cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


‘DOLMABAHÇE İDDİASI’ DAVASI 9 TEMMUZ’DA GÖRÜLECEK

Yazar bot

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com

‘DOLMABAHÇE İDDİASI’ DAVASI 9 TEMMUZ’DA GÖRÜLECEK

Büyükanıt başvurdu, dava erkene alındı
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, mahkemeye başvurarak Fikri Sağlar ile olan davasının erken görülmesini istedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, kendisiyle ilgili yazıları üzerine Eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar aleyhine açtığı 100 bin YTL’lik tazminat davası Org. Büyükanıt’ın mahkemeye yaptığı başvuru üzerine erkene alındı.

Dava konusunun neden olduğu infial nedeniyle davanın en erken tarihe alınması talebi üzerine, duruşmanın 9 Temmuz’da görülmesine karar verildi.

Eski Kültür Bakanı Sağlar, Birgün gazetesindeki köşesinde, Dolmabahçe Sarayı’nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Büyükanıt arasında geçen yıl yapılan görüşmeye ilişkin bir yazı yazmıştı. Bu yazı üzerine Büyükanıt ve eşi Filiz Büyükanıt, 28 Mayıs günü Sağlar aleyhinde 100 bin YTL’lik tazminat davası açtı. Ardından da avukatı Levent Koçer aracılığıyla mahkemeye yaptığı başvuruda, ‘Davalının yarattığı infial yargılamanın öncelikle ele alınmasını gerektirmektedir. Mağduriyetin sonlanması ve kamuoyunda yaratılan belirsizliğin kısmen giderilmesi amacıyla duruşma gününün en erken tarihe inhisar ettirilmesi’ talebinde bulundu. Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, bu talebi kabul ederek, duruşma için 9 Temmuz gününü belirledi. Büyükanıt’ın bu tavrını makamının nüfuzunu kendi çıkarları için kullanmak olarak nitelendiren Sağlar, Genelkurmay başkanlarının görevlerini uzatmak da dâhil olmak üzere, bu ülkenin en önemli mevkilerinde görev aldığını, bulunduğu makamın nüfusunu hiçbir zaman kendi çıkarım adına kullanmadığını belirtti.

Hukukun üstünlüğüne inanan bir kişi olarak yargıya toz kondurmadığını söyleyen Sağlar, “Bu nedenle İstanbul Barosu ‘Hukukun üstünlüğüne’ inanan siyasetçi olarak ödüllendirdi. Hal böyle iken bulunduğu makamdan ayrılmadan davanın bir an önce görülme talebi beni ve benim gibi düşünenleri yaralamıştır. Üstelik bu durum, yargının bağımsızlığı ve hukukun üstünlüğüne saygılı bir devlet olma tartışması sürdüğü sırada toplumumuzda derin kuşkular yaratacaktır. Ayrıca, hiçbir tazminat davasında bu güne kadar böyle bir aciliyet gündeme getirilmemiştir. Teamül, halk ve devlet için aciliyet gerektiren hallerde ki bu cezai davaları içermektedir, çok sık olmamakla birlikte duruşma günleri öne alınmaktadır. Nitekim, Başbakan da aynı konuda dava açmış, Ankara Adliyesi sekretaryası normal prosedürünü uygulayarak duruşma günü olarak 9 Eylül tarihi belirlenmiştir. Sayın Büyükanıt’ın bağlı olduğu Başbakan’ın davanın erkene alınması talebi de yoktur. Ve, Sayın Başbakan ve Sayın Büyükanıt hakkında benim de açtığım ‘hakaret davaları’ için verilen duruşma günü yine eylül ayıdır.” dedi

Büyükanıt’ın 30 Ağustos tarihinde emekli olacağı düşüncesiyle Genelkurmay Başkanı iken bu davanın başlayıp bitmesini istediğini akratan Sağlar, “Genelkurmay başkanlığı kullanılarak duruşma gününü erkene aldırmak niyeti, makam nüfusu ile davanın gidişatına da müdahale etme arzusunu hissettirmektedir. Daha önce de, iddianamede adını geçirdiği için, Şemdinli Savcısı meslekten men edilmişti. Bu davranışın “Anayasa’nın kanun önünde eşitliği” içeren 10.maddesi ile 138’inci maddesindeki “mahkemelerin bağımsızlığı” ilkesine ters düşmektedir. Bu durumda tek ve en büyük güvencemin bağımsız yargıçlar olduğunu kamuoyuna duyurmak isterim.” dedi.

CİHAN

Bu yazı toplamda 911, bugün ise 0 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

CommentYorum