cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


Darbe Düşüncesi TSK’ya Saygısızlık

Yazar mehmet

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com

Haber: Darbe Düşüncesi TSK'ya Saygısızlık

Gül, Yaşananların Aslında Normalleşme Olduğunu Belirterek, Darbe Düşüncesinin TSK‘ya Saygısızlık Olduğunu Söyledi.

Gül, “Türkiye’nin çok güçlü bir ordusu vardır, bununla gurur duyuyoruz ve bu hepimizin dikkatle koruması gereken ve övünmesi gereken bir kurumudur” dedi.

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, Cnn Türk’te katıldığı canlı yayında gazeteci Hasan Cemal ile Cengiz Çandar’ın sorularını yanıtlayarak, darbe düşüncesinin TSK’ye saygısızlık olduğunu söyledi. “Yanlış insanlar, yanlış düşünceler içinde olabilir ama böyle bir düşünce TSK’ya saygısızlık olur” diye konuşan Gül, “Muhtıralar dönemi kapanmış mıdır” sorusunu ise “Böyle bir şey sözkonusu olamaz” diye cevapladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, programda özetle şunları söyledi:

Türkiye, bütün alanlarda standartlarını ulaşmak istediği dünyaya yaklaştırmak için çabalıyor. Buna bir reform süreci diyebiliriz. Bu sürece hepimizin ayrı bir şekilde katkısı sözkonusu olabilir. Bugün Türkiye’de yaşananlar aslında normalleşmedir. Bunlar yapılırken hatalar olabilir mesela yayınlanmaması gereken gizli bilgiler yayınlanabilir veya ilgili kurumların haberi olmadan bazı şeylerin gazetelere sızdırılabilir. Bunlar tabii ki yanlışlardır ve yine hukuk yoluyla düzeltilmesi gerekir. Ama gidişata baktığımda Türk demokrasisinin güçlendiğini görüyorum.

Güçlü Ordu korunmalı

Türkiye’nin çok güçlü bir ordusu vardır, bununla gurur duyuyoruz ve bu hepimizin dikkatle koruması gereken ve övünmesi gereken bir kurumudur. Onaylamadığım hususları da söylüyorum. Mesela insanların mahkeme kararları ortaya çıkmadan suçlu gösterilmesi… Bu konularda dikkatleri çekiyorum. İşlerin düzgün yapılması konusunda gerçekten iyimserim, bütün kurumlarımız üzerine düşeni yapıyor.

Yetki tartışmaları, kıskançlıklar, kurumlar içerisinde güvensizlikler olabilir; bunlara şahit oluyoruz. Bunları çözmek için uğraşmak da başta Cumhurbaşkanı olarak bana, icraatın başı olarak başbakana ve kurum başkanlarına düşüyor. Bu çerçevede bir araya geliyoruz. Bunları hep beraber çözmek ve işleri düzgün götürmekte hepimizin görevi.

Gül, Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı’ndaki aramanın ‘’kurumlar arası çatışmanın bir göstergesi olmadığını’’ belirterek şunları söyledi:

‘’Yasaların emrettiği neyse o oluyor. Şüpheli bir davranış söz konusu olmuş, savcılar bununla ilgilenmişler. Bağımsız yargı çerçevesinde soruşturma devam ediyor. Birkaç sene önceki yasal yapımız askeri mahkemelerin, sivil mahkemelerin baktığı olayları farklı şekilde tasnif ediyordu. Şimdi yasa değişikliği ile bugünkü geçerli nizam bu oldu. Onun gereği olarak bunlar yapılıyor. Herhangi bir zorlama değil. Bu yasa çerçevesinde bağımsız yargı, hakim karşısında devlet sırrı söz konusu değildir. ‘O fotokopi alamaz…’ Bunun kuralları bellidir. Orada inceleme yapar ve buna da herkesin saygısı var. Bunu ‘kurumlar arası çatışma’ olarak yansıtırsak yanlış olur.’’

Bu yazı toplamda 1886, bugün ise 0 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

CommentYorum