cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


Yüz binlerce insan ölebilir

Yazar aSh

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com


‘Gıda sorununa çözüm üretilmezse yüz binlerce insan açlıktan ölebilir’

IMF Başkanı Strauss-Kahn açlık sorununun önlenebilmesi için harekete geçilmesinin gerektiğini söyleyerek, “Eğer gecikirsek yüz binlerce insan hayatını kaybedebilir” dedi.

Dünya Bankası Başkanı Robert Zoellick ve Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Dominique Strass-Kahn, dünya genelinde artan gıda fiyatları konusundaki kaygılarını dile getirdiler.

Zoellick, IMF-Dünya Bankası bahar toplantıları sırasında yaptığı açıklamada, geçen yıl ABD ve Avrupa’da benzin fiyatlarına odaklanıldığını belirterek, ”Bazıları yakıt depolarını doldurma konusunda kaygılıyken dünya genelinde diğer bazıları da midelerini doldurmaya çalışıyorlar ve bu her gün daha da zor oluyor” dedi.

Birçok gelişmekte olan ülkede yoksulların gelirlerinin yüzde 75’inin yiyecek harcamalarına gittiğini belirten Zoellick, temel gıda maddelerinin fiyatları arttığında bunun etkisinin çok kuvvetli olduğunu söyledi.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Dominique Strauss-Kahn da toplantılar sırasında yiyecek fiyatları konusunda benzer uyarılarda bulundu.

Strauss-Kahn, gelişmekte olan ülkelerde özellikle Afrika’da yiyecek fiyatlarının yüksek seyretmesi durumunda çok kötü sonuçlar doğabileceğini bildirdi.

IMF Başkanı, ticaret dengesizlikleri de yaratabilecek bu problemin belli başlı gelişmiş ekonomileri de etkileyebileceğini belirterek, ”Yani bu sadece insani bir sorun değil” dedi.

Strauss-Kahn, fiyatlar artmaya devam ederse, binlerce, yüz binlerce insanın açlık çekeceğini söyledi.

AA

Bu yazı toplamda 1462, bugün ise 0 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

CommentYorum