cnc, istanbul, torna, işleme merkezi


Mecdiyeköy Bombacısı Üzerinde Bomba Olan Herkes Canlı Bomba Mı

Yazar Salih

Her türlü güncel ve genel bilgi rafist.com

Bombacı öyle bir savunma yaptı ki...Bombacı öyle bir savunma yaptı ki…
Mecidiyeköy’de, içinde bomba bulunan çantayla yakalanan Bülent Öztürk, “Üzerinde bomba olan herkes canlı bomba mı?” şeklinde savunma yaptı.

Öztürk, “Üzerinde bomba taşıyan herkes eylem yapacak diye bir kural mı var? İddianamede bir sakatlık var. Kürt kimliğimden dolayı yargılanıyorum. Davanın siyasi boyutu var.” dedi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Bülent Öztürk ve Şehabettin Demir katıldı. Şehabettin Demir’in avukatı Yüksel Karakaş, müvekkilinin diğer sanık Bülent Öztürk’ü evinde misafir ettiği için tutuklandığını anlatarak, “Bülent Öztürk’ü Ali olarak tanımıştır. Mevcut kimliği hakkında bilgisi yoktur. Müvekkilim iddia edildiği gibi büyük bir eylemin içinde olsaydı, Bülent Öztürk’ün yakalanmasından sonraki 4-5 saatlik zamanda kaçardı” dedi. Örgütsel bağlantı bulunmadığını savunan Karakaş, “Bir gazetecinin örgütün üst düzey yöneticisiyle görüştüğü günümüzde, bir kişinin örgüt üyesi olduğu iddia edilen kişiyle telefon görüşmeleri nedeniyle tutuklu olması haksızlıktır. Müvekkilim okumamış, okul hasretiyle çocuklarını okutmaya çalışan, onuruyla yaşayan sıradan bir insandır. Tahliyesini istiyorum.” dedi.

Mecidiyeköy’de çantasında bombayla yakalanan Bülent Öztürk ise canlı bomba olmadığını iddia etti. Herhangi bir eyleme katılmadığını savunan Öztürk, “Üzerinde bomba olan herkes canlı bomba mı? Üzerinde bomba taşıyan herkes eylem yapacak diye bir kural mı var? İddianamede bir sakatlık var. Kürt kimliğimden dolayı yargılanıyorum. Davanın siyasi boyutu var. Böyle bir iddianameyle yargılanmayı doğru bulmuyorum. Kurgulanmış olaylar iddianamedeki gibi ele alındığında böyle bir hale geliyor” dedi.

Sanıkların tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.

Bu yazı toplamda 2432, bugün ise 0 kez görüntülenmiş

Share
Ev ve İş Telefonu Başvurusu Yapmak İçin; Buraya tıklayınız...

CommentYorum