cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


Bankacılıkta ‘Garanti’li kar

Yazar jawscod2

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com

Garanti Bankası, yılın ilk çeyreğinde 494 milyon YTL konsolide net kar elde etti.

Garanti Bankası’ndan yapılan yazılı açıklamada, bankanın konsolide aktif büyüklüğünün yılın ilk üç ayında 82 milyar 97 milyon 447 bin YTL seviyesine ulaşırken, nakdi ve gayri nakdi krediler aracılığıyla ekonomiye yapılan desteğin yüzde 16 artarak 60 milyar 356 milyon 266 bin YTL’ye yükseldiği belirtildi.

Bankanın özsermaye karlılığının yüzde 27.4, aktif karlılığının ise yüzde 2.5 seviyesinde gerçekleştiği kaydedilen açıklamada, yılın ilk çeyreğindeki konsolide net karın, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 15 artarak 494 milyon 147 bin YTL’ye yükseldiği bildirildi.

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, yaptığı değerlendirmede, 2007’de banka tarihindeki en başarılı sonuçları elde ettiklerini, bu yıla da aynı hızla başladıklarını ifade etti.

Özen, “2007’nin en fazla kredi veren bankası olarak, bu yılın ilk çeyreğinde de kredilerde sektör ortalamasının çok üzerinde büyüdük. YTL kredileri yüzde 11, yabancı para kredileri dolar bazında yüzde 9, gayri nakdi kredileri ise yüzde 17 artırarak, ülke ekonomisine 60 milyar YTL’lik finansman desteği sağladık” dedi.

Bu yazı toplamda 1503, bugün ise 0 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

CommentYorum