük performanslı kulaklıklar

LG Prada KE850

KE850, LG Prada adını alarak resmi olarak duyuruldu. 98.8×54×12 mm boyutlarında olacak telefon Schneider-Kreuznach lensli 2.0 Megapiksel kameraya sahip olacak. Medya oynatıcıya sahip olacak LG Prada, Mp3 ve Video dosyalarını oynatabilecek. Harici bellek kartı olarak microSD uyumu sağlanmış Prada, Macromedia Flash tabanlı kullanıcı arayüzüne sahip olacak. Avrupada’ki Prada mağazalarından da temin edilebilecek telefonun Şubat ayında 600euro fiyatla çıkması bekleniyor. (bu paragraf yeni gelişmelerle ilgilidir)

Slim yapıdaki LG KE850’nin ön yüzünün neredeyse hepsi ekrandan oluşuyor. Ekran büyüklüğü hakkında şuan için bir bilgi olmasa da çözünürlüğüyle ilgili bilinen 240 x 400 piksel olduğu. Telefon tuş takımına sahip değil herşey dokunmatik ekrandan yapılıyor.

Ekranın altındaki “Send” “End” ve “Confirm” tuşları gelen aramayı kolaylıkla cevaplamak için konulmuş.

Nokia 8800 Sirocco


Nokia 8910 2002’de ki çıkışında özelliklerinden ziyade fiyatı, görünümü ve sürgülü kapağıyla akıllarda kalmıştı. Yıl 2007’ye ramak kala Sirocco şuan piyasadaki en pahalı Nokia modeli (2bin YTL). Yine sürgülü ve özelliklerinden ziyade görünümü ilgi çekiyor. Nokia 8800’a göre değişen gövde detayları ve ilave özellikleri var (kamera, hafıza). Boyutsal anlamda bir farklılık yokken ağırlıkta 4 gram fazlalık göze çarpıyor. Nokia 8800 Sirocco özellikleri yazının altındaki “Ürün Kartı” bağlantısında.


Pil süresi Nokia 8800 için önemli bir problemdi, Sirocco ile pil 600mAh Lityum-İyon’dan 700mAh Lityum-Polimere yükseltilerek iyileştirme söz konusu. Buna rağmen paket içeriğindeki ek pildende güç tüketimi konusunda tahminde bulunmak olası.

Telefonun camsı çelik paneli, ekranını çizilmeye karşı koruyan safir camı ve standart aksesuarları ilgi çekiyor. Paket içeriğinde deri taşıma çantası, çift pil, Bluetooth kulaklık, masa standı ve temizleme bezi var. Masa standında hem telefon hem de ek pil aynı anda sarj edilebiliyor. Temizleme bezi ise parlak kasanın üzerinde kolayca oluşan lekeler için.

Nokia 8800 Sirocco’nun, sürgüsü kapağı kapalı konumdayken oldukça makul boyutta. Telefon Seri 40 3. Sürüm platformunda çalışıyor. Telefonu özel kılmak için Brian Eno imzalı zil sesleri ile fark yaratmak düşünülmüş.

Kaynak: teknomag.com

Samsung D900i


Ultra serisinin en popüler modeli D900’ü FM radyo ile rötuşlayan Samsung cihazın kamera fonsiyonunu da geliştirmiş. Çekim hızı daha da artan D900i görüntüleme konusunda artık daha iddialı

Samsung’un CeBIT Fuarı’nda görücüye çıkardığı D900i modelini, D900’ün radyolu ve geliştirilmiş versiyonu olarak adlandırabiliriz. Kamera fonksiyonu da iyileştirilen cihaz ile artık daha hızlı çekim yapabiliyorsunuz. Samsung yetkilileri cihazın D900’e göre dört kat daha hızlı çekim yapabildiğini belirtiyorlar. Tasarım olarak D900 ile büyük bir farklılık içermeyen D900i’nin içerisinde Yahoo Search’ün yüklü olarak geldiğini de belirtmekte de fayda var.

Samsung yine bu yıl başında yaptığı bir basın açıklaması ile Yahoo ile stratejik bir ortaklığa gittiğini duyurmuş ve cep telefonlarında bundan böyle Yahoo! Go for Mobile 2.0, Yahoo! oneSearch, Yahoo! Mail ve Yahoo! Messenger gibi hizmetlerin yüklü olarak geleceğini duyurmuştu. D900i’de yer alan Yahoo Search bu ortaklığın somut örneklerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Cihazı ilk elinize aldığınızda 262 bin renkli 240×320 piksel çözünürlükteki TFT ekran aynen D900’de olduğu gibi 2.12 inçlik büyüklüğü ile dikkati çekiyor. 3 megapiksel çözünürlük sunan otomatik netlemeli ve flaşlı kamera gerçekten de D900’den daha hızlı çekim yapabiliyor. Ancak cihazın kamerasını bu yüksek performansına rağmen kullanım ve ergonomi açısından mevcut bazı eksiklikler nedeniyle halen çok başarılı olarak nitelendirmek çok da doğru olmayacaktır. Kameranın D900’de olduğu gibi sürgülü kapağın altında kalması kapak kapalıyken çekim yapamayı imkansız hale getiriyor.

