cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


Elektiriğe konutlarda yüzde 15, sanayide yüzde 10 zam

Yazar Swan

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com

 Hükümet’ten elektriğe zam açıklaması
Hükümet Sözcüsü Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, elektriğe zam yapıldığını açıkladı.

Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, elektrik zammıyla ilgili kararnamenin Bakanlar Kurulunda imzaya açıldığını belirterek, ”Konutlarda yüzde 15, sanayi sektöründe yüzde 10’luk bir zam söz konusu olabilecektir” dedi.

Bakan Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlarken, ”elektrik zammının Bakanlar Kurulu toplantısında gündeme gelip gelmediğine” ilişkin soruya, şu yanıtı verdi: ”Bu konuyla ilgili kararname imzaya açıldı. Konutlarda yüzde 15, sanayi sektöründe yüzde 10’luk bir zam söz konusu olabilecektir. Aslında uzun süredir bu artışlar yapılamadı. Yani elektriğin girdilerindeki bütün fiyat artışlarına… Hatta belli bir süre de indirildi. Dolayısıyla mecburi, 4 seneyi aşan bir süreden beri ilk kez böyle bir ilave getirilmektedir. Mecburiyetten kaynaklanıyor ama bugün kararname imzaya açıldı.”

Hükümet Sözcüsü Çiçek, Türkiye’nin AB üyelik sürecini, bir devlet ve çağdaşlaşma projesi olarak gördüklerini belirterek, ”Hükümet olarak da tam üyelik perspektifi açısından konuyu kararlılıkla sürdürmeye çalışıyoruz. En azından biz kendi üzerimizine düşen yükümlülükleri ve taahhütleri yerine getirme çabası ve gayreti içindeyiz” dedi.

Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, toplantıda, Türkiye’nin AB üyelik sürecine ilişkin konuların ele alındığını söyledi.

Bu konuda Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan’ın kurul üyelerine bilgi verdiğini kaydeden Bakan Çiçek, Aralık ayının AB toplantılarıyla geçtiğini ve bu toplantılara ilişkin bilgi sunulduğunu söyledi.

Türkiye-AB ilişkileri açısından bu ayın her zaman önemli olduğunu kaydeden Çiçek, son açılan 2 fasılla birlikte toplam 6 faslın açıldığını anımsattı.

Bundan sonra yapılacak çalışmalarda bu konulara daha fazla ağırlık vereceklerini belirten Çiçek, şöyle konuştu:”Esasen bizim için AB meselesi önemlidir, öncelikli konularımız arasındadır. Ancak Türkiye’nin gündeminde başka önemli olaylar gündeme geldiğinde AB konusu bizim gündemimizde devamlı olmakla birlikte, Türkiye’nin gündeminde, en azından sizlerin gündeminde 1. gündem maddesi olmuyor ama hükümetin her zaman gündeminde olan bir konudur. Çünkü bunu biz, bir devlet projesi olarak, bir çağdaşlaşma projesi olarak görüyoruz. Hükümet olarak da tam üyelik perspektifi açısından konuyu kararlılıkla sürdürmeye çalışıyoruz. En azından biz kendi üzerimizine düşen yükümlülükleri ve taahhütleri yerine getirme çabası ve gayreti içindeyiz. 2008 yılının bu manada önemli bir yıl olacağını ifade etmek istiyoruz.”

Bu açılan fasıllara ilaveten yeni bazı fasılların bulunduğunu, bunlarla ilgili de yasal bazı düzenlemelere ihtiyaç bulunduğunu belirten Çiçek, buna Şirketler Hukuku’na ilişkin yapılması planlanan düzenlemeyi örnek verdi.

Kararlılıklarının devam ettiğini anlatan Çiçek, çıkarılması gereken yasalardan birinin de Türk Ticaret Yasası olduğunu belirterek, ancak bununla bağlantılı olan Türk Borçlar Kanunu’nun da çıkarılması gerektiğini anlattı.

Geçen yasama döneminde hem Borçlar Kanunu’nu hem de Ticaret Kanunu’nun Başbakanlığa geldiğini, hatta Türk Ticaret Kanunu’nun TBMM Genel Kuruluna kadar indiğini ifade eden Çiçek, bununla eş zamanlı olarak Borçlar Kanunu’nun da çıkarılması gerektiğini belirtti.

Bir kısım bilim çevreleri ve meslek kuruluşlarından, Borçlar Kanunu ile ilgili itirazlar geldiğini belirten Bakan Çiçek, bunun Bakanlar Kurulunda değerlendirildiğini, bugün Türk Borçlar Kanunu Tasarısı’nın Bakanlar Kurulunda imzaya açıldığını bildirdi.

-ÖZEL KREŞLER, GÜNDÜZ BAKIM EVLERİ VE ÇOCUK KULÜPLERİ-

Çiçek, topqlantıda, Özel Eğitim Kurumları Kanunu ile Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Kanunu’nda değişiklik yapılmasıyla ilgili bir kanun tasarısının da ele alındığını belirterek, şunları söyledi:”Son yıllarda özel kreşler, gündüz bakım evleri ve çocuk kulüplerinin hizmetlerinin denetiminin bir kısmı Milli Eğitim Bakanlığı, bir kısmı da Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu tarafından yapılıyordu. Bunların tek elden sürdürülmesi gerekmektedir.

Eğitim ve öğretim faaliyeti Anayasa gereği, devletin gözetimi ve denetiminde sürdürülmektedir. Dolayısıyla bu ikiliği kaldırmak adına bu saydığım özel kreşler, gündüz bakım evleri ve çocuk kulüplerinin denetiminin Milli Eğitim Bakanlığınca yapılmasına imkan veren yasal düzenlemeyi konuşmuş olduk.”

-İSTİHDAM-

Bakan Çiçek, toplantıda ayrıca istihdam konusunun da ele alındığını ancak bu konunun yeni yılda yapılacak ilk Bakanlar Kurulu toplantısında daha geniş bir şekilde ele alınacağını kaydetti.

İstihdamın, Türkiye’nin en önemli sorunlarından biri olduğunu kaydeden Bakan Çiçek, işsizliğin azaltılması bakımından birçok düzenlemenin yapılması gerektiğini söyledi. Hükümet olarak bu konuya öncelik verdiklerini kaydeden Bakan Çiçek, istihdam üzerindeki yüklerin azaltılması ve yatırım yapan insanların teşviki bakımdan ilgili bakanlığın geniş çaplı bir çalışma yaptığını belirtti.

AA

Bu yazı toplamda 1607, bugün ise 1 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

CommentYorum