cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


İstanbul’u Bekleyen Büyük Tehlike

Yazar mehmet

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com

Haber: İstanbul'u Bekleyen Büyük Tehlike

İstanbul‘un Güneyinden Geçen Fay Hattı 7,6 Şiddetinde Tek Deprem Yerine 7 Büyüklüğünde Birden Fazla Depreme Yol Açabilir

Alman sismologların araştırmasına göre, İstanbul‘un 20 km güneyinden geçen sismik fay hattı, 7,6 büyüklüğünde tek bir deprem yerine, 7 büyüklüğünde birden fazla depreme yol açabilir.

Almanya’nın Karlsruhe Üniversitesi’nden Tobias Hergert ve meslektaşlarının, Kuzey Anadolu fay sisteminin parçası olan İstanbul fayının üç boyutlu modelini oluşturarak yaptıkları araştırmada, bu fayın yılda 12,8 ve 17,8 milimetre arasında bir hareket içinde olduğunu tespit ettiler.

Çalışmalarını Nature Geoscience dergisinin dünkü sayısında yayınlayan bilim adamları, bu hareketin şimdiye dek yapılan tahminden yüzde 45 düşük olduğunu belirterek, İstanbul‘un yakınındaki bu fayın enerjisini tek bir kez yerine parçalar halinde bırakabileceğini kaydettiler.

Bu farkın önemli olduğunun altını çizen ve 8 büyüklüğünde bir yer sarsıntısının, 7 büyüklüğündekinden 30 kat daha fazla enerji salıvereceğini belirten araştırmacılar, nispeten daha küçük bu deprem dizilerinin ”ilke olarak her an olabileceğini, ancak 30 yıl içinde meydana gelme ihtimali bulunduğunu” savundular

Bu yazı toplamda 2556, bugün ise 0 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

CommentYorum