cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


Avrupalıyı bedava doyurmayın

Yazar jawscod2

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, turizmcilere yaptığı konuşmada ‘herşey dahil’ fiyatlama sistemini eleştirdi ve işletmecilere ‘fiyatları yükseltin, Avrupalı TIR şöförlerini bedavaya doyuruyorsunuz’ uyarısı yaptı. Unakıtan daha sonra, “Siz de kazanın verginiz de artsın” dedi

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) üyeleriyle yemekli toplantıda bir araya gelen  Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, konuşmasına turizme katkılarından dolayı Turgut Özal’a teşekkür ederek başladı. Türkiye’deki otellerin fevkalade olduğunu belirten Unakıtan şöyle devam etti: ”Ama bütün bunlara rağmen güven azlığından mıdır, her şey dahil, fiyatları indir Allah indir… Adamı sabahtan başlıyoruz doyurmaya, akşama kadar… İşimiz gücümüz hizmet, para var mı? Yok. Kendinizin kıymetini bilin. Dünyada çok az yerde bu kadar güzel hizmet var. Bunlardan da parayı alın kardeşim, bunun parası budur” dedi.

Unakıtan, sözlerini şöyle sürdürdü: ”Avrupa’nın tüm TIR şoförleri bizde. 35 euro fiyat. İşimiz gücümüz hizmet. Bunlardan da parayı alın kardeşim. Sesinizi bize işliyor, onlara duyuramıyorsunuz. Hizmetinizi ucuza satmayın. Ancak bu kadar güzel hizmeti ucuza vermeyelim.”

YEŞİLİ TAHRİP ETMEYİN UYARISI

Unakıtan ayrıca otellerin aşırı betonlaşmasına da dikkat çekerek “Deniz var, yeşillik var, ancak biraz çevreciliğe dikkat etmemiz gerekiyor, yeşillikleri tahrip etmeyin” uyarısı yaptı.

Avrupa ülkelerinin yılda 40-50 milyon turist çektiğini, Türkiye’nin ise 20 milyon ile övündüğünü ifade eden Unakıtan, ”Acente sahipleri, sizden böyle turist sayısı bekliyoruz. Onları aşalım artık” dedi. Bakan Unakıtan, konuşmasında Türkiye’ye 50-60 milyon turistin geleceğini görmeyi umut ettiğini de dile getirdi.

Turizmcilerin konaklama vergisi konusundaki taleplerine ilişkin olarak da Unakıtan, ”Bu konuyu Başbakan’a söyleyin. Ben de sizin tarafınızda olurum. Neden? Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez. Cari açıkta en önemli gelir kaynağımız turizm” diye konuştu.

Güney sahillerinde tepki çeken özelleştirme ihaleleriyle ilgili kendisini savunan Unakıtan, ”Ne zaman iş yapmaya çalışsan, ya çamur atarlar ya da işi yaptırmamak için uğraşırlar. Özelleştirmede parayı veren düdüğü çalar. Parayı kim verdiyse Kuşadası’nı ona verdik. İyi de oldu. İş yapan adama çamur atan çok oluyor” diye konuştu.

Unakıtan, yabancılara mülk satışına ilişkin yeni kanun üzerinde çalıştıklarını, bunu TBMM’ye sunacaklarını dile getirdi.

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy da konuşmasında Kuşadası Kongre Merkezi konusunda Bakan Unakıtan’ın desteklerini hatırlattı. Kuşadası Limanı ihalesinde yaşanan tartışmalarda da Maliye Bakanlığının haklı olduğunu söyleyen Ulusoy, Unakıtan’dan, konaklama vergisi konusunda yasal düzenleme yapılması talebinde bulundu.

Bu yazı toplamda 1033, bugün ise 0 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

CommentYorum