cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


Kaybolan heyeti jandarma 6 saat aradı

Yazar admin

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com
destegi Güncel Haber Merkezi, MSN Desteği ve diğer genel bilgiler.
Karaşar Beldesi ile Bolu Valiliği arasında dava konusu olan Eğriova yaylasındaki suyun kaynağını incelerken kaybolan heyet, Kıbrıscık jandarması tarafından bulunarak kurtarıldı. Edinilen bilgiye göre, Karaşar Beldesi Belediye Başkanı Ali Özdamar, Sakarya Üniversitesi’nden 3 öğretim görevlisi, Sakarya Bölge İdare Mahkemesi’nden 1 hakim ve Karaşar Belediye meclis üyelerinden 2 kişinin oluşturduğu heyet, Eğriova yaylasındaki Hor Hor tabir edilen suyun kaynağında keşif yaptı. Burada incelemeler yapan heyet, yoğun sis nedeniyle yönünü şaşırarak ormanlık alandan çıkamadı. Havanın kararmasıyla tamamen yönlerini şaşıran heyet, ters istikamete giderek ormanın içerisinde kayboldu. Bolu Dörtdivan, Kıbrıscık İlçeleri ile Beypazarı üçgeninde dolaşan heyet, cep telefonu ile jandarmayı arayarak kaybolduklarını bildirdi.

Beypazarı, Kıbrıscık jandarması, bölge halkı, Kıbrıscık Belediyesi ile Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ekiplerce yapılan arama kurtarma çalışması 6 saat sürdü.sinyallerinden koordinatları tespit edilen heyete sağ salim ulaşıldı. Bölgeyi bilen muhtar vasıtasıyla kısa sürede heyete ulaşan arama kurtarma ekipleri, keşif heyetini yaya olarak Kıbrıscık Jandarma Komutanlığı’na getirdi.

Karaşar Belediye Başkanı Ali Özdamar, “Eğriova’daki hor hor suyu beldemiz açısından hayati önem taşımaktadır. Biz buradaki suyun önemini anlatmak için yetkilileri o bölgeye götürdük. Fakat yoğun sis nedeniyle yönümüzü şaşırarak kaybolduk. Havanın da kararmasıyla ormandan çıkamadık. Cep telefonunun çektiği bir bölge bularak buradan jandarmayı ve yetkilileri arayıp yardım istedik. Kaybolduğumuz bölge ormanlık ve bin 700 rakımda olduğu için biraz telaşa kapıldık. Cep telefonlarının şarjı bitmesin diye arkadaşlarla nöbetleşe kullandık. Yetkililer cep telefonları sinyalinden koordinatlarımızı tespit edip bizlere ulaştı. Tüm ekibe şükranlarımı sunuyorum” dedi. Arama kurtarma ekiplerince Kıbrıscık Jandarma Komutanlığı’na getirilen keşif heyetine burada çay ve yemek ikram edildi.

Kaybolan heyeti jandarma 6 saat aradı
Source:http://www.samanyoluhaber.com/h_474149_kesifteyken-kaybolan-heyete-6-saatlik-calisma-sonucu-ulasildi.html

Bu yazı toplamda 1812, bugün ise 1 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

CommentYorum