cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


ÖTV indirimi hareket getirdi benden ’oto torpili’ istiyorlar

Yazar Onur

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Otomotiv Sanayicileri Derneği (OSD) Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, otomotiv sektörünü uyararak, “ÖTV indirimini müşterileri üzmeden fiyatlara uygulayın, otomobil bulamayanlar beni bile telefonla arayıp torpil yapmamı istiyorlar. Tüketiciler bayilere gittiklerinde araç bulamıyorlar. İstedikleri araç için beklemeleri gerektiği söyleniyorsa bunda bir sorun vardır. Şu anda otomotiv araç satmak, müşteriler de araç almak istiyor. Zevk için kimse bekletilmesin. Müşterilere kulak vermeniz ve onları memnun etmeniz gerekiyor” dedi.

Bankalara uyarı

Çağlayan, şöyle devam etti: “ÖTV indiriminin ertelenen talebi sadece öne çektiği eleştirileri yapılıyor. Bunu anlamış değilim. Biz sektörün üzerindeki stok maliyetini azaltıp likidite sağlamak için bu teşviği çıkardık. Varsın geri çekilsin, önemli olan bu sektörün yaşaması için gereken finansal kaynağın ortaya çıkmasıdır. Bankalara da mesaj veriyorum. Merkez Bankası’nın yaptığı başarılı faiz indirme operasyonunu mevduata değil, tüketici ve bireysel kredilere yansıtın. Bu şekilde otomobil alırken de tüketiciler rahat etsin.”

Süre uzatılmayacak

Çağlayan, ÖTV indiriminin 15 Mart’ta başladığını ve 15 Haziran 2009’a kadar süreceğini belirterek, şöyle konuştu: “15 Haziran’da da kesinlikle bitecektir. 3 aylık süreç içinde ne alacaksa… Ağır vasıta, hafif ticari gibi araçlar alınabilecek. Otomotiv sektörü son derece mutlu. Fabrikalar çıkardığı işçileri yeniden geri çağırıyor. Gördüğüm kadarıyla otomotiv stoklarının neredeyse tamamına yakını eriyecek. Hatta üzerine ilave konacaktır. Hafif ticari araçlarda da stoklar yüzde 50 civarında eriyecek gibi görülüyor.”

OSD: Üretimde üçte iki, işgücünde üçte bir kayıp bekliyoruz

OTOMOTİV Sanayi Derneği (OSD) Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Durak, etkisi derinleşen küresel kriz nedeniyle 2009 yılının ilk yarısında üretimde üçte iki, işgücünde üçte bir oranında kayıp beklendiğini bildirdi. Durak, OSD’nin 35. Olağan Genel Kurul Toplantısında yaptığı konuşmada, Türk otomotiv sektörünün dünya üretiminde 15., AB üretiminde 5. olduğunu belirterek, toplam istihdamın Haziran 2008 itibarıyla 400 bin civarında bulunduğunu vurguladı. Sektörün yüzde 20 pay ile Türkiye ihracatında ilk sırada yer aldığını anımsatan Durak, sanayinin geçen yıl 6 milyar dolar dış ticaret fazlası verdiğini söyledi.

Bu yazı toplamda 3919, bugün ise 0 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

CommentYorum