cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


Alışveriş Merkezinde Dehşet

Yazar mehmet

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com

Haber: Alışveriş Merkezinde Dehşet

Büyük Bir Alışveriş Merkezinde Düzenlenen Saldırıda 4 Kişi Öldü.Finlandiya’nın başkenti Helsinki yakınlarında büyük bir alışveriş merkezinde düzenlenen saldırıda 4 kişinin öldüğü bildirildi. 43 yaşındaki saldırganın olaydan önce karısını da öldürdüğü ortaya çıktı.

Olay Finlandiya’nın başkenti Helsinki yakınlarındaki Espoo kasabasında meydana geldi.

Sabah saatlerinde Sello adlı alışveriş merkezinde bir kişinin silahla ateş etmesi sonucu biri kadın 4 kişi hayatını kaybetti. Yetkililer, Kosovalı saldırganın sabıkalı olduğunu da belirtti.

Neden kıskançlık

Ateş açılmasının ardından alışveriş merkezinin bazı bölümleri boşaltıldı.

Saldırganın kimliği belirlendi. Polis, 43 yaşındaki ibrahim Shukpoli adlı saldırganın halen firarda olduğunu açıkladı.

Polis sözcüsü Jurki Karlio, 5 kişiyi öldüren saldırganın yakalanması için alışveriş merkezi yönündeki bütün trenlerin durdurulduğunu ifade etti. Arama çalışmalarına polis helikopterleri de katıldı.

Karlio, saldırı anında alışveriş merkezinde yüzlerce kişi bulunduğunu da kaydetti. Yetkililer, olayın kıskançlıktan kaynaklandığı ihtimali üzerinde duruyor.

250 bin nüfuslu Espoo’da cep telefonu üreticisi Nokia‘nın merkezi bulunuyor.

Finlandiya’daki silahlı saldırılar

Finlandiya’da son yıllarda sık bu tür saldırılara sahne oldu. 2002 yılında Helsinki’de bir üniversite öğrencisinin bir alışveriş merkezinde patlattığı bomba, saldırganla birlikte 8 kişinin ölümüne neden olmuştu.

2007’de 18 yaşında bir lise öğrencisi Tuusula’da okul basmış, 6’sı öğrenci 8 kişiyi öldürdükten sonra intihar etmişti. 2008 Eylül’ünde, Kauhajoki’de bir meslek lisesinde meydana gelen olayda ise 22 yaşında bir saldırgan 8’i kız 9 öğrenciyi öldürmüş, bir öğretmenin de canına kıydıktan sonra yaşamına kendi elleriyle son vermişti.

© Deutsche Welle Türkçe

Bu yazı toplamda 1217, bugün ise 1 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

CommentYorum