cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


Haydarpaşa’da yürek burkan manzara

Yazar admin

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com
destegi Güncel Haber Merkezi, MSN Desteği ve diğer genel bilgiler.
İstanbul’un sembol yapılarından Haydarpaşa Tren Garı dün alev alev yandı

Yangın sonrası büyük hasar gören çatıya inceleme yapan ekipler, yangının çıkış nedenini araştırıyor.

Ekipler, çok büyük hasar gören tarihi binanın çatısında yanan çatı parçalarını toplanmaya başladı.

Boğaz’daki silüeti, tarihî kapısı ve merdivenleriyle filmlere de konu olan Haydarpaşa Tren Garı, dün alevlerle boğuştu. İzolasyon sırasında çıktığı düşünülen yangında garın çatısı kül oldu.

İstanbul’un sembol yapılarından Haydarpaşa Tren Garı, dün alevlerle boğuştu. 15.30 sularında garın çatısından başlayan yangında tarihi binanın üst katı tamamen kül oldu. Personelin anında tahliyesi can kaybını önlerken, İstanbulluların korku dolu gözlerle izlediği yangın 1 saatte söndürüldü.‘ın, garda meydana gelen yangınla ilgili anlık bilgi aldığı öğrenildi.

Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın, Haydarpaşa Garı’ndaki yangın sebebiyle Ankara Garı’nda açıklamalarda bulundu. Yangınla ilgili inceleme, araştırma ve gerekmesi halinde soruşturmanın yapılacağını açıklayan Aydın, “Ortada bir ihmal, kusur varsa gereken yapılacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.” dedi. Yangına kısa sürede müdahale edildiğini ifade eden Aydın, “Büyük bir tehlike atlatılmıştır. Milletimize geçmiş olsun.” dedi. İstanbul itfaiyesi ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekiplerinin müdahalesiyle yangının kısa sürede kontrol altına alındığını açıklayan Müsteşar Yardımcısı, Haydarpaşa Garı’nın çatısında hizmet alımı suretiyle izolasyon çalışması yaptıkları bilgisini verdi. Yangının bu çalışmalar sebebiyle çıkmış olabileceğini söyleyen Aydın, çatının çökmediğini belirtti. Yangının çıkış sebebini kendilerinin söylemesinin mümkün olmadığını belirten Aydın, İstanbul itfaiyesinin raporu çıkmadan görüş açıklamanın yanlış olacağını belirterek, aksi yöndeki değerlendirmelerin de spekülasyon olacağına dikkat çekti. Müsteşar Yardımcısı, başka bir soru üzerine kundaklama şüphesini mümkün görmediklerini de ifade etti. Aydın, tadilatta kullanılan malzemelerin ve çalışma şeklinin tarihî binaya uygun olup olmadığına ilişkin soru üzerine, “Şüphesiz öyledir. Bir tadilat önce projelendirme, teknik şartname ve usulüne uygun ihaleyle gerçekleşir. Bunun tersi düşünülemez bile. Hatta tarihi bina olması dolayısıyla ilgili otoritelerden izin alınmaktadır. Böyle bir spekülasyon çok yersiz. Nereden tespit ettiler bunu? Kim neye dayanarak söylüyor? Yangının sebebini ben buradan ilan edemem. Teknik bir konu.” diye konuştu.

Gar, II. Abdülhamid döneminde inşa edildi

İstanbul-Bağdat Demiryolu hattının başlangıç istasyonu olarak II. Abdülhamid döneminde inşa edilen Haydarpaşa Garı, 19 Ağustos 1908’de hizmete açıldı. Bugün TCDD’nin ana istasyonu alarak faaliyet gösteren garla ilgili bir rivayete göre binanın bulunduğu sahaya III. Selim’in paşalarından Haydar Paşa’nın adı verildi. Binanın inşaatını ise ‘Anadolu Bağdat’ adı altında bir Alman şirketi gerçekleştirdi. İki Alman mimar Otto Ritter ve Helmuth Cuno tarafından hazırlanan projede Alman ustalarla İtalyan taş ustaları birlikte çalıştı. I. Dünya Savaşı sırasında gar deposunda çıkan yangın sonrası yeniden onarılan bina, bugünkü şeklini aldı. 1979’da Haydarpaşa’nın açıklarında ‘Independenta’ adlı tankerin bir gemiyle çarpışması sonucu meydana gelen patlamadan ve sıcaktan dolayı binada ‘O Linneman’ adlı ustanın yaptığı kurşun vitrayları hasar gördü.

Haydarpaşa’da yürek burkan manzara- Foto
Source:http://www.samanyoluhaber.com/h_474977_haydarpasa-garinda-yangin-cikti.html

Bu yazı toplamda 5809, bugün ise 2 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

CommentYorum