cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


İran Türkiye’ye gaz akışını düşürdü

Yazar Kursat

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com

İran Türkiye’ye gaz akışını düşürdü
Geçtiğimiz yıl iç piyasadaki tüketimi gerekçe göstererek Türkiye’ye gaz akışını kesen İran, bu kez seviyeyi düşürdü. Türkiye’ye günlük 20 milyon metreküp gaz tedariki 5 milyon metre küpe düşürüldü.

İran Türkiye'ye gaz akışını düşürdü 
İran’ın, iç piyasadaki doğalgaz ihtiyacını karşılamak için Türkiye’ye gaz ihracatında ciddi bir kesintiye gittiği bildirildi.

Fars haber ajansında yayınlanan haberde, “Son günlerde hava sıcaklıklarındaki ciddi düşüş ve Türkmenistan’dan gaz transferinin durması nedeniyle Türkiye’ye gaz ihracatı minimum seviyeye düşürüldü” denildi.
Ajansa konuşan bir kaynak, “Türkiye’ye günlük 20 milyon metreküp gaz tedariki yapma yükümlülüğümüz var. Ancak şu an transfer oranı 5 milyon metre küpe düşürüldü” dedi.Geçtiğimiz yıl Ocak ayında İran, iç piyasadaki tüketimi gerekçe göstererek Türkiye’ye gaz akışını kesmişti.
İran’da hava sıcaklıklarının eksi 10’lara düşmesi ve İran’ın yüzde 5’lik tüketim ihtiyacını karşılayan Türkmenistan’ın “teknik sorunlar” nedeniyle gaz akışını durdurmasından sonra Tahran’ın böyle bir karar almak zorunda kaldığı belirtildi.

Bu yazı toplamda 4516, bugün ise 0 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

CommentYorum