Güncel ve Genel Bilgi Desteği
Giriş Sayfanız Yapın  Güncel ve Genel Bilgi Desteği    Sık Kullanılanlara Ekleyin
Follow @yucinbil
Alkollü sürücü 1 yıl araç kullanamayacak
Yazar jawscod2
Kanunda yapılan yeni düzenlemelerle trafik cezaları daha da ağırlaştırılıyor. Alkollü araç kullanan sürücülerin ehliyetlerine el konulduğu süre 6 aydan 1 yıla çıkartılıyor. Tasarıyla trafikte milletvekillerine ve yargı mensuplarına tanınan ayrıcalıklar da ortadan kaldırılıyor.
İçişleri Bakanlığı, Meclis’te görüşülen Trafik Kanunu’nu yeniden ele aldı. Düzenleme ile trafik cezaları daha da ağırlaştırılıyor. Alkollü araç kullanan sürücülerin ehliyetine el konulma süresi 6 aydan bir yıla çıkarılıyor. Tasarının kapsam bölümünde ise yasanın herkese eşit uygulanacağı vurgusu yapılıyor. Bu maddeyle trafikte milletvekili ile yargı mensuplarına tanınan ayrıcalığın kaldırılması amaçlanıyor.
Trafik tescil işlemlerinin tek merkezden yapılmasını öngören yasayla Trafik Kanunu Tasarısı, Meclis gündeminden çekilerek yeni baştan hazırlandı. Taslak Ulaştırma Bakanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı’na da gönderildi.
Hazırlanan taslağın, özellikle trafik cezalarında önemli artışlar öngördüğü bildirildi. Alkollü araç kullanmanın cezası iki katına çıkarılıyor. Alkollü araç kullandığı belirlenen sürücülerin ehliyetine bir yıl boyunca el konulacak. Alkollü yakalanan sürücüler, böylelikle daha önce altı ay araç kullanamazken artık bir yıl boyunca direksiyon başına geçemeyecekler.
Tasarıya özellikle son dönemde milletvekilleri ve yargı mensuplarına tanınan ayrıcalığı ortadan kaldırmak amacıyla önemli bir ayrıntı eklendiği öğrenildi. Mevcut düzenlemede trafik ekipleri kural ihlalinde bulunan milletvekili ve yargı mensuplarına ceza kesemiyor. Ekipler sadece trafik ceza tespit tutanağı düzenliyor. Milletvekili ve yargı mensuplarının bağlı bulundukları kurumlar, bu tutanakları cezaya dönüştürüyor. Trafikteki ayrıcalık konusunda en çok tartışılan konu ise ceza puanı uygulaması. Trafik ekipleri, alkollü olduğundan şüphelenilen milletvekili ve yargı mensubuna alkol muayenesi yapamıyor. Tespit tutanaklarıyla ceza puanı uygulaması da yapılamıyor.
Bölünmüş yollarda limit 110
Yeni Trafik Kanunu, hız limitlerini de düzenliyor. Bölünmüş yollardaki hız limitleri saatte 90 kilometreden 110 kilometreye çıkarılıyor. Otoyollardaki limitler ise 120 olarak devam edecek. Sürücüler hız limitlerini en fazla yüzde 10 oranında aşabilecekler. Hız limitlerine uymayan sürücüler, yüklü miktarda ceza ile karşı karşıya kalacak.
Zaman
Bu yazı toplamda 1134, bugün ise 1 kez görüntülenmiş
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...
Yorum
Reklam
Son Eklenenler
- Çiçek Saksıları
- Çocuk Kitapları Web Sitesi Açıldı
- Fabrika İnşaatı Web Sitesi Açıldı.
- Hazır Beton
- Pirelli 2012 Takvimi Çekimi -Galeri
- Kral oyun oyna | Ücretsiz oyun oyna ! hafıza oyunları burada 3
- Oyun Oyna 3d Oyunla Araba Oyunu silah Oyunu flash oyunlar burada
- Fatmagülün Suçu Ne Yeni Sezon İlk Fragmanı sitemizde 2011Fatmagül’ün Suçu Ne Yeni Sezon Fragman Video İzle Kanal D Eylül 2011
- Öyle Bir Geçer zamanki dizisi yeni sezon ilk fragmanı izle
- 2011 Üniversite harçları – üniversite kayıt evrakları 2011-2012
Ayarlar
-
Nisan 4, 2008 -
Yaşam -
Yorum yapılmamış
-
RSS Yorumları -
Del.ico.us
-
Digg!

