cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


Çalık Halkbank’a da talip

Yazar jawscod2

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com

75 yıllık tarihinde, hiçbir kuruma 125 milyon dolardan daha büyük kredi vermeyen Halkbank, ekstra teminat dahi istemeden 375 milyon doları tek kalemde Çalık şirketi Turkuvaz’a aktarırken, Çalık Grubu’nun da Halkbank özelleştirmesi ile ilgilendiği ortaya çıktı.

Çalıkbank’ın Genel Müdür Yardımcısı Serdar Sümer, “Türkiye’de büyük bir banka almak ve finansta büyümek istiyoruz. Halkbank için yabancı bir ortakla hareket edebiliriz” diyerek grubun hedefini ortaya koydu.

1933 yılında küçük esnafı desteklemek amacıyla 2284 sayılı kanunla kurulan Halkbank, 375 milyon dolarlık tarihinin en büyük kredisini tek kalemde Çalık Grubu’na gözünü kırpmadan vererek Başbakan Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın CEO olduğu bu gruba, Türkiye’nin ikinci büyük medya kuruluşunun sahibi olma imkanını da adeta bahşetti.

Özkaynaklarının 1.1 milyar dolarlık bu alımın bırakın yarısını, çeyreğini bile finanse etmeye yetmediği, bu alım için hazırlanan finansman modeli ile net olarak ortaya çıkan Çalık Grubu’nun kredi kullandığı Halkbank’ın sahibi olma arzusu ise işin sürpriz kısmını oluşturuyor.

Çalık Grubu’nun Halkbank ile ilgili olduğu söylemi, bu tip satışlar öncesi piyasada sıkça dolaşan dedikodulardan da değil üstelik.
Serdar Sümer’in sözleri…
Vatan

Bu yazı toplamda 1035, bugün ise 0 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

CommentYorum