cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


Doğan’ın kızları da milyarlık sınıfta

Yazar jawscod2

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com

Forbes Türkiye’nin açıkladığı milyarlık Türkler listesinde bu yıl 36 Türk yer aldı. Bol sayıda Sabancı ve koç soyadlı ismin haricinde dikkat çeken en önemli soyad tabii ki Doğan’dı.

Aydın Doğan’ın eşi Sema Işıl Doğan ile kızları TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Begümhan Doğan Faralyalı, Hanzade Doğan Boyner ve Vuslat Doğan Sabancı 1’er milyar dolarlık servetleriyle dünya milyarderler ligine girdiler.

Aile boyu artık milyarlık sınıfta yer almanın gururunu yaşayan Aydın Doğan 2 milyar dolarlık kişisel servetiyle 106 kişilik zenginler klubünün 7’inci sırasında yer aldı. Aydın Doğan sadece kendi kişisel servetini artırmakla kalmadı bunun yanı sıra Doğan Yayın Holding’i kızları arasında paylaştırarak onlara da servet yapma şansı verdi.

Bu şansı Doğan’ın tüm kızlarının iyi değerlendirdiği Forbes’in listesiyle ortaya çıkmış oldu. Ancak Doğan Medya’nın paylaşımı sırasında kızlar arasında zaman zaman küçük sürtüşmelerin olduğu da aşikar.

DOĞAN CENTER’DA ODA KAVGASI

Son olarak Milliyet’i zarar ettirdiği gerekçesiyle görevi değiştirilen Hanzade Doğan Boyner’in Petrol Ofisi CEO’luğunu alamayınca çıkarttığı oda kavgası basına yansımıştı. İsteklerini babasına kabul ettiremeyen Hanzade Doğan Boyner , görevini yeni CEO Faik Açıkalın’a bırakmak zorunda kalınca Medya Center’ı birbirine kattı.

CEO’LUK ALAMADI AMA ODAYA EL KOYDU

Arzuhan Doğan Yalçındağ’ın eşi Mehmet Ali Yalçındağ’ın arasıra kullandığı odasını izin almadan boşalttıran Hanzade eniştesiyle karşı karşıya kaldı. Doğan Holding’in İcra Kurulu Başkanlığı’nı yürüten Yalçındağ ise bir oda yüzünden baldızıyla kavga etmek istemedi. Bunun üzerine Hanzade’yi kızkardeşine havale etti. Alınan bilgilere göre oda kavgasında Hanzade’nin dediği oldu.

Milyarlık sınıfa girmenin zorluğunu aktaran bu anekdottan sonra Türk medyasının yarısından fazlasına sahip olan Aydın Doğan’ın Doğan Medya’yı kızları arasında nasıl paylaştırdığına bakabiliriz.

Vuslat Doğan Sabancı: Hürriyet Gazetecilik İcra Kurulu Başkanı ve Doğan Holding Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Vuslat Doğan Sabancı, Hürriyet Gazetesi’nde stratejik planlama ve iş geliştirmenin yanı sıra gazetenin idari faaliyetlerinden sorumlu. Vuslat Doğan Sabancı, Sabancı Holding’den ayrılıp kız kardeşi Emine Kamışlı ile Esas Holding’i kuran Ali Sabancı ile evli. Sosyal çalışmalarıyla tanınıyor.

Hanzade Doğan Boyner: Kardeşler arasında en hırslı isimlerden biri olarak tanınan Hanzade Doğan, 1996 yılında aile şirketinde çalışmaya başladı. Doğan Holding’de yönetim kurulu üyesi, DYH’in başkan yardımcısı olan Hanzade Doğan düne kadar Milliyet, Radikal, Posta ve Fanatik’i kapsayan Doğan Gazetecilik’in İcra Kurulu Başkanı’ydı. Doğan, Dünya Gazeteciler Birliği ve çok sayıda sivil toplum kuruluşunun da üyesi. Hanzade Doğan Aydın Doğan’ın son bekar kızıyken geçtiğimiz yıl Boyner’lere gelin giderek o da soyadına ünlü bir soyad daha eklemiş oldu.

Begümhan Doğan Faralyalı: Ailenin en sakin ve iddiasız üyesi portresi çiziyor. İş hayatına 1998 yılında New York’ta Arthur Andersen şirketinde danışman olarak başlayan Begümhan Doğan Faralyalı, 2005’ten bu yana DYH Yurtdışı Yatırımlar ve İş Geliştirme projelerinden sorumlu Başkan Yardımcısı görevinde. Begümhan Doğan, eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ersin Faralyalı’nın oğlu Ahmet Faralyalı ile evli.

Arzuhan Doğan Yalçındağ: Profesyonel iş hayatına 1990 yılında Milpa bünyesinde, Alman Quelle firması ile birlikte Mail Order şirketini kurarak başladı ve 1992 yılına kadar bu şirkette yöneticilik yaptı. 1993-1995 yılları arasında Alternatif Bank’ın kuruluş çalışmalarına katıldı ve bankanın faaliyete geçmesiyle beraber Yönetim Kurulunda yer aldı.

1995-1996 yılları arasında, Milliyet Dergi Grubunun yönetiminde görev alan Arzuhan Doğan Yalçındağ, Finans Bölümünün sorumluluğunu üstlendi ve 1996 yılında Kanal D’de çalışmaya başladı. Halen Doğan TV ve Radyolarda CEO ve Doğan Holding Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini sürdüren Arzuhan Doğan Yalçındağ, 1999 yılında CNN International ile Doğan Yayın Holding arasında haber kanalı kurulması yönündeki çalışmaları başlattı ve proje Amerikalı Time Warner Grubu ile ortak olarak 2000 yılında CNN TÜRK adıyla yayın hayatına başladı.
Yalçındağ, Aydın Doğan Vakfı’nın kurucularından olup, Yönetim Kurulu Üyeliği görevine halen devam ediyor.

Bu yazı toplamda 8624, bugün ise 3 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

CommentYorum