cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


Film değil gerçek!

Yazar jawscod2

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com

Biz onları kuru kafa bayraklı gemileri, ‘yohoho’ diye bağırışları, tek gözlerini kapatan bantları, omuzlarındaki papağanları, kavgada kaybettikleri kollarının yerine kullandıkları kancaları, köpekbalığına kaptırdıkları bacaklarının yerine geçen tahta ayaklarından çıkan tok seslerle birlikte kütüphanemizdeki raflara ve koleksiyonunu yaptığımız filmlerin arasına yerleştirmiştik. Oysa korsanlar son dönemlerde giderek artan saldırılarıyla gerçek hayatın içinde olduklarını gösteriyorlar.  Referans Gazetesi’nin haberine göre, yılın ilk üç aylık döneminde dünya genelinde 49 korsan saldırısı gerçekleşti. Bu rakam 1 yıl öncesinin aynı döneminde 41’di. 2007’de 263 korsan saldırısı rapor edildi. Gemilere ateş açıp taşıdıkları mallara el koyan modern çağın korsanları lüks yatları ve mürettebatlarını kaçırıp fidye de istiyor. Korsanlar gemi taşımacılığında yılda 13-16 milyar dolar kayba neden oluyor. Korsanlar çocukların hayal dünyasını zenginleştiren masalsı kahramanlar olmakla yetinmeyip, gemi taşımacılığı ve yat turizmi için giderek büyüyen bir tehlike haline geliyor.

Edebiyat ve sinemanın ünlü korsanları
Long John Silver: Robert Louis Stevenson.’ın Define adası adlı kitabının unutulmaz karakteri Long John Silver o kadar beğenildi ki, uzun süre korsan kararterlerinin imajı olarak kaldı. 1950 yılında filme alınan kitapta ünlü korsanı Robert Newton canlandırdı. Björn Larsson “Long John Silver” adıyla ayrı bir kitap yazdı.

Kaptan Kanca: J.M. Barrie’nin hiç büyümeyen ünlü Peter Pan karakterinin en az kendisi kadar ünlü olan Kaptan Kanca’da edebiyat dünyasının unutulmayan karakterlerinden. Steven Spielberg’in çektiği filmde Dustin Hoffman bu rolle Altın Küre’ye aday gösterildi.

Kaptan Jack Sparrow: Karayip Korsanları üçlemesi sinema tarihinin en çok gişe hasılatı yapan filmleri arasında yerini alırken, çılgın Kaptan Jack Sparrow’u canlandıran aktör Johnny Depp’in ününe ün kattı.

Komandolar korsan takibinde
Nijerya bu yılki verilere göre yüzde 20 ile korsan saldırıların en çok gerçekleştiği ülke. Hindistan ve Somali ile Arap Yarım adası arasında bulunan Aden Körfezi ise 2’nciliği paylaşıyor. Endonezya’daki Malaga Boğazı sık sık korsan saldırılarıyla gündeme geliyor. Somalili 6 korsanın nisan başında lüks bir Fransız yatını ele geçirip mürettebatını esir ederek 2 milyon dolar fidye alması sonrasında, Fransa ordusunun operasyon düzenleyerek saldırganları yakalaması sorunun dünya kamuoyunda tekrar tartışılmasını sağladı. 29 Nisan’da ise haber ajansları Somali ve Malezya açıklarında korsanların iki gemiye saldırdığı haberini geçti. Somali açıklarında, Aden Körfezi’nde saldırıya uğrayan Güney Kore bandıralı gemi elbombası atıp ateş açan korsanlardan kurtulmayı başarırken, Tayvan bandıralı petrol tankerine çıkan 8 korsan gemideki parayı alıp kaçtı. Şubat ayında da KKTC açıklarında lübnan uyruklu olduğu ileri sürülen 2 kişi bi yatı kaçırmış, sahibi ile kaptanını açık denize bırakmıştı. Kaptan Turan Yeşilada yüzerek kurtulurken, yat sahibi Adil Çakır’ın cesedi sahile vurmuştu

Bu yazı toplamda 1453, bugün ise 0 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

CommentYorum