RADYO İLE FARK YARATIYOR
Baştada bahsettiğimiz gibi D900i’yi halefi olduğu D900’den ayıran en önemli özelliği cihazın FM radyo desteğine sahip olması. Satın aldığınızda cihaz kutusundan çıkan kulaklık ile aktif edilen FM radyo 99 farklı kanalı hafızasında tutabiliyor. Kanalları otomatik olarak ayarlayabilen radyonun ilginç özelliklerinden biri ise program hatırlatıcıya sahip olması. Bu özellik sayesinde telefon dinlemekten hoşlandığınız programları hatırlamak için sizi uyarıyor. Kanalları otomatik olarak ayarlayabilen radyoyu ister kulaklıklardan isterse hoparlörlerden dinleyebiliyorsunuz. Başarılı radyo uygulamasının tek eksikliği ise radyodan kayıt yapılmasına imkan tanımaması. Genel özellikleri ve ince tasarımı gözönüne alındığında D900i zengin bir multimedya telefonu olarak nitelendirilebilir. Burada bahsemediğimiz TV çıkışı, EDGE ve Bluetooth bağlantı desteği ile MP3 çalar gibi özellikleri de dikkate alındığında D900i’nin, sürgülü telefon meraklıları için yeni ve iddialı bir alternatif olacağı aşikar.
Ultra Serisi’nin pazardaki en popüler modeli olan D900’ün geliştirilmiş modeli olan D900i Samsung yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre bu aydan itibaren tüm Avrupa pazarında satışa sunulacak. Şirketin bu yeni modelinin piyasaya sunulmasının ardından D900’ün fiyatının ise biraz daha aşağıya çekilmesi bekleniyor.

Toshiba TS605

Hafifliği, dikkat çekici tasarımı, yüksek fiyat/performans oranıyla dikkat çeken Toshiba TS605’i sizler için inceledik

Toshiba cep telefonu sektörüne yeni girmesine rağmen, ürettiği başarılı modellerle piyasaya hızlı bir giriş yaptı. TS605 10.3 mm kalınlık ve 79 gram ağırlığıyla şu anda piyasadaki en ince ve en hafif telefonlardan biri.

