cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


Kredi Kartına Taksitle Arac Alınabiliyor

Yazar admin

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com

Türk otomotiv sektörü bu yıl toplam satışlar da tarihi rekoruna koşarken, kampanyalarda sınır tanınmıyor.

Sektör, 2005 yılındaki 723 binlik satış rekorunu kırmak için kampanyalara hız veren otomobilciler birbirinden cazip kampanyalarla seçim yapmayı zorlaştırıyor. Zorlu rekabet,  taksit miktarını 300 liraya kadar çekerken kredi kartıyla araç sahibi olabilmek bile mümkün.

Komsan Otomotiv distribütörlüğünde Türkiye’de satışa sunulan FAW hafif ticari araçları da kredi kartına 12  taksitle satın alınabiliyor.

Komsan Otomotiv Üst Yöneticisi () Süheyl Baybalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Komsan Otomotiv’in, Çinli otomotiv üreticisi FAW Group Corporation ile işbirliğine girerek ’yi yepyeni bir marka ile tanıştırdığını hatırlattı.

Baybalı, 4 model olarak Türkiye pazarında yer aldıklarını dile getirerek, araçlara talebin oldukça iyi olduğunu bildirdi.

Kendi segmentlerinin en önemli özelliklerinden birinin kolay kredilendirilebilme konusu olduğunu dile getiren Baybalı, bu konuyu  sektörüyle birlikte çalıştıklarını anlattı.

Baybalı, taşıt kredileri ile tüketici kredilerinin karşılaştırıldığında, tüketici kredisinin taşıt kredisinden daha cazip olduğunu ifade ederek, bu araçları satın alacaklara yönelik hızlı tüketici kredisi çıkarılması yönünde çalışma yaptıklarını belirtti.

-KREDİ KARTINA 12 TAKSİTLE HAFİF TİCARİ…-

Diğer taraftan alternatif satış metodları üzerinde de durduklarını dile getiren Baybalı, “Kredi kartına taksitli araç satışını hayata geçirmeye başladık. Kredi kartına satışta tüm bedel fiyatına 12 taksit yapıyoruz. Biz bu vadeyi 24 aya çıkarmaya çalışıyoruz. Bankalarla yaptığımız görüşmelerde oranları düşürerek, bir miktar biz de katkıda bulunarak belli bir oranı tüketiciye yansıtmak yoluyla işi çözmeye çalışıyoruz. Kredi kartıyla araç satışına aralık ayında başladık” dedi.

Süheyl Baybalı, bu yılın ikinci yarısında hafif ticari araçları Türkiye’ye getirdiklerinde yıl sonuna kadar 700 adetlik satış hedefleri olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Bizim satışlarımızı yavaşlatan iki sebep var. Bunlardan biri Euro 4, Euro 5 geçişi. Her ne kadar M1 sınıfında dizel araçlarda Euro 4-Euro 5 geçişini 1.1.2011’den, 1.1.2012’ye bir yönetmelikle atmış olsalar da benzinli araçlar için aynı şeyi açıklamadılar. Aslına bakarsanız dizel araçlar, benzinli araçlara göre çevreyi çok daha fazla kirletiyor. Ancak buna rağmen, dizel M1 sınıfı ötelendi, benzinli sınıfında ise böyle bir açıklama yapılmadı.

Bu durum gelen araçlarda bir takım sıkıntılara sebebiyet vereceği gerekçesiyle bizi biraz yavaşlattı. Biz bu araçları ilk getirdiğimizde 500 ile 700 arasında bir satış hedefi koymuştuk. Ancak bu durumdan dolayı partiyi azalttık. Şu anda 300’ler civarında bir satışta kalıyoruz. 2011’in ocak ayında gelecek ürünlerimizin kanun Türkiye’de değişse de değişmese de, Euro 4’ten euro 5’e geçiş aynı dizel M1 sınıfında olduğu gibi bir yıl atılsa da atılmasa da bir sorun teşkil etmeyeceğiz. Euro 5 ile ilgili sertifikasyonu tamamlamış olacağız.” Baybalı, 2011 yılında yıl hafif ticari araç satışında bin 500 adetlik bir satış hedefleri olduğunu vurgulayarak, bu hedefi tutturacaklarını dile getirdi.

Bu hedefi tutturmanın şartlarından birinin de bu araçların satışının finansal modellerle desteklenmesi olduğuna işaret eden Baybalı, kendilerinin şu anda üzerinde en fazla çalıştıkları konunun bu olduğunu anlattı.

Baybalı, 2011 yılının ikinci yarısında binek bir otomobil de getireceklerini bildirerek, bu aracın 1.6 benzinli sedan modeli olacağını kaydetti.

milliyet.com.tr

Bu yazı toplamda 2904, bugün ise 2 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

CommentYorum