cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


Korsan taksiler artık gizlenemeyecek

Yazar jawscod2

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com

İstanbul Emniyet Müdürü Cerrah, korsan taksiye karşı yeni bir sistem geliştirdiklerini söyledi TAKVİM sistemin nasıl çalıştığını öğrendi. Bir çip sayesinde korsan taksi hemen tespit edilecek.

İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin birçok ilinde korsan ile mücadele eden taksiciler, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah’ın verdiği müjdeyle sevindi. Cerrah’ın geçtiğimiz gün yaptığı “Bilgi İşlem Müdürlüğümüz’ün hazırladığı bir sistemi taksilere ücretsiz takacağız. Bu sayede korsanla mücadele edeceğiz” açıklaması, esnaf odalarından ve taksici esnaftan büyük destek gördü. Cerrah’ın bahsettiği çalışma sır gibi saklanırken, TAKVİM sistemin detaylarını öğrendi.

Ücretsiz takılacak
Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafından geliştirilen bir çip sayesinde, taksilerin gerçek mi korsan mı olduğu anlaşılacak. Kayıtlı ticari taksilere takılacak olan bu çip, aynı zamanda Emniyet Müdürlüğü ile de bağlantılı olacak. Bu sayede gerçek taksiden alınan sinyal korsanı ayırt edecek. Özellikle çift plakayla korsan olarak çalışan taksicilerin yakalanacağı sistemi aynı zamanda plaka okuyan yeni araçlar da ayırt edebilecek. Emniyet Teşkilatı’nda yeni kullanılmaya başlanan bu araçlar, sahte plakaları özel sinyaller sayesinde yakalıyor. Yeni sistem, İstanbul’daki tüm taksilere ücretsiz olarak takılacak.
TAKVİM

Bu yazı toplamda 981, bugün ise 0 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

CommentYorum