cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


21.11.2010 Fırınların kıymalı pide mesaisi başladı

Yazar admin

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com
destegi Güncel Haber Merkezi
Vatandaşlar kıyma olarak çektirdikleri kurban etini kıymalı pide yaptırmak için fırınlara akın ediyor.

Bir ay boyunca pide fırınlarında kıymalı pide yoğunluğu yaşanacağını belirten pide fırını işletmecisi Ahmet Çelik, “‘ndan yeni çıktık, vatandaşlarımız kıyma olarak çektirdikleri kurban etini fırınlara getirerek sabah kahvaltısına veya öğle yemeği için kıymalı pide yaptırıyor. Bu yoğunluğumuzun bir ay boyunca devam edeceğini tahmin ediyorum.” dedi.

Sabah saatlerinden itibaren vatandaşların kıymalı pide yaptırmak için kuyruğa girdiğini ifade eden Çelik, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı’ndan sonra kıymalı pide yoğunluğu yaşıyoruz. Kurban öncesi vatandaşlarımız sabah kahvaltısı için peynirli pide yaptırırdı. Şimdi kurban sonrası olması hasebiyle sabah kahvaltısında peynirli pidenin yerini kıymalı pide aldı. Artık birkaç hafta sabahtan akşama kadar kıymalı pide yoğunluğumuz devam eder. Biz kıymalı pide için ayrı bir ücret almıyoruz. Pide, yani ekmek fiyatı kaç lira ise onu alıyoruz. Allah’a şükür işlerimizden de oldukça memnunuz.” diye konuştu.

Sabah kahvaltısı için pide yaptırmaya gelen Hasan Duygu isimli vatandaş da kurban etinin bir kısmını kıyma olarak ayırdığını ifade ederek, “İl dışından bayram için akrabalarımız geldi. Ben de kahvaltı için evde bulunan kıymadan 1.5 kilogram aldım. Bu kıymaya katmak için 3 domates, 7 adet biber ve 1 tane de kuru soğanı makinede çektirerek kıyma ile karıştırdım buraya getirdim. 15 tane kıymalı pide yaptıracağım.” şeklinde konuştu.
21.11.2010 Fırınların kıymalı pide mesaisi başladı
Source:http://www.samanyoluhaber.com/h_472873_yozgatta-pide-firinlarinda-kiymali-pide-yogunlugu-basladi.html

Bu yazı toplamda 1217, bugün ise 0 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

CommentYorum