cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


ABD ve AB, İsrail’in planına tepkili

Yazar jawscod2

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com

AB Ortak Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Javier Solana, Brüksel’deki dışişleri bakanları toplantısından sonra yaptığı açıklamada, ”Yerleşimlere dair İsrail hükümetinin son açıklamasıyla ilgili olarak, bu karardan üzüntü duyduğumuzu söylemek istiyorum” dedi.

Solana, ”yol haritası” olarak bilinen uluslararası barış planının ilk aşamasında, yerleşim faaliyetlerine son verilmesinden sözedildiğini hatırlattı.

ABD yönetimi de, Kudüs çevresinde Yahudi yerleşimlerinin artırılmasının barış görüşmelerine yarar sağlamayacağını bildirdi.

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, bugün İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni ile görüştü. Rice, gazetecilere açıkklamasında, yerleşim alanlarının genişletilmesi konusunda ABD’nin tavrının iyi bilindiğini ve atmosferi olumlu tutmanın önemli olduğunu söyledi.

İsrail, dün, Kudüs yakınındaki Givat Ze’ev Yahudi yerleşiminde 750 konut inşa edeceğini açıklamıştı.

Bu yazı toplamda 1347, bugün ise 2 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

CommentYorum