cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


Haiti’nin Kahramanı ‘Yılmaz Türkler’

Yazar mehmet

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com

Haber: Haiti'nin Kahramanı 'Yılmaz Türkler'

Haiti’de Mucizeler Yaratan Türk Kurtarma Ekibini Haitililer ‘Kahraman’ İlan Edip Onlara ‘Yılmaz Türkler’ Adını Verdi.Herkesin bırakıp gittiği bir alışveriş merkezi enkazının altından önceki gün iki kişiyi sağ çıkaran GEA ekibi, ABD’nin Florida eyaletinden gelen bir ekiple birlikte dün de bir mucizeye imza attı. İki ekip, yine ‘boşverilmiş’ bir enkazın altından 3 kişiyi daha, depremden yaklaşık 103 saat sonra sağ çıkarmayı başardı.

Haitililerin ‘kahraman’ ilan edip ‘Yılmaz Türkler’ adını verdiği Türk ekibi ve Amerikalılar, 5 can kurtarmanın mutluluğunu birbirlerine sarılarak kutladı. Türk ebinin başarısını duyan Amerikan Cnn ve NBC televizyonları, canlı yayınlarla Türklerin başarısını anlattı, Türk kurtarma ekibiyle röportaj yaptı.

HAİTİ’deki şiddetli depremin ardından başkent Porto Prens’e ulaşan Türk arama ve kurtarma ekibi Yeni Yüksektepe, yabancı ekiplerin arama yaptıktan sonra “canlı yok” diye terk ettiği şehrin en büyük alışveriş merkezi Carrebean Center’dan, iki günde beş kişiyi sağ çıkarınca kahraman oldu.

Daha önce dev marketin enkazına gelen Venezuela, İzlanda ve ABD’ye ait ekiplerin bıraktığı “canlı yok” işaretlerini gören Türk timi, bölgedeki Haitililerin içeride yaşayanlar olduğu yönündeki ısrarları ve daha önceki tecrübeleri ışığında enkazda arama yapmaya karar verdi. Bunun üzerine 9 kişilik Türk ekibi, kendilerine destek olması için, ABD’den gelen 80 kişilik Güney Florida Arama Kurtarma ekibine tekrar haber verdi.

50’den fazla TV kanalı Türk ekibinin peşinde

İki ülke ekiplerinin koordineli bir şekilde 17 saat aralıksız süren çalışmaları sonucunda ilk olarak önceki gün sabaha karşı 7 yaşlarındaki bir kıza, ardından da 20 yaşlarında bir erkeğe ulaşıldı. Ardından bir Suudi Arabistanlı, Türk ekibinin yanına gelerek ısrarla içeride kardeşinin eşinin olduğunu ve yaşadığına inandığını söyledi. Bunun üzerine Türk ekibi, Amerikalılar dinlendiği sırada, Suudi’nin akrabasına da ulaştı.

İki ülkenin arama kurtarma ekipleri, dün gece 30 yaşlarında bir kadın ve bir erkeği daha alışveriş merkezinin süpermarket kısmından sağ olarak çıkardılar. Türk ve Amerikalı arama ve kurtarma ekipleri, enkazdan çıkardıkları son iki Haitili’nin ardından başarılarını birbirlerine sarılarak kutladılar.

Türk ekibin başarısı üzerine, 50’nin üzerinde basın mensubu çalışmaları yakından takip etmeye başladı. Cnn ve NBC televizyonları, canlı yayınlarla Türklerin başarısını anlattı, ardından Türk kurtarma ekibiyle röportaj yaptı.

‘Haitililer’de Türk dayanışması yok’

Türk arama kurtarma ekibinin başında bulunan Umut Dinçşahin, Türkiye’ye çok uzak bir bölgede, yoksulluk içindeki insanların hayatlarını kurtarmanın ve Haitililerden “Yılmaz Türkler” şeklinde övgüler almanın kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Dinçşahin, Haiti’de en büyük sorunun sosyal dayanışma eksikliği olduğunu vurgulayarak, “Marmara Depremi’nde bizim sosyal dayanışmamız ortaya çıktı. Haiti’de ise yoksulluk çok yüksek, insanlar arasında sosyal dayanışma yok” dedi.

Bu yazı toplamda 1118, bugün ise 0 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

CommentYorum