cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


Gazanfer Özcan, ‘Perde’ diyerek perdesini kapattı

Yazar Salih

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com

Tiyatro oyuncusu Gazanfer Özcan’ın ölüm haberini alan Avrupa Yakası oyuncuları dün akşam Amerikan Hastanesi’ne akın etti. Avrupa Yakası’nda ‘Volkan’ karakterini canlandıran Ata Demirer’in hastaneye girerken ağladığı gözlendi.

Hastaneye ilk gelen sanatçı Zerrin Özer oldu. Daha sonra, Ata Demirer, Gülse Birsel, Sarp Apak, Yavuz Seçkin, Engin Günaydın, Hakan Yılmaz, Levent Üzümcü, Behzat Uygur, Süheyl Uygur, Yılmaz Morgül, Rutkay Aziz gibi tanınmış isimler hastaneye geldi.

Gazanfer Özcan’la ilgili yakınları ve sanat camiasından tanıdıkları şunları söyledi:

Erol Günaydın: “Gazanfer, ‘perde’ diyerek perdesini kapattı. Birkaç kişi kaldık. Bizler de ‘perde’ deyip kapatacağız perdelerimizi. İşte bu hallere geldik. Bir çağ bitiyor, başka bir çağ başlıyor. Gelip gidiyoruz işte. Gazanfer’i çok severdim, çok üzgünüm. Çok iyi bir dostumdu, çok büyük bir ustaydı. Böyle adamlar bir daha kolay kolay gelmez. Ancak oynadığı filmler ve dizilerde seyredeceğiz. Bundan sonra hayal perdelerinde seyredeceğiz onları.”

Gazanfer Gündüz (Torunu): “Canımızı kaybettik. Ailede ayakta durması gereken biri durumda olan birisi benim. Dualarımız onunlaydı ama maalesef onu kaybettik.” dedi.

Yavuz Seçkin: “Benim de babam gibiydi. Çok üzüntülüyüz. Allah rahmet eylesin.”

Hakan Yılmaz: “Türk tiyatrosunun başı sağolsun. Çok büyük bir sayfa kapandı. Hala inanamıyorum. Allah ailesine sabır versin.” diye konuştu.

Tarık Papuççuoğlu: “Şimdi onu tanıyanların hepsinin vurguladığı; Gazanfer abinin önemli bir tiyatro duayeni olduğu, hayatını ailesiyle tiyatroya adadığı. Bunların hepsi doğru şeyler. Söyleyeceğim tek şey, tiyatronun bir disiplin işi olduğu. Komedi tarzını benimsemiş bir tiyatro grubunun ne kadar disiplinli hareket etmesi gerektiğini bize öğreten ustamızdı. Onun duruşu, Türk tiyatrosuna katkıları bana bunu öğretti. Benim bu anlamda ustam oldu. Ömrümü, yaşama biçimimi tiyatroya vakfetmiş bir insan olarak, çok önemli bir ustamı, ağabeyimi kaybettim.”

Şemsi İnkaya: “Gazanfer abiyle ne zaman karşılaşsak, ‘Seninle bir daha beraber çalışamadık Şemsi’ derdi bana. ‘Hocam inşallah bir gün çalışırız’ derdim. Haberi duyunca, birden bire hepsi film şeridi gibi gözümün önünden geçti. O ustanın seyirciye büyük bir saygısı vardı. Kadrosuna, seyirciye saygısı olmayan oyuncuyu kabul etmezdi. Çok doğru bir prensipti bu. Biz ondan çok şey öğrendik. Türk tiyatrosunun müthiş ustalarından biri daha gitti. Peş peşe gidiyorlar. Böyle duyduğu zaman insanın içi gidiyor, cız ediyor. Bu usta da bize cız etti ve gitti.”

Sümer Tilmaç: “Benim ustam sayılır. Yıllarca komedi dalında tiyatro yapmış, gerçek anlamda bir tiyatro sanatçısıydı. Büyük bir ustayı kaybettik.”

Yarın toprağa verilecek

Gazanfer Özcan için yarın saat 10.30’da Haldun Taner Sahnesi’nde tören düzenlenecek. Özcan’ın naaşı, Marmara İlahiyat Fakültesi’nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı’na defnedilecek.

Bu yazı toplamda 5619, bugün ise 0 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

CommentYorum