cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


Bu yiyecekler hastalık ve ölüm riskini azaltıyor

Yazar admin

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com
destegi Güncel Haber Merkezi, MSN Desteği ve diğer genel bilgiler.
Bilim adamları, havuç, yer elması ve taze fasulye gibi turuncu ve koyu yeşil sebzelerin daha az hastalığa yol açtığını ve uzun bir yaşam sağladığını belirlediler.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’nde görevli araştırmacılar, bu sefer sebzelerdeki beta-karotenin değil, bunun kuzeni olan alfa-karotenlerin faydalarını incelediler. Bunların ikisinin de karotenoid antioksidan ailesinden olduğunu söyleyen bilim adamları, bu ailedeki besinlerin DNA üzerinde oksijenle ilişkili hasarın önüne geçerek sağlıklı olmanıza yardımcı olduğuna inanıyorlar.

Meyve ve sebze tüketimininve kalp hastalığı gibiproblemleri riskini düşürdüğünü söyleyen uzmanlar, halen hangi elementlerin sağlığı desteklediğini ve bunu nasıl yaptığını bilmediklerini açıkladılar.

Yapılan son araştırmalar, beta-karoten içeren gıda takviyelerinin doğal sebze ve meyveler kadar etkili olmadığını gösterdi. Özellikle havucun içinde bol miktarda beta ve alfa karoten bulunduğu kaydedildi.

Alfa karotenin etkilerini incelemek isteyen araştırmacılar, 15 binden fazla katılımcının bilgilerini analiz ettiler. Çalışmanın başında tıbbi ve yaşam tarzı bilgilerinin yanında katılımcıların tümünden kan örnekleri alındı.

14 yıllık çalışmanın sonunda, yaklaşık 4 bin katılımcı hayatını kaybetti. Araştırmacılar, kanlarında daha fazla alfa-karoten bulunan katılımcılarınve ölüm riskinin daha düşük olduğunu belirlediler.

Bu yiyecekler hastalık ve ölüm riskini azaltıyor
Source:http://www.samanyoluhaber.com/h_473949_bu-yiyecekler-hastalik-ve-olum-riskini-azaltiyor.html

Bu yazı toplamda 932, bugün ise 1 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

CommentYorum