cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


Cep’te rekabet kızıştı

Yazar jawscod2

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com

Cep’te rekabet kızıştı abonenin yüzü gülüyor

Numara taşınabilirliğinin başlayacağı ekim ayı öncesinde GSM operatörleri arasındaki müşteri kapma yarışı hız kazandı.

Turkcell, Vodafone ve Avea, müşterileri çekebilmek için arka arkaya kampanyalar düzenliyor. Vodafone, ‘geyik dakikası’ altında kullanıcılara milyonlarca bedava kontör gönderiyor. Rakibi Turkcell ise “Nar kampanyası” ile 50 ve üzeri kontör hediye ederken, Avea faturalı hat abonelerini 30 dakika bedava görüştürüyor. Bütün operatörlerin kampanyalarını rekabet ve tüketici hakları yönünden incelemeye alan Telekomünikasyon Kurumu ise gelişmeleri yakından izliyor.

36 milyon abonesiyle pazarın lideri konumundaki Turkcell ve yakın takipçisi Vodafone ile Avea, ikinci çeyreğe yeni kampanyalarla girdi. Bedava ve indirimli konuşma fırsatlarının sunulduğu bu kampanyalara her gün bir yenisi ekleniyor. Turkcell’in de cep telefonundan sabit telefonu aramayı ucuzlatan kampanyasını, Avea’nın ev ve iş telefonlarıyla 30 dakika ücretsiz konuşturan kampanyası takip etti. Turkcell’in “Ev Turkcell” dönemi ile faturalı hat sahipleri, aylık 7,5 yeni lira karşılığında ev alanı olarak belirledikleri yerden yurtiçi sabit hatlara dakikası sadece 5 kuruşa konuşabiliyor. Hazır kart sahipleri ise tek seferde 250 ve üzeri kontör yüklemede 1 ay boyunca cepten sabit hatlarla dakikası 1 kontöre konuşabiliyor. “Bizbize Hepimiz” tarifesine geçerek sadece 50 kontöre tüm Turkcell’liler’le 1 hafta boyunca konuşmak üzere tam 250 kontör almak isteyenler için NAR yazıp 7000’e göndermek yeterli.

Rakiplerinin gerisinde kalmak istemeyen Avea da atağa geçerek, faturalı hat abonelerine yurtiçinde nerede olurlarsa olsunlar, Türkiye’deki tüm ev ve iş numaralarını 30 dakika ücretsiz arama imkânı sundu. Abonelerin bu kampanyaya katılabilmesi için herhangi bir ek ücret ödemesi veya herhangi bir işlem gerçekleştirmesi gerekmiyor. Şirket bu kampanya ile 19 milyonu aşkın ev ve iş numarasını ücretsiz aratıyor.

Vodafone da, ‘Geyikli Kampanya’ kapsamında abonelerine toplam 1 milyar dakika konuşma süresi hediye ediyor. Tüm aktif Vodafone abonelerinin yararlanacağı kampanyaya katılmak için tek koşul, kullanıcıların farklı tarih ve saatlerde Vodafone’dan gelen SMS’e 1 saat içinde cevap vermeleri. Aboneler, hediye dakikaları diğer Vodafone aboneleriyle konuşarak kullanacak. Bununla da sınırlı kalmayarak müşterilerine Formula 1 heyecanı yaşatmaya hazırlanıyor. Gençlere özel paket kapsamında 7 Mayıs’a kadar Biletix’ten 3. tribün için 2 bronz Formula 1 bileti alan tüm Vodafone’lu öğrenciler, ücretsiz bir bilet hakkı kazanacak.

İndirim yarışına Türk Telekom da katıldı

Türk Telekom ile GSM operatörlerinin ev telefonunda ‘alo’ kapışması da giderek tırmanıyor. Türk Telekom, Turkcell’in ev telefonlarına yönelik tarifelerine misilleme olarak yeni bir paket geliştirdi.

Telekom’un, ev telefonlarında saatlerce ‘ücretsiz’ konuşma olanağı sağlayan yeni paketi, onay için Telekomünikasyon Kurumu’na sunuldu. Pakette, “Akşamdan Sabaha Konuşturan” ve “Bütün Gün Uzun Konuşturan” tarifeler yer alıyor.

Yeni tarifeler, Telekom’un tüm abone grupları (Hesaplı, Standart, Konuşturan ve diğerleri) için uygulanacak. Uygulama, sabit ücret ve kontör bedellerindeki farklılıklar dikkate alınarak yürürlüğe girecek. En yaygın olarak kullanılan Standart Hat’tı kullanan abone, eğer “Akşamdan Sabaha Konuşturan” tarifeyi seçerse, sabit ücreti (KDV ve Özel İletişim Vergisi dahil) 21,4’e yükselecek. Bunun karşılığında her gün 18.00 ile 08.00 arası ücretsiz konuşma imkânına kavuşacak. Ancak, aylık 1.000 dakika sınırlaması getirilecek. Bunun sebebi de istismarları önlemek. Diğer tarife, Bütün Gün Konuşturan Tarife. Bu tarifeyi kabul eden abone, 7 gün 24 saat sabit ücret dışında bir ödemede bulunmayacak. Tarifeyi kabul eden vatandaşların sabit ücreti 14 YTL’den 25 YTL’ye çıkacak. Abone kesintisiz 60 dakika görüşme yapabilecek. Her görüşmenin ilk dakika kontörü 11,3 yeni kuruş olarak faturalandırılacak. Kalan 59 dakika için hiçbir ücret alınmayacak. Türk Telekom yetkilileri, Cem Yılmaz’la yürüttükleri “Evde ev, işte iş telefonu kullanılır” kampanyasının ileriki günlerde yeni tarifeleri de kapsayacağını belirterek, “Gerek sabit gerekse de hızlı internette (ADSL) sürprizlere hazırlanıyoruz.” ifadesini kullandı.

ZAMAN

Bu yazı toplamda 1219, bugün ise 0 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

CommentYorum