cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


Hasatta çağ atlatılacak

Yazar admin

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com
destegi Güncel Haber Merkezi, MSN Desteği ve diğer genel bilgiler.
10 saatte 2 tona yakın çay kesebilen makine, işçilik ve zamanında hasat için büyük kolaylık getirecek. Mucit öğretmen, ‘Çayjet’ olarak isimlendirdiği vakumlu çay kesme makinesi ile hızı ve verimliliği dikkate aldığını söylüyor.

‘da sınıf öğretmenliği yapan Salih Osman İmamoğlu, makinenin, marka, teknolojik tasarım ve patent müracaatlarını yaparak çalınmaması için icadını ilgili kanunlarla korumaya aldığını belirtiyor. İmamoğlu, geliştirdiği vakumlu çay biçme makinesiyle saatte 180 kilo yaş çay toplanabildiğini ifade ediyor. Mevcut çay kesme makinelerinin yetersiz olması sebebiyle böyle bir makine yaptığını belirten İmamoğlu şunları anlatıyor: “Aklımda hep kullanışlı çay biçme makinesi yapma fikri vardı. Bu nedenle fırsat buldukça araştırmalar yapmaya başladım. Bu arada piyasaya sürülen çeşitli çay biçme makinelerini inceleyip, kullanıcılarından makineler hakkındaki fikir ve tecrübelerini sordum.piyasasına giren makinelerin tümünü inceledikten sonra, diğer çay üreticisi ülkelerde kullanılan teknolojileri de inceledim. Edindiğim bilgiler beni daha elverişli yeni bir sisteme ve bu sistemle çalışacak yeni bir makine yapmaya yönlendirdi.

Öğretmen İmamoğlu, 2007 yılında tasarladığı makineyi 2010 yılında tamamladığını belirterek, kendi icadı olan Çayjet’in dünyada bir örneği daha olmadığını iddia ediyor. ‘dan getirilen makineler de dahil olmak üzere, Türkiye’de bulunan bütün makinelerin ortak olumsuz yönlerinin olduğunu ileri süren ve Çayjet’te bu olumsuzlukların olmadığını belirten İmamoğlu, Türkiye coğrafyasına en uygun çay makinesinin 2011’de çay müstahsilinin hizmetine sokulabilmesi için destek arayışlarına ve planlamalara başladığın kaydediyor.

Her türlü arazi şartlarında çalışabilen Çayjet, iki bölümden oluşuyor. Birinci kısım çay kesme motoru, ikinci kısım ise vakum motoru. Elektrikli süpürge mantığı ile ucunda bıçak bulunan aparatla kesilen çaylar, vakum sistemi ve spiral boru aracılığı ile bahçenin istenilen yerine konulacak fileli çuvallara aktarılıyor. Çayjet, berberlerin traş makinesi gibi çayları traş ederek yeni filizleri topluyor.
Hasatta çağ atlatılacak
Source:http://www.samanyoluhaber.com/h_473091_salih-osman-imamoglu-cay-kesme-makinesi-yapti.html

Bu yazı toplamda 4708, bugün ise 0 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

CommentYorum