Telefonun tek bir girişi bulunuyor. Sol yan yüzde üst kısımda bulunan bu giriş, hem kulaklık hem şarj hem de USB girişi olarak kullanılıyor. Data kablosunun ürünle birlikte verilmemesi bir dezavantaj. Şık ve ince bir tasarıma sahip telefonun gümüş veya siyah ön yüz rengi ve 13 farklı arka yüz renk seçeneği var. Renk seçenekleri arasında pembe, yeşil, ‘champagne’, bakır rengi, gümüş, ‘aubergine’ gibi renkler bulunuyor. 1.93 inç genişliğinde olan TFT ekran 176 x 220 piksel çözünürlüğü ile oldukça başarılı. Tuş takımı telefonun rahatça kullanılmasına olanak sağlayacak şekilde tasarlanmış. Tuş takımının ortasında bulunan navigasyon tuşu kolay kullanılabiliyor ve yönlerine kısayollar atanabiliyor. Böylece yalnızca navigasyon tuşunu hareket ettirerek istenilen menü seçeneğine erişilebiliyor. Navigasyon tuşu dışında tuş takımındaki ‘* ‘ve ‘0’ tuşu hariç tüm tuşlara kısayol atanabiliyor. Tuş kilidi ‘*’ tuşu ile aktif hale getiriliyor. Telefonun açma kapama tuşu ayrı bir tuş olarak tasarlanmamış. Bu özellik için çağrı sonlandırma tuşu kullanılıyor. Telefonda 1.3 megapiksel dahili kamera mevcut. Kamera telefonun inceliğini bozmayacak şekilde arka yüzde sol üst köşeye konumlandırılmış.
‘Çok iyi’, ‘iyi’ ve ‘normal’ olmak üzere 3 farklı kalitede çekim yapılabiliyor. Ayrıca 5 farklı çözünürlükte çekim yapabilen kamera fotoğraflara siyah-beyaz, sepya, mavi ve negatif olmak üzere 4 farklı efekt verebiliyor. Çekilen fotoğrafların kalitesi diğer 1.3 megapiksel kameralı telefonlara göre yetersiz. Telefonda fotoğraf düzenlemek için Photo Editor adında bir fotoğraf düzenleme programı bulunuyor. Kamera uygulaması sayesinde 352 x 288 ve 176 x 144 olmak üzere 2 farklı çözünürlükte video çekebiliyorsunuz. Hafıza kartı dolana kadar süre sınırlaması olmaksızın çekim yapılabiliyor. Siyah-beyaz ve sepya renk efektleri ile video çekimi yapmak da mümkün. Telefon Java oyunlarını ve programlarını destekliyor. Telefonda 3 tane oyun yüklü halde geliyor. Bu oyunların içinde en iyisi Tetris. Eskiden oynadığımız bu oyunu yeni model bu cep telefonunda görmek mutluluk verici. Oynamak gerçekten çok eğlenceli. Maalesef yüklü diğer oyunlar telefonun standartlarına göre alt seviyede kalıyor. Telefonda bulunan 3 adet temadan istediğinizi seçerek telefonunuzu kişiselleştirebilirsiniz. Umarız Toshiba tema seçeneklerini artırır.
Artık yeni çıkan tüm cihazlarda olduğu gibi bu cihazda da ülkemizde faaliyet gösteren üç GSM operatörü için de GPRS ve MMS ayarları kurulu olarak geliyor. WAP 2.0 ve XHTML desteği olan cihaz bu sınıftaki pek çok cihazda kullanılan Openwave Mobile Browser’ı kullanıyor. Kullanışlı tuş takımı ve geniş ekran boyutları sayesinde WAP sitelerinde gezinmek çok kolay. POP3/SMTP desteği ile e-mail ler cihazdan okunabiliyor ve e-mail gönderilebiliyor.

Telefonun kendi hafızasına bluetooth ile en fazla 350KB’lık dosya transferi yapılabiliyor. Bu olumsuz bir özellik olmasına rağmen telefona hafıza kartı takıldığında bu sınırlama ortadan kalkıyor. Yine aynı şekilde hafıza kartı takılmadığı durumda WAP üzerinden yükleme yapmak maalesef mümkün değil. Telefonun polifonik, MP3 ve AAC formatlı ses dosyalarını çalma özelliği var ve ses kalitesi iyi. Üzerinde 40 farklı polifonik melodi ve gerçek ses kurulu olarak geliyor. Yüklenen MP3’ler de zil sesi olarak atanabiliyor. Zil sesi diğer telefonlara göre biraz düşük çıkıyor. Dahili RDS (Radio Data System) destekli FM radyo ile 10 kanal hafızaya kaydedilebiliyor. Telefon, her radyolu telefonda olduğu gibi kulaklığın aynı zamanda anten işlevi görmesinden dolayı kulaklıksız çalışmıyor. RDS özelliği sayesinde kanalların isim bilgileri, saat, tarih gibi özelliklerin ekrandan görülebilmesini sağlıyor. Radyoyu sessiz bir ortamda çok rahat bir şekilde duyabilmenize rağmen gürültülü ortamlarda duymak biraz zor olabiliyor.

Telefonda 5.5MB dahili hafıza mevcut, bu yeterli olmayacağı için 1GB’a kadar microSD hafıza kartı desteği var. USB data kablosu ile hafıza kartına PC den ulaşılabiliyor fakat dahili hafızasına girişe izin vermiyor. Harici hafıza kartına ise istenildiği gibi müdahale edilebiliyor. Uçak modu özelliği sayesinde telefonun açık olmasının yasak olduğu yerlerde telefon ve bluetooth özellikleri devre dışı bırakılarak, telefon müzik dinlemek, oyun oynamak gibi aktiviteler için kullanılabiliyor. Test için gönderilen kutudan CD çıkmadığı için PC yazılımını kullanamadık. Toshiba’nın internet sitesinden de yazılımı temin edemedik. Kullanım kılavuzunda yer alan bilgilere göre PC yazılımı ile adres defteri, mesajlar ve hafıza kartları PC üzerinden yönetilebiliyor.
Sonuç olarak TS605 hafifliği, dikkat çekici inceliği, şık tasarımı ve kullanışlı tuş takımı ile birçok kullanıcıyı cezbedecek. Fiyat/Performans oranıyla da rakiplerinden oldukça iyi.

Kaynak: mobimag.com



Bu yazı toplamda 2695, bugün ise 0 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

CommentYorum