cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


Altın fiyatları yükselmiş kime ne?

Yazar aSh

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com

 
Altın fiyatlarının artmasına üzülen takı meraklılarının imdadına electroform yöntemi yetişti.

Innova Yönetim Kurulu Başkanı Can Özkök, altın takı üretiminde electroform yöntemiyle hacimsel olarak büyük fakat ağırlık olarak tüy kadar hafif takılar üretilebildiğini belirterek, “Aynı görüntüde bir pres kolye 20 gramsa bizimkisi 5 gramdır. Bu, modelin şekline, büyüklüğüne göre 10’da bir bile olabilir” dedi.
Altın fiyatlarında son dönemlerde gözlenen hızlı yükseliş karşısında, değerli takı üreticileri için electroform teknolojisiyle üretilen ve diğer yöntemlere göre çok daha az altın kullanılan ürünler, bir alternatif olarak ortaya çıkıyor. Türkiye’de bu yöntemle üretim yapan “tek” firma olduklarını söyleyen Özkök, piyasanın şu anda altın fiyatlarındaki hareketlere odaklandığını ve fiyattaki yükselişten dolayı müşteri siparişlerinin bile iptal edildiğini belirtti.

Türkiye’de altının yatırım aracı olarak görülüyor olmasının ürünlerinin satışına olumsuz etki edip etmeyeceği konusunda ise Özkök, “Artık Türk halkı da bilinçlendi. Altın için de marka ve dizayn çok daha ön plana geçiyor. İnsanlar geri dönüşümü daha az düşünmeye başlıyorlar” diye konuştu. Özkök, Türkiye’nin en hafif ürününü yaptıklarını belirterek, “Hedefimiz büyük. Şu anda dünyada ilk 10 electroform üreticisi arasındayız. Önümüzdeki 3 yıl içinde dünyada ilk üçe girmeyi hedefliyoruz. Onlar piyasada bizden çok daha eski oldukları için belli bir söz sahibiler. Biz yeni girdik ve o pastadan birşeyler kapmaya çalışıyoruz ve bunun için belirli bir zaman lazım” dedi.

İŞÇİLİK PAHALI, FİYATLAR DÜŞÜK

Can Özkök, electroform teknolojisinin özellikle 3 boyutlu ve hacimli ürünlerde altın kullanımında büyük tasarruf sağladığını vurgulayarak, işçilik bazında üretim maliyetinin, daha kolay olan pres ve döküme göre yüzde 50 daha pahalı olduğunu ancak altındaki tasarruf sayesinde tüketiciye yansımasının daha ucuz olduğunu kaydetti. Electroform teknolojisiyle üretilen bir küpe 7 gram geliyorsa, aynı küpe pres üretimle yapıldığında 15 gram, döküm olarak yapıldığında 35 gram civarında bir ağırlığa ulaşıyor. Tüketicinin, bu gramajlardaki ürünleri electroformda 240 YTL’ye, preste 420 YTL’ye, dökümde ise 920 YTL’ye satın alabilmesi mümkün oluyor.

samanyoluhaber

Bu yazı toplamda 2593, bugün ise 0 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

CommentYorum