cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


Bakanlık lisans yetkisini bünyesine alıyor

Yazar admin

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com
destegi Güncel Haber Merkezi, MSN Desteği ve diğer genel bilgiler.
Kuş araştırmacıları, halkalama için artık Polonya’daki Güneydoğu Avrupa Kuş Göç Ağı Kurumu’ndan onay almadan lisans sahibi olabilecek.

Türkiye’de sadece 8 lisanslı kuş halkacısı bulunurken, bu sayı ABD’de 30 bin, vericisi’ olarak tanımlıyor. Kuzey Doğa Derneği Başkanı da olan Şekercioğlu, kuşların çok önemli ekolojik göstergeler olduğunu anlatarak, “Halkalama çalışmaları Türkiye’de hâlâ üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarınca yürütülüyor. Oysa ABD’de İçişleri Bakanlığı’na bağlı Ulusal Kuş Halkalama Laboratuvarı var. Ülkede yılda 1 milyon 100 bin kuş halkalanırken Türkiye’de yalnızca 30 bin kuş halkalanabiliyor.” bilgisini veriyor.

Kuş halkalama nedir?

Kuş halkalama, kuşların uzman kişiler tarafından özel tekniklerle yakalanarak tanımlanması, gerekli ölçümlerinin yapılması ve bacaklarına üzerlerinde numara ve adres yazılı halkaların takılarak tekrar doğaya salınmasını kapsayan bilimsel çalışmalardır. Kuş halkalama çalışmaları sayesinde, özellikle göçmen kuşların popülasyon dinamikleri ve göç stratejileriyle ilgili her türlü bilgi anlaşılarak kuşların dünyadaki hangi alanları kullandıkları tespit ediliyor. Bu bilgiler doğanın korunmasında öncelikli olarak kullanılıyor. Kuş halkalama çalışmaları ve halkalama istasyonları bu alanla ilgili birçok genç bilim insanının bilgi ve yeteneklerini geliştirmeleri için büyük fırsatlar sunuyor ve alanın tanınmasını sağlayarak doğa turizmi potansiyelini artırıyor.

Bakanlık lisans yetkisini bünyesine alıyor
Source:http://www.samanyoluhaber.com/h_475022_kus-gozlemcileri,-yurtdisina-gitmeden-lisans-alabilecek.html

Bu yazı toplamda 2211, bugün ise 1 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

CommentYorum