Güncel ve Genel Bilgi Desteği
Giriş Sayfanız Yapın  Güncel ve Genel Bilgi Desteği    Sık Kullanılanlara Ekleyin
Follow @yucinbil
DEVLET KAYITLARINDA ERGENEKON’UN KARŞILIĞI NE?
Yazar bot
DEVLET KAYITLARINDA ERGENEKON’UN KARŞILIĞI NE?
Savcıdan Emniyet’e Ergenekon yazısı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘gizli’ ibareli bir yazıyla Emniyet’e başvurarak “Ergenekon” tanımına açıklık getirmesini istedi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘gizli’ ibareli bir yazıyla Emniyet’e başvurarak Ergenekon için kullanılan ‘terör örgütü’ tanımlamasının doğru olup olmadığını sordu.
Bugün Gazetesinin haberine Ergenekon soruşturmasını “terör örgütü” kapsamında yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, terör konusunda en yetkili birimden “Ergenekon” tanımına açıklık getirmesini istedi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 11 aydır devam eden soruşturmada Ergenekon yapılanması hakkında terör örgütü nitelemesinde bulunuyor. Başsavcı Aykut Cengiz Engin yaptığı yazılı açıklamada soruşturmanın, “silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek”, “bu örgüte üye olmak”, “askeri itaatsizliğe teşvik etmek”, “devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etmek”, “sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah veya mermileri bulundurmak” ve “patlayıcı madde bulundurmak” suçlarıyla başladığına dikkat çekmişti.
AŞIRI SAĞ FAALİYET
Öz, 11 ay boyunca toplanan bilgi ve belgeler ışığında ortaya çıkarılan “yasadışı” yapılanmaya terör örgütü denilipdenilemeyeceği yönünde Emniyet Genel Müdürlüğü’nden görüş istedi. Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Harekat (TEMÜH) Daire Başkanlığı ise cevabi yazısında , Ergenekon’un yasadışı terör örgütü olduğunu ifade etti. Ergenekon’un terör örgütleri arasında gösterilmesinde Terörle Mücadele ve Harekat Daire Başkanlığı’nca hazırlanan “brifing” etkili oldu.
TEMÜH’ün brifinginde ilk kez “ulusalcılık” akımına yer verilmişti. Türkiye’de faaliyet gösteren bölücü, yıkıcı, dini motifli ve ‘örgütsüz’ olarak adlandırılan illegal grupları takip eden TEMÜH Başkanlığı ulusalcılık akımını da “Aşırı sağ” faaliyetler kapsamına almıştı. İstanbul-Ankara hattında gerçekleşen yazışma trafiğinin ardından Cumhuriyet Savcısı Zekariya Öz’ün önümüzdeki günlerde mahkemeye sunacağı iddianamesinde Ergenekon’un “yasadışı” terör örgütü olarak yer alacağı öğrenildi. Savcı Öz’ün fezlekeye son şeklini verdiği ve davanın kısa süre içinde açılacağı ifade ediliyor.
Bu yazı toplamda 9405, bugün ise 1 kez görüntülenmiş
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...
Yorum
Reklam
Son Eklenenler
- Çiçek Saksıları
- Çocuk Kitapları Web Sitesi Açıldı
- Fabrika İnşaatı Web Sitesi Açıldı.
- Hazır Beton
- Pirelli 2012 Takvimi Çekimi -Galeri
- Kral oyun oyna | Ücretsiz oyun oyna ! hafıza oyunları burada 3
- Oyun Oyna 3d Oyunla Araba Oyunu silah Oyunu flash oyunlar burada
- Fatmagülün Suçu Ne Yeni Sezon İlk Fragmanı sitemizde 2011Fatmagül’ün Suçu Ne Yeni Sezon Fragman Video İzle Kanal D Eylül 2011
- Öyle Bir Geçer zamanki dizisi yeni sezon ilk fragmanı izle
- 2011 Üniversite harçları – üniversite kayıt evrakları 2011-2012
Ayarlar
-
Mayıs 29, 2008 -
Gündem -
Yorum yapılmamış
-
RSS Yorumları -
Del.ico.us
-
Digg!

