cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


Otomobilde Dev Kampanyalar Başladı

Yazar admin

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com

Rekor kırdıracak otomobil kampanyaları..Otomotivde kötü olması beklenen 2010′da satışlar rekora koşuyor.723 bin 854 adetten kapanan 2005′e gözünü diken sektör, aralıkta pazarın 100 bini bulmasını ve yılsonunda da 730 bine ulaşmayı hedefliyor.

Otomotiv sektörü rekora koşuyor. 2010′a beklentilerin çok üzerinde bir tempo ile başlayan otomotivciler, hızlı bir manevra ile hedeflerini büyüttü ve kampanya silahlarını da yılsonuna kadar kullanmaktan çekinmedi. Herkes 2009′un altında bir yıl beklerken sektör, 2005′teki rekora gözünü dikti. Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) verilerine göre 2005′te 723 bin 854 araç satışa gerçekleştirildi. Yıla 500 bini geçmeyen hedeflerle başlayan otomotivcilerin ise en son tahminleri 2010′un en az 700 bini bulacağı yönünde. Hatta geçen hafta Oyak Renualt’un Bursa’daki fabrikasında bir araya geldiğimiz Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, aralıkta satışların 100 bini rahatlıkla bulacağını, yılı da böylece 720-730 bin bandında kapatacağımızı söylemişti.

Durum böyle olunca sektör de daha fazla satış iştahı ile aralık kampanyalarına birer birer start vermeye başladı. Aralık ayında araç satın almayı planlayanlar, ayda 389 liradan başlayan taksit seçenekleri, yüzde 0.35′e varan faiz avantajları hatta 5 bin liraya varan nakit indirimleri kazanmış olacak. Bazı markalar, rekabette öne çıkabilmek için ilginç avantajlar da sunuyor. Bunlar arasında 20 dakikada kredi çıkarma, eskiye getir yenisini ayda 500 liraya götür hatta 2 yıl tüm bakım masrafları ücretsiz gibi seçenekler bulunuyor.

Chevrolet: Aralık ayında Chevrolet Cruze satın alanlara Cruise Control hediye ediliyor. Güçlendirilmiş 124 beygir gücündeki yeni 1.6 motoru ile dikkat çeken “Cruze Design Edition” modelinde 1.100 lira indirim sunuluyor. Ayrıca Tüketici Finansmanı Programı kapsamında 60 aya varan vade seçenekleri, yüzde 0.79 faiz oranı ve cazip aylık taksitleri ile uygun ödeme koşulları sunuyor.

Daihatsu: Japon marka, aralık ayı boyunca Terios modellerinde 4 bin 510 liraya varan indirimler sunuyor. Bu kapsamda 2010 model 1.5 Düz Vites Prime 4×2 33 bin 990, 2011 model Terios 1.5 Otomatik Vites Prime 4X2 seçeneği ise 39 bin 990 liradan satılıyor.

Ford: “Keşke bir Ford’um olsa” diyen otomobil severleri mutlu edecek bir kampanya başlatan Ford Otosan, 5 bin lira peşinat ve Ford Finans’a özel 474 liradan başlayan taksitlerle araç sahibi olma fırsatı sunuyor. Dosya masrafı alınmayan kampanya kapsamında benzinli Focus modelini tercih eden müşterilere 14 bin liraya 24 ay yüzde 0 faiz fırsatı sunuluyor.

Mercedes-Benz: Alman üretici, C serisi için başlattığı kampanya kapsamında bireysel müşterilere ayda 1.499 lira, kurumsal müşterilere ayda 1.485 liralık ödeme seçenekleri sunuyor. Piyasada ses getiren bu kampanyanın yüzde 0.35 faiz ve 36 ay vade koşullarına sahip olması ayrıca dikkat çekiyor. Ayrıca B, CLC ve E serisi araçlar için “Dikkat Kasko Çıkabilir” kampanyasıyla yüzde 0.75 faizle sunulan finansman olanağının yanında 1 yıllık Mercedes-Benz Kasko hediyesi de sunuluyor.

Renault: Renault, aralık ayında müşterilerine tüm binek modellerde ve yeni Kangoo Multix’de 16 bin lira için 12 ay yüzde 0 faiz imkanı sunuyor. Bu kampanya kapsamında ayrıca müşterilere, otomobilini hemen teslim alıp Nisan 2011′de ödemeye başlama imkanı sunuluyor. Cazip fırsatların arasında 4 bin liraya varan indirimler de yer alıyor. Bu kapsamda Symbol 22 bin 750, Clio 26 bin 950, Fluence ise 35 bin 600 liradan başlayan fiyatlarla satılıyor.

Skoda: Çek marka, yenilenen Fabia için özel bir kampanya başlattı. Bu kapsamda başlangıç fiyatı 24 bin 990 liraya çekilen aracı tercih edenler, 2 yıl boyunca tüm periyodik bakımlar için ücret ödemeyecek. Fabia’nın 1.2 litre 70 beygirlik Ambiente modeli 60 aya kadar uzanan vade seçeneği ve sabitlenen 0.79 faiz oranıyla satışa sunuluyor.

SsangYong: Güney Koreli SsangYong, kredi alımını dakikalara sığdırıyor. Markanın bünyesindeki SsangYong Finans’a başvuran müşterilerine 20 dakika içerisinde kredi kolaylığı sağlanıyor. Markanın geçtiğimiz günlerde Autoshow’da lansmanı gerçekleşen yeni modeli Korando 670, Kyron 648, Actyon 605, Rexton 1.188 liradan, pick-up segmentinin başarılı oyuncusu Actyon Sports’a ise 389 liradan başlayan taksitlerle sahip olma imkanı bulunuyor.

