cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


30 KİLOGRAM ALTIN TOPRAĞA GÖMÜLMÜŞ OLARAK BULUNDU

Yazar bot

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com

30 KİLOGRAM ALTIN TOPRAĞA GÖMÜLMÜŞ OLARAK BULUNDU

ODTÜ’lü hırsızın akıl almaz planı
Eskişehir’de bir kuyumcudan çalınan 67 kilo altının 30’u film gibi operasyonla bulundu.

ODTÜ’lü soyguncunun hapisten çıkınca satmak üzere altınları kardeşleriyle Rize’de gömdüğü ortaya çıktı. Eskişehir Kuyumcular Çarşısı’ndaki bir kuyumcuya 6 Mayıs 2008’de iş yerinin arkasındaki tuhafiye dükkanından giren hırsızlar, kasanın bulunduğu duvarı delip oksijen kaynağı ile kestikleri kasadan 67 kilo altın çalarak kaçmıştı. 2 Haziran 2008 tarihinde eş zamanlı olarak İstanbul, Ankara, Çorum, Rize ve Kırklareli’nin Babaeski ilçelerinde yapılan ve “Altın Kelepçe” ismi verilen operasyonla Caner T. Mehmet B. (41) ve kardeşi Metin B. (38) isimli zanlılar çaldıkları altının 31 kilogramı ile yakalanarak tutuklanmıştı.

AĞAÇLARI İŞARETLEMİŞLER

Zanlılar arasında bulunan Rizeli kardeşler Mehmet B. ve Metin B.’nin geri kalan altınları Rize’de saklayabileceğinden şüphelenen soyulan kuyumcu dükkanının sahipleri, jandarmadan yardım istediler. Bunun üzerine ekipler, Rizeli kardeşlerin oturduğu mahallede yaklaşık 3 dönümlük arazileri üzerinde dedektörle arama yaptı. 1 gün süren aramada çalınan 30 kilogram altın plastik kutulara konularak toprağa gömülmüş olarak bulundu.

Kardeşlerin altınların bulunduğu bölümde ağaçlara işaret koydukları belirlenirken, evde yapılan aramada ise altınların eritilmesinde kullanılan oksijen kaynağı ele geçirildi. Rizeli kardeşlerin çaldıktan sonra gömdükleri altınları, cezaevinden çıktıktan sonra çıkartmak üzere gömdükleri anlaşıldı. Kardeşlerden Metin B.’nin Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Şehir Planlama Bölümü mezunu olduğu belirtildi.

Bu yazı toplamda 1141, bugün ise 0 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

CommentYorum