cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


Opet petrol aramaya hazırlanıyor

Yazar jawscod2

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com

Yüzde 15 pazar payıyla Türkiye’nin 3’üncü büyük akaryakıt dağıtım şirketi olan Opet, petrol üretimiyle ilgilenmeye başladı. Opet Genel Müdürü Cüneyt Ağca entegre bir şirket olmak istediklerini beliterek şöyle konuştu:
“Entegre bir şirket olmak için petrol arama gidilmesi gereken nokta. Petrol üretmenin maliyeti varil başına 5 – 10 dolar arası değişir. Petrolün varili fiyatıyla (110 dolar civarı) aradaki fark doğrudan kâr. Bu işe gireceksek Türkiye’de değil, yurtdışında daha uygun yerlerde arama düşünülebilir.”

Ciro hedefi 6 milyar dolar
Ağca, bu yıl pazar paylarını yüzde 17’ye çıkarıp 6 milyar dolar ciro yapmayı hedeflediklerini söyledi. Mevcut 851 bin metreküp depolama kapasitelerinin yanına bu yıl 307 bin metreküp de inşa halindeki kapasitelerinin ekleneceğini anlatan Ağca, böylece Türkiye’nin en büyük depolama kapasitesine sahip şirket olacaklarını söyledi.

Jet yakıtına giriyorOpet bu yıl İngiltere’deki ofisinin yanına Singapur’a da bir dış ofis açıyor. Şirket, 24 saat aktif olan petrol piyasalarında saat farkından yararlanarak daha aktif hareket etmeyi amaçlıyor.
Opet ayrıca İzmir’de yeni bir yağ fabrikası kuruyor. 75 bin ton kapasiteli tesise 20 milyon dolar yatırım yapılmış. Türkiye’de enerjinin çok hareketli ve cazip bir sektör olduğunu belirten Ağca, şöyle konuştu:
“Enerji ülke büyümesinin 2 puan üzerinde büyüyor. Akaryakıt, 35 – 40 milyar dolarların konuşulduğu bir sektör. Bu yıl bir de jet yakıtı faaliyetine başlıyoruz. Markamız Opet Air olacak. ExxonMobil, BP ve Shell’le operasyonel ortaklık yapıyoruz. Hedef 2008’in 2. yarısında jet yakıtı satışına başlamak

Bu yazı toplamda 1438, bugün ise 0 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

CommentYorum