cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


Kartta asgari ödeme yüzde 40′a çıkıyor

Yazar admin

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com

Kredi kartlarında yapılacak yeni bir düzenlemeyle % 20 olan asgari ödeme tutarı % 40′a çıkıyor. Kart borcunun % 50′sinden azını üç kez ödemeyenin nakit çekim hakkı da gidecek

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), kredi kartları ile ilgili yeni bir düzenlemeye gidiyor. Ödeme oranları konusunu gündeme alan BDDK, Resmi Gazete’de yayınlanması için Başbakanlığa gönderdiği değişiklik ile bu piyasayıdisipline etmeyi amaçlıyor. 

NAKİT ÇEKİM YASAĞI
Altı maddeden oluşan yönetmelik değişikliğinde, yüzde 20 olarak uygulananasgari ödeme tutarı yüzde 40′a kadar yükseltilebiliyor. Kredi kartı piyasasınıdüzenlemeye yönelik yapılan hazırlıkta kredi kartı borcunun ödenmesi konusunda yeni adımlar atılıyor.  Bir yıl içinde üç kezkredi kartı borcunun yüzde 50′sinden azını ödeyen mudinin, nakit çekim hakkı elinden alınacak. Ayrıca kredi kartının limitide dondurulacak. Yönetmelik değişikliğinde, asgari ödeme tutarları ile ilgili iki ayrı düzenleme yer aldı. Buna göre, mevcutkredi kartları ile yeni alınacak kredi kartlarında farklı asgari ödeme zorunlulukları uygulanacak.

‘Düşmesini bekliyorduk, artıyor’
Bankacılar, BDDK’nın gündemindeki asgari ödeme miktarlarının yükselmesi ile ilgili olarak karşı görüşe hakim. Bankalar faizlerdeki düşüş nedeniyle kredi kartlarında asgari ödeme oranında uzun süredir düşüş beklediklerini belirtiyor. Kredikartlarında faizin geçmişe göre düşük olduğunu belirten bankacılar yeni düzenlemeye şaşırdıklarını söylüyor.


Benzer Makaleler

Bu yazı toplamda 3987, bugün ise 2 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

CommentYorum