Toyota: Toyota Finans Sistemi, aralık ayında herkesi otomobillerini değiştirip yepyeni Toyota’lara sahip olmaya davet ediyor. Markasına bakılmaksızın eski otomobillerini Toyota Plazalara getirenler, yeni Toyota’lara 60 ay vade ve yüzde 0.79 faizli kredi olanağı ile sahip olabilecekler. Üstelik isterlerse ilk taksiti 5 ay sonra ödemeye başlayabilecekler. Marka 5 bin lira peşin, ayda 500 liradan başlayan taksitlerle otomobil satmaya devam ediyor.

Volkswagen: Marka, binek modelleri Polo ve Golf’te yüzde 4′e varan indirimlerin yanısıra, euro ile satılan modellerinde de 1.89 lira sabit kur avantajı sunuyor. Kampanya kapsamında manuel şanzımanlı Golf 1.6 litre 102 beygir Trendline 36 bin 700, Polo 1,4 litre 85 beygir Comfortline 30 bin 800 liradan başlayan fiyatlarla sunuluyor. Öte yandan vdf ile işbirliğinde, Türk Lirası’na 60 aya kadar yüzde 0.89 olarak verilen faiz oranı, Volkswagen Kasko, Fulllife, FullKoruma gibi ürünlerden tercih edecekleri ikisiyle birlikte alanlar için yüzde 0.79 olarak veriliyor.

Bozkurt: 735 bini göreceğiz

Toyota Pazarlama ve Satış CEO’su Ali Haydar Bozkurt, “Herkes 2011′den sonra ekonomik krizin yaralarının sarılacağını tahmin ediyordu. Fakat beklenmedik şekilde piyasalar iyi gitmeye başladı. Bunun çok temel sebeplerinden bir tanesi faizlerin düşük seyretmesiydi” dedi. 2010 yılının hiç kimsenin beklemediği bir şekilde iyi başladığını ve aralık ayının başlarına geldiğimiz bu günlere kadar oldukça iyi seyrettiğini ifade eden Bozkurt, “Tahmin ediyoruz ki bir rekor yılı olarak kapatacak olarak görünüyor yılı. Türk otomotiv sektörü 2005 yılında en yüksek satışı yapmıştı. Bu yıl bu rakamın üzerinde kapatmasını bekliyoruz ve satışlar 735 binlere çıkacak diye tahmin ediyoruz” diye konuştu.(Bugün)

Diğer Yazılar

  • Kredi Kartı Borç Transferinde Büyük Rekabet Var
    Birçok kişinin adeta korkulu rüyası haline gelen kredi kartı borcunun ödenmesinde benzer yöntemlerle finansal destek ve danışmanlık sağlayan firma sayısı giderek artıyor.

    son yıllarda kullanımı gid…

  • Yapı Kredi’den çalışanlara özel kredi
    Yapı Kredi, maaş ve kamu çalışanlarının değişen ihtiyaç ve beklentilerini karşılamak amacıyla kredi kampanyası başlattı.

    Yapı Kredi, maaş ve kamu çalışanlarının değişen ihtiyaç ve beklentilerini ka…

  • SGK Primleri Kredi Kartı İle Ödenebilecek
    Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, Bağkur kapsamında kendi hesabına çalışan sigortalılar ile isteğe bağlı sigortalılara prim ödeme kolaylığı getirildiğini açıkladı.

    Ba…

  • Kamu Borçlarının Affı ile Aklınıza Gelen Her Sorunun Cevabı
    Başbakan Tayyip Erdoğan’ın “Bayram öncesi açıklayın” talimatı üzerine Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Çalışma Bakanı Ömer Dinçer’le birlikte, “Devletin vatandaşla büyük barışı” diye yorumlanan “borçl…
  • Forex Piyasası İçin Basit İşlemler
    Uluslararası spot Döviz piyasasında işlemler daha çok döviz hareketlerinin değişimlerinden kar sağlama mantığıyla yapılmaktadır. Koruma (Hedge) amaçlı işlemler için daha çok vadeli işlemler piyasaları…
  • 2010-2011 Kredi Yurtlar Kurumu Burs Sorgulama
    2010-2011 Öğretim Yılı için YurtKur Başvuru Sonuçları www.kyk.gov.tr sitesinde açıklandı. Başvuru sonuçlarını hemen aşağıdaki adrese giderek TC Kimlik numaranızla öğrenebilirsiniz

    YURTKUR KYK Geri …

  • Kredi Kartlarında Gizli Faiz Tuzakları
    Kampanyalarının cazibesine kapılanlar toplam borç üzerinden yüksek oranda görünmeyen faizle karşılaşıyor.Bankaların, kredi kartı borcunu erteleme kampanyalarının cazibesine kapılanlar toplam borç üzer…
  • En Hesaplı Tüketici Kredisi Hangi Bankada
    Bankalar, bireysel tüketici kredilerinin kapısınımüşterilerine sonuna kadar açtı. Eskiden kefil ve ipotek karşılığı verilen krediler artık ceptelefonundan atılan bir mesajla alınabiliyor.

    Önümüzdek…

  • Kredi Kartı Asgari ödeme Tutarı Yükseliyor
    Kredi kartlarındaki asgari ödemeyle ilgili düzenleme son aşamaya geldi.5 bin liranın üzerindeki kredi kartlarında asgari ödeme tutarı yüzde 20’den 30’a çıkarılıyor.Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Ku…
  • Bankadan Kredisi Olanlar Dikkat Etmeli
    Ev, araba ya da ihtiyaç için aldığınız banka kredisi konusunda yeterli bilgiye sahip olun. Aksi takdirde mağdur olabilirsiniz.

    Tüketiciler Birliği, farklı isimler altında sunulan banka kredilerinin…

Bu yazı toplamda 1136, bugün ise 1 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

CommentYorum