cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


03.06.2010 2010 YGS SINAV SONUÇLARI SORGULAMA 30 NİSAN 2010

Yazar admin

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com
İki dakika güncel haber merkezi

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, 11 Nisan 2010 Pazar günü gerçekleştirilen ve 1 milyon 512 bin 450 adayın başvurduğu Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nın (YGS) sonuçlarını 30 nisan cuma saat 10.30 dan sonra açıklanıyor..

YGS’nin değerlendirilirken her bir aday için YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5 ve YGS-6 olmak üzere altı ayrı puan türü oluşturuluyor.Sınavda 140-180 arası puan alan adaylar sadece meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açıköğretim programlarını tercih edebilecek. YGS puanlarının en az biri 180 olan adaylar LYS’ye girmeye hak kazanabilecek. YGS sınav sonuçlarını alt kısımdan öğrenebilirsiniz

Sınavda 180 ve üzeri puan alanlar, hem meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açık öğretim programlarını hem de YGS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih edebilecek.
LYS’YE GİRMEK İÇİN 180 PUAN ŞART

Sonuçlar ÖSYM’nin internet adresinden duyurulacak.

Sınavda adaylara Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri testlerinin her birinden 40′ar soru yöneltilmişti. YGS’de uygulanan testlere verilen cevaplar, her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınıyor.

YGS’nin değerlendirilirken her bir aday için YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5 ve YGS-6 olmak üzere altı ayrı puan türü oluşturuluyor.

Sınavda 140-180 arası puan alan adaylar sadece meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açıköğretim programlarını tercih edebilecek. YGS puanlarının en az biri 180 olan adaylar LYS’ye girmeye hak kazanabilecek.

Sınavda 180 ve üzeri puan alanlar, hem meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açık öğretim programlarını hem de YGS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih edebilecek.

Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için ise YGS puanlarından en az birinin 140 ve üzeri olması gerekecek.

03.06.2010 2010 YGS SINAV SONUÇLARI SORGULAMA 30 NİSAN 2010
Source:http://www.aymoli.com/19197/#more-19197

Bu yazı toplamda 1373, bugün ise 1 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

CommentYorum