cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


Katarlı müteahhitler endişeli

Yazar jawscod2

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, basında son zamanlarda Katar’a ilişkin yer alan haberlerin, Katar’da iş alan ve bu ülkedeki yatırım projeleriyle ilgilenen Türk müteahhitlerini endişelendirdiğini bildirdi.

Eren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Katar’da Türk müteahhitleri için büyük bir iş hacmi oluşmaya başladığını, sektörün geçen yıl 2 milyar dolar tutarında toplam 12 ihale aldığını söyledi.

İlişkilerin 2004 yılında gelişmeye başladığını ifade eden Eren, 2004’te 96 milyon dolar tutarında 1 proje alındığını, bunu 2005’te 583 milyon dolar tutarında 7 proje, 2006’da ise 2,5 milyar dolar tutarında yine 7 projenin izlediğini kaydetti.

Erdal Eren, 2007 yılındaki projeler de dahil edildiğinde, Katar’da Türk müteahhitlerinin devam eden proje tutarının, 5 milyar doları bulduğunu söyledi.

Katar’ın, geçen yıl Türk müteahhitlerinin en fazla iş aldığı ”3. ülke” olduğunu anlatan Eren, bu yıl da 3-3,5 milyar dolarlık ihale almayı ümit ettiklerini bildirdi.

‘İŞLERİMİZE ZARAR VERİR Mİ’ ENDİŞESİ

Eren, Türk müteahhitlerin; son dönemde basında yer alan Katar haberlerinin, gelişen bu ilişkilere zarar vermesinden endişe ettiğini dile getirirken, şöyle konuştu:

”Katar Emiri gündemde. Şimdi bir kısım yazılarda Sabah- ATV’nin satışının ötesinde, ‘Katar Emirinin Türkiye’ye ilgisi, Sayın Cumhurbaşkanının Katar Emiri ile olan ilişkileri’ yazılıp çizilmeye başlandı. Müteahhitlerimizin, firmalarımızın, Katar ile devam eden işlerimiz ve yeni projelerle ilgili beklentilerimiz varken, ‘Acaba Katar Emiri veya Katar yetkililerini kırar mıyız, bu bizim işlerimize zarar verir mi’ türünden endişeleri var.

Umarız iç siyasete yönelik Türk-Katar ilişkileri ile ilgili değerlendirmeler, Katarlı işverenleri rencide edici boyuta ulaşmaz ve iş ilişkilerimize negatif yansıması sonucu doğurmaz.”

Bu yazı toplamda 1616, bugün ise 0 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

CommentYorum